Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na názor ostatných ľudí, lebo ja sama už neviem čo je správne. Mám sestru, ktorej rodičia darovali určitú čiastku na kúpu bytu. Mne darovali ešte predtým byt, takže som na tom bola lepšie ako moja sestra.
Ale prednedávnom sa ma rodičia opýtali, či by som im byt (na ktorý zaplatili v minulosti 1/5 sumy) nedala naspäť s tým, že na začiatku mi nechceli dať za to žiadnu protihodnotu a až po dlhých diskusiách pristúpili k tomu, že mi nejakú protihodnotu predsa len dajú. Táto protihodnota je však nižšia o 1/3 ako dali sestre.
Byt je napísaný na mňa a tak všetko závisí od toho či budem súhlasiť. Myslím si, že byt chcú dať našej najmladšej sestre.
S rodičmi máme dobré vzťahy.
Aký je váš názor na túto situáciu?
Nespravodlivosť?
Kika,
tak ako je to s tým bytom? Najskôr píšeš, že Ti byt darovali, potom, že zaplatili 1/5. Najskôr treba vylúštiť hádanku, kde sa skrýva pravda o byte, až potom sa dá diskutovať o "nespravodlivosti"!
Mas darovane. Je to tvoje.
Ked ani presne nevies, preco ho chcu spat, tak o com vlastne vediete tie diskusie. Asi ste voci sebe nie celkom uprimni, mozno az pokrytecki.
Nie, ten byt neobývam. Momentálne je prázdny.
ak sa raz nieco daruje, tak sa to nedava naspat.... mali si to predtym lepsie rozmysliet, ty ato nemozes... a ty ten byt obyvas?
To s tým darovaním najmladšej sestre je iba môj osobný názor, ktorý bol raz v jednej z diskusií vyslovený.
Ja som medzi dvoma mlynskými kameňmi (rodina a priateľ) a už ani neviem poriadne aký je môj názor.