ezoterizmus

Príspevok v téme: ezoterizmus
patina

Dobrý večer. Prosím o váš názor. Dcéra sa spoznala s jedným chlapcom, my sme katolíci, aj on tvrdí že je katolík. Ale jedno mi tu niečo na ňom nehraje. Neviem čo je to, ale je zvláštny. Dáva jej čítať knihy napr. jednu čítala. Jej názov Rebel - Osho. Potom kadejaké iné podobné tejto, napr. o nejakých induistoch. Vraj vidí anjelov a rozpráva s nimi.

Ipsilon

Vsak ked vidi anjelov, tak nech to dokaze. Co je na tom zle? Ked ma haluze, tak sa treba dat liecit na psychiatrii. Viera v Boha je vec spravna a nie nespravna. Mam precitanych viac knih, ako si myslite. Uz som sa ja ocital tych bludov tak akurat dost. Geldmacherei ako mi to niekto pocedal...

0vecka

anjelik * to nieje pravda zu pred nasim letopotom vedeli niektori ze zem je gulata teda predstavivost a podmienky na to mali ovela skor.. to len krestania to nechceli uznat kvoli svojej mystike...

Prezyvka055

anjelik * no lebo oni su celi dopleteni. Alkoholik tiez neprizna ze je alkoholik a ze potrebuje pomoct. Niet zac. PD.

anjelik *

Katolíci to nikdy nenazvú mylnou domnienkou, ale nazvú to pravdou, odovzdanou a učenou ich Bohom. Ale inak ďakujem za pomoc a pekný zvyšok dňa ti prajem.. :o)

Prezyvka055

anjelik * Pomozem ti a dam to na pravu mieru. Tomu co si chcela povdat a vysvetlit sa hovori ze mylna domienka, vlastne cely katolicizmus je zalozeny na mylnych domienkach.

anjelik *

Prezývka, áno, máš vo všetkom pravdu..ja ti ale opakovane vysvetľujem, že pre ľudí tej doby to pravda bola. Aj keď to pravda nebola, nikdy nie je a nikdy nebude. Ale bola doba, keď poznatky a predstavivosť ľudí stačili len na to, aby uvažovali o Zemi ako o plochej doske a preto to za pravdu považovali. :o)

anjelik *

*v danej dobe

Ovečka, hej, bavili sme sa ale o viere a náboženstve a to nie je niekedy ďaleko od fanatizmu, o tom, čo je pravdou pre veriacich. Ak je navyše viera, náboženstvo, podporené vojenskou mocou..no môžeš ty hlásať pravdu akúkoľvek chceš a môžeš ju mať aj vedecky a pokusmi podloženú, skončíš na hranici. :o) A kľudne si aj pokrič, a predsa sa točí. :o)

Ak je pravda myšlienkový koncept, ťažko môže byť nezávislá od myslenia. ;o)

Prezyvka055

anjelik * ak je nieco pravdive tak to je nemenne z toho hladiska to pravda byt nemohla. Ak je nieco pravda tak to jednoducho pravda je v minulosti, dnes aj v buducnosti.

To ze zem je plocha nikdy pravda nebola kedze tento stav zeme nikdy nenastal.

anjelik *

Prezývka, v danej dobe to pravda bola. Pre nás to už pravda nie je, ale vtedy by ťa za to aj upálili, rozumieš? O tisícky rokov nebude pravda to, čo tvrdí dnešná veda.To snáď pripúšťaš, že vývoj a výskum pokračuje a nepretržite.. :o)