Zdravim vas,
chcela by som vas poprosit o radu. už (môžu to byť aj 2 roky, aj dlhšie) mi opuchla ruka. zacalo to po prebudeni z umeleho spanku. mala som ruku ako balon. nevedela som spojit prsty, taky silny opuch to bol. teraz je to lepsie, ale aj tak to mam stale opuchnute. niekedy viac, inokedy menej. neviem ako sa mam toho zbavit. bola som aj na lymfodrenazi, no ta mi moc nepomohla. davala som si tam aj octanovu mast, ale bez efektu. trosku pomohlo, no nie natolko, aby mi odpuchla uplne. niekedy mam ruku tak opuchnutu, ze ma boli. neviem tu bolest poriadne opisat. vtedy si neviem spojit palec s malickom. trpnu mi prsty, prsty mi mravencia. je to strasne neprijemne.
preto vas velmi pekne prosim, ak viete co by mi mohlo pomoct, velmi vam budem vdacna.
dakujem
opuch ruky
On povedal, ze to moze byt tym, ze som bola v umelom spanku a nieco mi tam zle aplikovali. Nieco mi musel povedat. To som si myslela aj ja. No ale dal mi nejaku masticku a tym to pre neho skoncilo.
Ten chronický opuch, ale musí mať aj príčinu. Ak by ti ten liek pomohol to by bol najlepší prípad, ale pokiaľ nie, tak treba skúšať ďalej napr. nejakú fyzikálnu terapiu alebo alternatívne metódy.
netreba a co mam ist za obvodakom a co mu mam povedat? bola som tam len dnes, tak snad by som mohla este pockat. naozaj neviem. robil mi aj sono a povedal, ze to nie je cievneho charakteru a vyjadril sa tak, ze je to chronicky opuch.
Najľahšie je povedať, že je to chronické a po príčine ďalej nepátrať. Na tvojom mieste by som skúsila Kýčerine rady.
Dnes som bola u cievneho chirurga. Povedal, ze mam chronicky opuch a ze to mozem mat do konca zivota :(
Predpisal mi na to Reparil, tak snad trosku pomoze. Robil mi aj sono, a cievy mam nastastie v poriadku. Tak sa s tym budem musiet asi zmierit.
Nesolim vela. Pitny rezim mam myslim dobry. Kazdy den jem minimalne jeden druh ovocia ak nie viac a niektore maju samozrejme aj diureticke ucinky. A na WC chodim casto...
Maťa,
po Tvojom poslednom príspevku si myslím, že máš problémy s lymfatickým systémom, čo nie je žiadna sranda! Ak by som sa nemýlila, mohlo by sa najskôr jednať o lymfedém, tak si to naštuduj na nete. Pomôcť by Ti mohol Wobenzym, ak naň nemáš alergiu. Tiež celotelová strojová lymfodrenáž, akupunktúra, obmedzenie soli na minimum a potraviny, kt. podporujú odvodnenie organizmu.
Je to prava ruka. Niekedy ma to dost obmedzuje. A vsimla som si, ze mi obcas opuchne aj lava nova, obcas aj prava. Neviem, co to ma s tym suvis alebo nie, ale uz som v koncoch.
Tak vyskúšaj alternatívnu ambulanciu takéhoto typu, kde Ti zistia, čo tie opuchy spôsobuje a začnú s cielenou liečbou : www.alter-med.sk. Kľudne to môže byť následkom toho umelého spánku. Mimochodom, ktorá ruka to je? Musíš počítať s tým, že to bude trvať dlhšie, kým sa toho opuchu zbavíš, vzhľadom na to, že to trvá už 2 roky. A môžeš mať problémy s lymfatickým systémom alebo aj dve diagnózy. Tak sa zameraj na príčinu, tú musíš odstrániť, len tak sa pohneš z miesta. Takto len obe strieľame slepými nábojmi. Zbytočne a bez efektu.
U lekara som bola. Bola som aj na cievnom, tam mi nic nepovedal, robil mi sono. Potom som chodila na lymfodrenaz. Obvodny mi dal aj ATB a nejaky vyzivovy doplnok. No bez efektu. Povedal, ze mam byt trpezliva. Ale kolko budem este cakat, aby mi to odpuchlo uplne? Dnes som sa zobudila a ruka cela opuchnuta. Tahalo mi prsty. Asi mesiac si robievam pravidelne smoothie. Pridavam si tam rozne ovocie, zeleninu, ktore odvodnuju. Rozne semienka, ale nezabera. Tak ja uz neviem co mam robit, preto som prisla po radu sem. Co by som este mohla vyskusat?