Prvá samostatná služobná cesta KS - BB

Príspevok v téme: Prvá samostatná služobná cesta KS - BB
Nataly_1

Ahojte,
mám 20 rokov a v pondelok ma čaká prvá samostatná služobná cesta, čiže si musím poradiť sama autom. Jazdím necelý rok a idem z Moldavy nad Bodvou do BB, čiže pôjdem cez RV, RS, LC a ZV. Rožňava mi problém nerobím, ale ešte v živote som nebola v RS, LC a ZV, BB. Do týchto miest musím aj zájsť a mám panický strach z neznámeho. Mám najazdených 8 tis. km, ale nie sama, viete mi poradiť ako komplikované sú tieto mestá, resp. čoho sa vyvarovať? Mám šancu to vôbec zvládnuť? Poväčšine som jazdila tak, že vždy sedel niekto pri mne, ale takto sama to bude premiéra.

N_ina

Lučenec nie je komplikovaný a ani veľký. Nemáš tam viacpruhové kruhové objazdy ani nejak komplikované križovatky.
Keď budeš vchádzať do LC, tak na tej križovatke si musíš dať pozor, lebo vodiči kamiónov chodia dosť rýchlo a odbočovací pruh je krátky a aj úzky.
Dole kopcom - na moste často merajú 50-ku, neskôr sú tam 2 pruhy a tu tiež záleží kam pôjdeš v LC. Ak potrebuješ ísť do centra, tak sa drž vpravo, až kým dôjdeš na križovatku. Tam sú síce semafóry, ale občas sú nefunkčné. Ak ideš do centra, tak odbočuješ vpravo. Tam sa drž v ľavom pruhu, pravý je pre autobusy.
Jedine ak by si išla smerom na Kaufland hornou cestou, tak tam je taký dosť blbý kruháč, čo mnohý ani nevnímajú ako kruháč, tak tam je potrebné sa viac sústrediť. Ak napíšeš kam ideš, tak Ti napíšem ako a kade.

Lu_cia1

ZV zvládneš, len sa drž podľa smerových tabúľ. Prechádzaš síce mierne cez mesto, ale nie je to taká katastrofa, hoci pondelky sú najhoršie. Choď kľudne, nemusíš prejsť ani cez kruháč, nič komplikované tam nemáš, len premávka.

Simiiiii

ZV je horšie ako BB, teda aspoň podľa mňa. No, ja som mala so sebou navigáciu raz a to prvýkrát a naposledy. Neviem, či nebola správne nastavená, alebo čo sa dialo, ale v KE som vďaka nej zlyhala a vyviedol ma až jeden taxikár.

Kycera

Nataly,
Navigácia Ťa skutočne skvelo navigovala. Sleduj si pozorne tabule. Zdá sa mi, že na niektorých nájdeš nápis Tajov, ale všetko je jedným smerom (Podlavice) a ten kruháč máš pred parkoviskom Lidlu.
Odporúčam Ti prezrieť si trasu aj na nete, príp. v autoatlase. Občas aj navigácia zlyhá. Ak máš obavy, zober so sebou nejakého dobrovoľníka, kt. Ti dodá istotu a pomôže sledovať cestu.

0vecka

ja som takto raz siel Mnichov Leipzig a naspak ... objednal som si Auto s anvi a jasne nemecka pedantnost Dostal som ho bez ... a to som dost ze truhlik ale nasiel som to len raz som zle odbocil co si myslim ze pri takej trase je uplne ok....

navigacia

Ak ideš do Rooseweltovej, tak to máš fajn. Nejdeš do mesta, ale smerom od Zvolena ešte pred vjazdom do BB sa preradíš do ľavého pruhu smer Podlavice hore na nadúrovňovú križovatku - určite to neprehliadneš, lebo naľavo je komplex Európa. Cesta ťa pekne oblúčikom zvedie na cestu na Podlavice, len sleduj tabule, je tam taký kúsok pod kopcom, kde musíš odbočiť doľava a potom doprava na hlavnú cestu, prejdeš kruháčom rovno a neďaleko za kruháčom je odbočka doprava do nemocnice. Je to široké a dobre viditeľné. Keby si aj nestihla a šla ďalej rovno popri UMB do Podlavíc, je tam potom ešte jedna odbočka do Rooseweltky už priamo na začiatku Podlavíc pomedzi domy. Len je tam problém s parkovaním, parkovisko plné a všetci parkujú z oboch strán popri ceste, tak si daj pozor, aby si nezaparkovala na oblúčika trolejbusa, lebo máš hneď papuču. A určite nechoď bez navigácie.

Nik_s

RS nie je podľa mňa veľké mesto a ani komplikované, podľa mňa je menšie ako RV a ak zvládaš RS a Moldavu, zvládneš aj RS.
ZV je podľa mňa najhoršie, je tam najhustejšia premávka a mnohí robia kiksy a to aj mimo mestský ľudia, tak tam by som si dával najväčší pozor. BB je veľké mesto, ale pohodové. LC nepoznám.

0vecka

Nataly_1 no az take velke mesta to niesu.. netusim ake su tvoje soferske schopnosti ale ak si spravila vodicak tak by si to mala zvladnut... hlavna vec je ak prepasnes nejaku odbocku tak proste si ju prepasla chod dalej navigacia ti zu poradi urcite lepsie ako sa preradit cez tri pruhy a podla toho ako si neista riskovat nehodu...