Ahojte, mam nemeckeho ovciaka, steniatko, ma 10 tyzdnov, spravili sme mu vonku budu, samozrejme je vacsia, nakolko psik narastie..len sa chcem opytat, moze byt stenitko vonku v bude, ked je takato zima?? samozrejme, v bude ma molitan, asi 20cm vysoky, deku, stare mikiny a stare bundy, presivaky a este sme mu vchod do budy zakryli hrubim zavesom, takze mu tam nefuka. dakujem za odpovede
Steniatko a buda.
Nas 4rocny labrador je v tejto zime v dome, vonku ani dlho nevydrzi, trosku si pobeha a potom si sadne za dvere a caka kym ho nepustime dovnutra.
napis, kde byvas?
My sme si stena priniesli v lete a este aj vtedy sme ho dali do chodby vzdy vecer. Ty rozmyslas vobec?!
Az teraz som stihla precitat si celu temu. Myslela som fakt, ze si niekto robi zarty. Male steniatko, ktore si vlastne musi odvykat od matky, od tepla a domova drbnes rovno do mrazov!!?? Ja sa cudujem, ze este zije. Najlepsie ti odpovedala fotona. Si jeden bezcitny clovek! Potrebujes psa na strazenie, co? Ale nieco prehno urobit, to nie. Som zvedava, ked bude chory, ci budes mat tolko penazi na jeho liecbu a ci budes ochotna s nim behat po veterinaroch. Ale ludom ako si ty neverim nic. Prajem ti len tolko, aby si zazila to, co to male chuda. Odlucenie od tvojich blizkych, zimu a samotu.
Nechapem, ako mozu byt ludia taki sprosti a nezodpovedni. Aj dospeleho zlateho retrievera si berieme cez tieto mrazy do pivnice, kde sa kuri. Ako sa potom o neho budete starat, ked mu neviete dopriat ani teplo cez taketo pocasie?! Naco si vobec betiete domov psa?! Teba by som tam vyhodila. To je take tazke dat ho niekam do chodby a preckat zle pocasie?
To je asi zly zart! Steniatko v zime hned vyhodit von, to co je, ved len nedavno ho zohrievala matka. V ziadnom pripade! Keby mala zakladatelka temy co i len trochu sucitu a hlavne znalosti o psoch, nepytala by sa tak sprosto. Lutujem uz teraz to psica.:(
Ja by som ho vzala dnu :)
miska89 co sa rozculujes sak este zije...
Ach bože načo si niektorí ľudia berú psa keď sa o neho nevedia postarať. Čo je to za názor že však má kožuch nemôže mu byť zima..?. Celú noc v -20 nechať šteniatko v kope handier.. najhoršie je to že odpoveď si dostala a predsa si píšeš svoje. Prosím ťa daj ho dnu.
Ja k diskusii dodám len toľko, že v takýchto zimách aj nášho DOSPELÉHO nemeckého ovčiaka berieme do vykúrenej garáže. 12-týždňové šteniatko nemá čo v takejto zime robiť von. Maximálne si môže pobehať cez deň, kým svieti slnko. U malého hrozí zlý vývin kostí, zápaly kĺbov, ktoré sa môžu prejaviť už v skorom veku, budete behať k veterinárovi a pes sa vám nedožije ani tých 12-13 rokov. Ak vám vôbec prežije do jari. Každý vám hovorí to isté, neviem, čo ešte chcete počuť.