Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problem s otehotnenim

Príspevok v téme: Problem s otehotnenim
Inka79

Ahojte prosim najdu sa tu zeny, ktore mali podobny problem budem rada za všetky odpovede
V utorok som bola na PP u gyn- ľavý vaječník maly a v pravom vajíčko velkosti sotva 2 mm (2 dni pred ovulaciou) 
musim prist zase o mesiac na KO -ano budem sa informovat u gyn viacej o co ide a ako to riešiť- len by som rada vedela ci ste niektora boli v podobnej situacii a co ma presne čaká... Dakujem

Wendy000

urcite sa treba zverit do ruk odbornikov a zacat to riesit cim skor. ja som mala dost problemov s otehotnenim ale skor pre ine veci no nastastie mam dnes krasnu uz pomaly 7 rocnu dcerku. budem ti drzkat palceky nech to vsetko dobre dopadne

Noelinka

Poviem ti priklad keď napr žena ma problémy so stitnou zlazou a z toho dovodu jej vajicka nedozrievaju tak jej v tomto prípade strava nijak nepomôže t.z ze oba muai pocas MS brat ten clomifen vdaka kt vajicka budu dozrievat ale bez toho by zena nemala sancu. Ono je to trochu zložitý proces a pokial nepoznas anatomiu tak to nepochopis a preto ked ja sa v tom vyznam tak jej napisem v com jej viem pomoct a zakladatelka ty pise od zaciatku ze jej vajicka nedozrievaju t.z tu je nejaka porucha z niektorých hormonálnych organov kt musi gynda zistit a ked chce otehotnieť tak to môže jedine s clomifenom dosiahnuť a mala brat od zaciatku kyselinu listovú

Noelinka

Ogorka ja som študovala gynekológiu - pôrodníctvo 4 r mam z toho maturitu takže viem o tom viac než ty a než si myslíš! Tak nezavadzaj ty. Ako som už pisala je to hormonalna porucha a ona muai brat flomifen

Ogorka c

Noelinka ,
nemas pravdu ze hormony nezalezia na strave , pozri si len ten pripad , ze kolko anorekticiek prestali menstruovat , lebo im zlyhal uplne hormonalny zensky system , ludsky organizmus treba riesit komplexne , nie pchat umele hormony, podobne postupuje dr. Albertova
Ak nemas potrebne lekarske vzdelanie , tak by som si tu nedovolila tvrdit , veci vytrhnute z kontextu

Noelinka

MM albertova jej ťažko pomôže pretože jej musi gymda vypísať clomifen kt musi brať pocas MS aby sa jej folikuly cize vajicka dozrievali a to dosiahne jedine pomocou clomifenu

MM12

Dosť ludí tu na fóre písalo že si problémy s otehotnením riešili u doktorky Luby Albertovej a vraj úspešne. Mrkni si niektoré témy.

Noelinka

Príznaky celiakie
Medzi príznaky celiakie patria bolesti brucha, hnačky alebo zápcha, únava, depresie, epilepsia, porucha alebo spomalenie rastu u detí, poruchy imunity, neplodnosť, zvýšené riziko potratu, vyrážky, ekzémy, bolesti kĺbov, chudokrvnosť z nedostatku železa, osteoporóza z nedostatku vápnika a ďalšie. Postihnuté črevo má totiž zníženú schopnosť vstrebávať vitamíny, minerály, živiny a vodu.
Všetko sa upraví až dodržovaním bezlepkovej diéty. Nerozpoznaná celiakia môže vyústiť až v nádorové ochorenie tráviacej sústavy.

Tehotenstvo s celiakiou
Ženy s nedávno zistenou celiakiou by mali pred otehotnením a počas tehotenstva užívať zvýšené dávky kyseliny listovej, lepkom poškodené črevo totiž môže spôsobiť zhoršené vstrebávanie tohoto vitamínu.
Ak bola bezlepková diéta zavedená viac ako 2 roky pred otehotnením, nie je potrebné dodržiavať špeciálne opatrenia, stačí dodržiavať bezlepkovú diétu a dbať na pestrú stravu s dostatkom živín.

Noelinka

Celiakia nema vplyv na dozrievanie vajíčok keď sú problémy s dozrievanim vajíčok tak je tu hormonalna porucha hypofyzy, stitnej zlazy a / alebo ostatných hormonálnych organov. Celiaka môže mať len vplyv na usadenie sa oplodneneho vajíčka do maternice alebo potratenie usadeneho oplodneneho vaku ci embrya

denisaf

Ogorka mas uplnu pravdu vsetko v organizme na seba nadvazuje + to ako sa v dnesnej dobe vyslovene nezdravo zije a stravuje robi velke peklo... stravu chudobna na vitaminy +zeny do seba cpu hormony a potom sa polovica z nich lieci na neplodnost..

Ogorka c

Velmi sa mylite , kolko obozretnych gynekologov dava vysetrovat zeny na gastro koli tejto intolerancii.
Ja som mala tento problem s otehotnenim , ani by mi nenapadlo , ze to moze mat az taky vplyv a vsetko v organizme na seba nadvazuje

Nie je to ziadna moda a ani sranda !!! totiz ked je zena alergicka na lepok , tak ma stale zapalene tenke crevo a tym padom sa jej do tela nevstrebavaju potrbne ziviny pre normalne fungovanie organizmu aj zenskych pochodov v tele a vela zien o tomto vobec nevie .....