pozname sa asi tak 3 roky, mam 27, ona je o tri roky starsia, na zaciatku nebolo nic medzi nami, ale casom som zistil ze jej nazory konsoliduju s tymi mojimi, ze zdielamie podobne nazory, radi spolu komunikujeme, rozpravame sa...
zistil som teda ze ju asi milujem, ze som strasne rad ked ju vidim, ked ju pocujem, ked sa jej mozem divat do oci, ked sa s nou mozem rozpravat, citit ju, vidiet ju...
tak sme zacali spolu akoze chodit a tu je pes zakopany. Chodime takto spolu uz asi devat mesiacov a..... a robime skoro vsetko co k tomu patri dalo by sa povedat. Rad ju objimam, rad sa jej dotykam, rak ju drzim, rad sa s nou bozkavam, rad ju mam na kolenach, drzim ju okolo pasa... ale akosi len to dokazem. Zisitil som ze nieco vo mne mi brani s nou mat sex. Nedokazem s nou mat sex. Netaha ma to k tomu. Netuzim po tom. Vsetko s nou dokazem, rad ju bozkavam, vasnivo, rad som ak mi sedi na kolenach, drzim jej boky, dotykma sa jej drieku, ale nedokazem nic viac. Niesom impotent. Mal som pred nou tri kratkodobe vztahy, boli viac o fyzickej laske, tie baby ma zaujali svojim telom a pritahovali ma a bolo to rychle. Nemal som zabrany a pri tejto je to o dost ine. Milujem ju ale nedokazem s nou spat. Mam pocit ze tym by to skoncilo. Nieje to o strachu z minulych vztahov ale skor pocit ze toto mi v tomto vztahu staci ku stastiu. Ze som s nou rad aj ked spolu nespime. ze aj tak ju nadovsetko milujem a nenokazem podviest s inou. Ine akoby prestali pre mna existovat. Zaujmu ma svojim telom ale netuzim uz po nich. Nechcem ich a beriem ich ako lahku ziskatelnu korist kdezto tato je ina. Siel som na nu pomaly a o to je to krajsie, silnejsie, vasnivejsie, zaujimavejsie. Vzrusuje ma to objavovat ju. Jej Ja. Ist na to pomaly. Ale aj tak je mi zahadou preco s nou nedokazem spat. Netuzim po milovani s nou aj ked v predstavach na to myslim ako to robime spolu, ako sa milujeme a obstastnujeme. Ale v reali to nejde. Nechcem to lebo tym to vsetko skonci. Paci sa mi ako je to teraz. Jej to nevadi. Tiez sa mi zverila ze to citi podobne. Tesime sa na seba, bozkavame sa, dotykame jeden druheho ale nic viac. Tym to konci. Mala predomnou dlhorocneho priatela a tiez vravela ze nemala problem s milovanim s nim ale pri mne to jej nechyba. Sme akosi stastni aj takto. Neskutocne stastni, Kamarati nam vravia ti co nam praju ze posobime ako stastni pre seba stvoreni par.
A otazka znie uz z nazvu, co je to medzi nami ak nie laska? Preco je to medzi nami tak? Akoto ze sa milujeme aj ked spolu nespavame? Co je to za forma lasky? Taka nezvacajna? Akoto ze ju tak rad vidam, rozpravam sa s nou, bozkavam ju, dotykam sa jej aj napriek tomu ze s nou netuzim a akosi nechcem spat? Pri nej citim co je to skutocna laska. Ked ju par dni nevidim, niesom s nou som strasne smutny, nostalgicky, apaticky, bez nalady...
Vysvetli mi moj stav niekto?
Ak ano dakujem
Co je to ak nie laska?
clovek si odmalicka vytvara asociacie, je to velmi lahke pri takych drogach ako sex.. Takze ak si doteraz spaval so zenami, ktore nerespektujes a bol to pre teba len neosobny fyzicky zazitok, pride ti, akoby si tu svoju terajsiu priatelku sexom ponizil, alebo seba? Jedno ci druhe... Neviem je to prve co ma napadlo, zvlastne ze teba nie... Pocul si niekedy frazu, ze sex je nieco ine, nez milovanie? Su to takmer dva protiklady. Pri sexe hlavne beries, sustredis sa na seba a svoje telo, pri milovani je to zlozitejsie, pretoze sa sustredis hlavne na tu druhu osobu, aby jej bolo co najlepsie, co vyzaduje velku davku empatie a vnimanie subtilnej komunikacie, pohybov, naznakov, povahy, potrieb niekoho, nad kym nemas kontrolu. A ten proces, cize milovanie zacina este ovela skor, nez vleziete do postele po prvy krat... Takze si uzivaj naplno a vychutnavaj kazdy jemny dotyk, je to stav rozsireneho vedomia, (takato) laska...
tychto problemov je vo svete coraz viac
tak toto je už aj na m ňa celkom dosť
Chalanisko zariad sa ako chces ale mozes si aj polozit otazku ze preco si vyhladal web stranku zdravie.sk a zalozil temu o tom ze nevies mat sex so svojou babou. Ak ti ako vysvetlenie staci ze ked s nou "nedokazes" mat sex je znak cistej nefalsovanej lasky a ak mas pocit ze sa to spravi a s touto otazkou sa tu uz na ludi neobratis a nebudes si ju klast nabuduce a nebude ti kto vie preco vrtat v hlave tak je vsetko ok.
chalanisko uzivaj si lasku a krasne chvile... neries pocity nerozoberaj neanalizuj ale zi uzivaj... vela ludi by s tebou menilo a chcelo by tvoje stastie...
to je tazko takto. niet tu priestor na to polozit ti milionpatsto otazok a ty sa mozno v niektorej najdes. asi sa nikomu ani nechce tak patrat. vysvetlenie preto hladaj v sebe. jednym z klucov k tomu by mohlo byt ze si budes svoje pocity s tym suvisiace pomenuvat pravdivo a uprimne. dolezite je ich artikulovat a potom dostanu konkretnu formu, nebudu len neznamymi nejasnymi pocitmi. popritom si rozsiruj slovnu zasobu. neboj slovencina je celkom bohaty jazyk, mozes sa vyjadrovat aj metaforicky. mozno ti to prichodi ako slovickarenie ale neboj je to prospesne. napriklad pises "nedokazem" s nou mat sex. skus hladat ine vyrazy pre tie pocity a neboj sa ich pomenovat take ake su. ja neviem, napriklad keby bola za tym nejaka obava a pomenoval by si to tak ze mas obavu, uz by si bol zas o nejaky krok blizsie k tomu vysvetleniu. povedal by si si ok mam obavu, to je to co citim, nebudem si pred sebou nic zastierat. teraz je otazka z coho ju mam ? .....to len ako priklad. mozno je to malickost a mozno nie.....
dakujem
Je to láska, hlboká, úprimná, čistá. Zrejme budete spriaznené duše. A možno ste sa stretli už v predchádzajúcom živote. Ktovie? : ) Ak vám to tak vyhovuje, tak si to užívajte a netrápte sa zbytočnými otázkami. Čo má prísť, aj tak raz príde.
Podla mna sa fyz. pritahuju inac by sa nebozkavali vasnivo a neobjimali navzajom.
Myslim ze neriesi v podstate nic ved ako pise je stastny len ma otazku ako to ze mu tak malo staci ku stastiu.
Chlapce, neries, bud rad ze je to takto lebo kolki spolu spavaju a laska tam nieje len zo zvyku su spolu alebo nechcu byt sami tak su aspon s niekym koho ani nemiluju.
Ty si nasiel pravu lasku ktoru uz dnesny svet nepozna tak si ju chran.
Gratulujem, že si našiel skutočnú lásku je to naozaj to najcennejšie čo ťa v živote môže stretnúť. Avšak máš potrebu riešiť prečo spolu nespávate. Možno je to blok vytvorený z toho, že sa bojíš, že už to potom nebudeš cítiť tak ako teraz , vpodstate si to napísal aj vo svojom príspevku. Alebo ste len iný, nemusíte robiť to čo určuje spoločnosť a čo je podľa nej "normálne". V skutočnosti neexistuje žiadne merítko normalnosti. A ešte ma napadla tretia možnosť, že si sa zamiloval ale fyzicky ťa nepriťahuje ( mám osobnú skúsenosť s niečím takýmto ), lenže píšeš, že ťa priťahuje, rád sa s ňou bozkávaš, objímaš ju.
No nič, myslím, že túto tému si založil úplne zbytočne. Odpoveď nedostaneš od cudzích ľudí, zameraj sa radšej na hľadanie odpovedí vo svojom vnútri. Názory druhých ľudí ťa môžu akurát tak spochybniť a nesprávne ovplyvniť.
Veľa šťastia :)