Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zub mudrosti

Príspevok v téme: Zub mudrosti
akinom0077

Ahojte, pred hodinou mi trhali zub mudrosti...zapaleny bolavy, prerasteny dasnom, kedze som minuly tyzden lezala s chripkou v horuckach 39... musela som cakat tyzden s bolavym zubom... dnes uz mam za tym... dajte svoje rady a skusenosti, som doma snazim sa byt kludovom rezime polihujem len nemozem nejak lezat lebo v kuse to krvaca musim vypluvat... dufam ze to prejde...

Bubliii

Základ je chladiť, teraz už môžeš začať, a tým zastavíš aj krvácanie. Neviem či máš doma také chladiace vankúšiky?? Ak nie, tak obetuj jednu mrazenú zeleninu, zabaľ do utierky a prikladaj. Samozrejme nie v kuse, ale toto určite pomôže. Ja som chladila aj na utlmenie bolestí, zvyčajne to však do 2-3 dní bolo OK. Nepoučil ťa zubár? Ešte vynikajúca je ústna voda Curasept - dezinfikuje ranu, ale s týmto by som začala až zajtra. Ranu si sleduj, keď sa ti na nej vytvorí povlak rsp chrasta tak môžeš začať používať tú ústnu vodu. Vždy po jedle. Ale nerob to agresívne, len tak prevaľuj vodu v ústach. Ak máš aj stehy, cca o týždeň pôjdeš na vybratie, je to chvíľka a nebolí to. Ak si dostala aj preventívne ATB, tak ich užívaj. Od bolesti je dobrý Novalgin, Nalgesin. Ale ak sa rana hojí dobre, bolesti by mali byť intenzívne iba v 1., max. 2.deň po zákroku. Už ma nič nenapadá.. ak by bolesti neprestávali alebo sa objavil zápal či horúčka, radšej choď za lekárom alebo v prípade víkendu na pohotovosť.