Operácia Kolena pomoc

Matuskooo

Ešte nijak pôjdem k nemu niekedy budúci týžden ale keby som si mohol vybrať tak by som si vybral určite celkovú..:D

Matuskooo

Ešte nijak pôjdem k nemu niekedy budúci týžden ale keby som si mohol vybrať tak by som si vybral určite celkovú..:D

Noelinka

Ja som mala prvú v celkovej a druhu v lokajnej som si mohla vybrať neviem ako si sa ty dohodol s anestéziologom

Matuskooo

Ďakujem všetkým..:D Na akupunktúru určite nepôjdem a moc ste ma teda nepotešili fakt som rátal maximálne mesiac myslel som si že je viac v pohode Ak niekomu niečo podobné robili tak by ma ešte zaujímalo či bol v lokálke alebo v celkovej..A budú mi to robiť na Kramároch...

Shayleen

Tak pán Ing Martin Janik akurt som sa niečo o tebe na webe dozvedela a prečo nemáš žiadne pozitívne rezencie na tvoju akupunktúru? A si aj v zozname dlžníkov aha ako vidim tá akupunktúra ti Dobrý obchod nepriniesla ;)

Shayleen

Mjamik si ma pobavil nie nie som lekár mám len ošetrovateľske vzdelanie a SZŠ takze to čo 2viem a vyliečení akum ti sem nebudú písať pretože žiadny neexistujú ľutujem ťa

mjanik

schay...nemáš vôbec pravdu,si asi lekár,ktorý chce zubami nechtami bojovať proti akupunktúre.Škoda,že tu píšu le nepriatelia akupunktúri.Tie tisíce vyliečených by tu malo napísať..

Shayleen

Teória účinkovania akupunktúry je vedecký nezmysel. Nikdy nikto nedokázal existenciu energie čchi a meridiánov a to nielen na úrovni anatomickej, ale ani na úrovni histologickej, či fyziologickej. Z toho dôvodu napísal časopis Nature (významný interdisciplinárny vedecký časopis), že tradičná čínska medicína, ktorej základom je akupunktúra, je iba „pseudoveda, bez skutočného mechanizmu účinku“.
Zástancovia akupunktúry sa bránia tým, že čchi a meridiány nie je možné dokázať vedeckými metódami, keďže ide o formu energie, ktorá je v každej živej bytosti a človek ju nedokáže úplne pochopiť. Tvrdia, že snaha nájsť meridiány pomocou EBM je rovnako smiešna, ako snaha vykopať nultý poludník (po anglicky meridian) v Greenwichi. V takomto prípade by nebolo možné ich existenciu dokázať, ani vyvrátiť. Teória fungovania akupunktúry teda vychádza z niekoľko-tisícročného presvedčenia o podstate prírody a sveta, ide skôr o formu viery, než o vedu.

2. Akupunktúra vychádza zo starovekého filozofického smeru. Konkrétne z taoizmu a z konceptu ying a yang. Odporcovia tvrdia, že je nesprávne hovoriť o dysbalancii energie, ako o etiologickom faktore, v dobe, keď poznáme príčiny množstva ochorení (genetické vplyvy, infekcie, autoimunitné mechanizmy, atď.)

3. Akupunktúra so sebou nesie komplikácie. Najčastejšie komplikácie sú pneumotorax (kolaps pľúc pri prepichnutí hrudnej steny a vyrovnaní tlakov vnútorného a vonkajšieho prostredia) a infekcie. Výnimočne sú popísané aj prípady úmrtia. V súčasnosti sa majú používať sterilné ihly určené špeciálne na túto činnosť (tzv. Clean Needle Technique), čím sa minimalizuje výskyt infekcií. Samozrejme, treba si uvedomiť, že ak by akupunktúra naozaj fungovala, nie je toto dôvod na boj proti nej. Komplikácie nie sú časté. Všetky medicínske výkony so sebou nesú určité riziko, nech sú akokoľvek banálne.

4. Akupunktúra nefunguje. Čo sa týka dôkazov o účinnosti akupunktúry (nech už meridiány existujú alebo nie) štúdie ukazujú kontroverzné výsledky. Príčinou je, že je zložité navrhnúť vhodný model štúdie na overenie účinnosti akupunktúry. Existuje množstvo štúdií (1, 2), ktoré tvrdia, že ide len o placebo. Ďalšie štúdie poukazujú na to, že pozitívne výsledky iných štúdií sú falošné, a ide o bias.

Nepomáha ani pri cievnej mozgovej príhode, ani pri stavoch, ktoré je potrebné riešiť chirurgicky, ani pri nádorových ochoreniach, ani pri reumatoidnej artritíde, ani pri psychiatrických ochoreniach, ako je napr. ADHD.

5. Vykonávatelia akupunktúry sú nejednotní v indikáciách. Stránka Quackwatch tvrdí, že panuje nezhoda v spôsobe diagnostiky a terapii u prevádzkovateľov tradičnej čínskej medicíny

Shayleen

Mjamik Áno ubúda ale chlapov a samé potraty keď je to ženského pohlavia. Musíš sa s tým zmieriť že máš viac nepriateľov ako priateľov Čo sa týka tvojej ihlovej metódy ;)