Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zub mudrosti

Príspevok v téme: Zub mudrosti
akinom0077

Ahojte, pred hodinou mi trhali zub mudrosti...zapaleny bolavy, prerasteny dasnom, kedze som minuly tyzden lezala s chripkou v horuckach 39... musela som cakat tyzden s bolavym zubom... dnes uz mam za tym... dajte svoje rady a skusenosti, som doma snazim sa byt kludovom rezime polihujem len nemozem nejak lezat lebo v kuse to krvaca musim vypluvat... dufam ze to prejde...

akinom0077

Krvacanie preslo do 24 hodin, dnes som treti den po , teplota je zvysena len navecer... bolesti su strasne nie su ani o milimeter mensie... kazdych 6 hodin tabletka... jedlo stale len tekute, rano a vecer corsodyl, lice horuce

akinom0077

Dodrzala som 3 hodiny nepit nejest nic, chladim pravidelnych itervaloch, krvacanie zmiernene ale uplne nepreslo cca 15 minut musim ist...
dala som si tabletku po 3 hodinach prvu vobec nezabrala:( trha ma cela sanka aj ucho

Bubliii

No ja by som ich určite odporučila. Aj ja, aj sestra po trhaní sme si prikladali a máme to pekne zhojené aj bez Wobenzymu (ktorý sa spomína v každej téme :) ). Aspoň takto tieto prvé dva dni, treba si to jednou rukou držať popri sledované TV alebo PC alebo pri knihe.. pri spaní to samozrejme nejde.. použiť utierku, alebo šatku, alebo malý uteráčik. A určite sa nesprchuj horúcou vodou v tých miestach. proste minimalizovať riziká.
A takisto sa neodporúčajú bylinkové vývary a čaje na kloktanie, lebo sa kúsok bylinky môže dostať do rany a spôsobiť zápal.

akinom0077

bublii: velmi pekne dakujem za radu, Curasept vodicku mam pripravenu to mi odporucili o tych studenych obkladoch mi nic nepovedali

Bubliii

A ešte - hoci by to malo byť samozrejmé - vytvorenú chrastu nerýpať, nevysávať krv jazykom spod nej, robí to veľa ľudí a potom sa povlak/chrasta môže odtrhnúť a je to veľmi nepríjemné. Všetko sa to časom samo pekne upraví. Ja mám rok po vytrhnutí všetkých 4 zubov, z toho dva boli neprerezané, tak sa ťahali z kosti a mala som zašívané ďasno. Dodržala som tieto pokyny, čo som ti tu napísala, mám ich od zubára a vždy bolo do pár dní všetko OK...