Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ezoterizmus

Príspevok v téme: ezoterizmus
patina

Dobrý večer. Prosím o váš názor. Dcéra sa spoznala s jedným chlapcom, my sme katolíci, aj on tvrdí že je katolík. Ale jedno mi tu niečo na ňom nehraje. Neviem čo je to, ale je zvláštny. Dáva jej čítať knihy napr. jednu čítala. Jej názov Rebel - Osho. Potom kadejaké iné podobné tejto, napr. o nejakých induistoch. Vraj vidí anjelov a rozpráva s nimi.

0vecka

anjelik * pravda je myslienkovy koncept a je nazevisla na Tom kto si co mysli... ak si pravdu zadefinujes tak ako si ju zadefinovala tak si na dobrej ceste k fanatizmu... takisto ako ked plno ludi veri ze na kuponke zbohatnu tak sa to nestane len preto ze tomu veria... inak tusim krestanstvu neveri najviac ludi na svete

Prezyvka055

anjelik * niekedy ti debili verili, ze zem je plocha doska. A bola to pravda? Nebola. Takze tvrdenie ze pravda, je to, comu veri najviac ludi, nie je spravne.

anjelik *

Vy dvaja mudrlanti by ste mali vedieť, že pravdou sa stáva to, v čo verí najviac ľudí. :oP Takže Ovečka, ťažko ty stvoríš vieru v Červený svet, keď budeš sám a jediný. Katolicizmus je ale podporený miliardami..to už je iná káva. :o))

Pre zakladateľku..vaša dcéra je dospelá, má právo žiť s tým, kto je jej blízky a aj nazeraním na svet, aj keď by sa to diametrálne líšilo od vášho svetonázoru. Aj vy sama si môžete rozšíriť obzory a porozprávať sa s ním, ako on vidí svet a svoje miesto v ňom a vy môžte na oplátku rozprávať o vašej viere v Boha. :o) Ako spomenuli chlapci, každý má svoju vieru, niekto je napr. ortodoxný ateista, ale všetkým by malo ísť o pochopenie a porozumenie. ;o)

0vecka

Prezyvka055 z pohladu katolikov alebo hociakych veriacich aj ezoterikov je ich viera axioma ktoru sami pred sebou nemusia dokazovat teda ma u nich specialne postavenie niecoho co je pravda.. to je podobne kao keby bolo moje nabozenstvo ze Auto co stoji vonku je cervene a pritom by bolo zelene a ja by som sa snazil vsemozne dokazat ze aj ked sa na neho pozerame a vidime zelenu farbu tak je v skutocnosti cervene co sa samozrejme neda a niekoho kto by mala modre Auto ktore by ale bolo fialove by sme nutili dokazat ze neni fialove

Prezyvka055

Ako je pravda ze typek cita somariny, no na druhej strane katolicizmus je takisto somarina na entu. Takze sa cudujem Vam ze ho riesite a pritom sama uznavate imaginarneho kamarata.

Ipsilon

Poradil som tak, ako som som to považoval za správne. A podľa mňa je dobré vedieť sa v tom zorientovať.
A čo sa mňa týka, tak nejaký problémik mám (najmä tá nespavosť), keď si vypijem, tak vtedy som trochu out-of-service...

Ipsilon

Ďakujem za túto tému, lebo je v tomto ohľade dosť zmätok, myslím si.
V poriadku, ak chlap vidí anjelov, nikto mu to brať nebude, že? Každý nech si verí, v čo chce. Ale pekne po poriadku. Keď ich vidí, nech to dokáže, že? Prečo by mal, že? Už keď pre nič, tak pre to, aby zbytočne nezavádzal Vašu dcéru. No, a keď to nebude vedieť dokázať, tak mu treba vytočiť jedno číslo a tam už budú vedieť, čo s tým. Dajte na moje slová. Toto nech sú moje: The last wOrds:-O
www.youtube.com
P.S. Vielen Dank für die Blumen!!!:-)

Vonka

No a? Čo je na tom? Na svete je veľa náboženstiev, možno on zistil, že to katolícke nevysvetľuje všetko dostatočne. Nesúď ho dopredu, možno chlapec len túži čo najviac poznať, to je pre mladých ľudí typické.