Steniatko a buda.

Príspevok v téme: Steniatko a buda.
ruza66

Ahojte, mam nemeckeho ovciaka, steniatko, ma 10 tyzdnov, spravili sme mu vonku budu, samozrejme je vacsia, nakolko psik narastie..len sa chcem opytat, moze byt stenitko vonku v bude, ked je takato zima?? samozrejme, v bude ma molitan, asi 20cm vysoky, deku, stare mikiny a stare bundy, presivaky a este sme mu vchod do budy zakryli hrubim zavesom, takze mu tam nefuka. dakujem za odpovede

fotona

Si absolutne nezodpovedna a zelam Ti, ked raz budes bezmocna a slaba, nech Ta tiez decka vyrazia z domu do budy do mrazov, nech vies ake to je. Podsada psa sa mu nevytvori za den a urcite male stena nemoze byt vonku, hrozi mu zapal mocovych ciest az po problemy vyvoja. Este mu k tomu nasyp pedigree granule a psikovi bude lepsie na druhom svete, nez u teba, Ty tyranka bez srdca.

kkkkkkkk

My mame 4 mesacne steniatko krizenca a je skoro cely cas dnu. Von s nim chodime len na prechadzky, pripadne ho na hodinku nechame vonku na dvore. Spravili sme mu miesto kde spi na chodbe, ale inak cez den beha po dome. V takomto pocasi beru ludia dovnutra dospele a stare psy nie to este steniatka.

Fantasyi

Budu zateplit polystyrenom a pre vlciaka odporucam seno, ale tiez odporucam cez zimu radsej garaz. Vlciak rychlo rastie plus zima moze mat zapal tych dlhych kosti a to su ine prachy za injekcie. Nenapadne ma ako sa to vola. Fakt ho prosim teraz nenechavaj vonku.

ruza66

dakujem za odpovede, som z trnavy, kukam pravidelne spravy, ze ake bude pocasie...stenatko ma 12 tyzdnov, nie 10, pomylila som sa, ae no, nie je to mega rozdiel..tie dve deky, co tam ma, su v pohode, jedna je vlnena, tu ma navrchu...konecne prestal knucat a zacal si zvykat, kazde rano ma v bude teplucko, ked idem do prace a esta sa mu samozrejme venujem...ale aj tak sa bojim...ideme mu budu zateplit, ale aj tak si myslim, ze ovciaky maju dost tej podstielky, srsti co naberaju a steniatka obzvlast..

ANGEL-DEMON

ak chces aby prežil zimu daj ho dnu, do garaze alebo do kotolne... hocikde .... a o tomto je plny net este aj v sprcách v TV davaju ze nie je vhodne zvierata vonku nechavat... ved skus ist vonku ty spat...
handry nie su vhodne kedze nasaju vlhkost...

odporuča sa slama, piliny...

steniatko_zima

Dobrý deň, 10-týždňové je ešte malé na to, aby samé bolo vonku v takých mrazoch. Neviem, kde bývate, ale u nás je v noci - 20 a to nie je pre 10-týždňové šteňa. Mali by ste ho zatiaľ brávať dnu alebo aspoň do vykúrenej garáže, kým zima nepoľaví - na jar bude aj teplejšie aj šteniatko staršie a odolnejšie.
Okrem toho molitan nie je najšťastnejšie zateplenie búdy, keďže sa v ňom drží vlhkosť a plesne a len tak ľahko nevyschne. Lepší je polystyrén. Tak isto nie sú dobré na výstelku bavlnené veci ako mikiny a tepláky či uteráky, lebo rýchlo navlhnú a v tejto zime zmrznú alebo proste ostanú mokré. Odporúča sa vlna alebo proste seno, ktoré keď navlhne, vyhodí sa a dá sa suché. Okrem toho NO sú náchylné na choroby kĺbov, čo zima a vlhko zhoršuje, takže vášmu psíkovi bude treba aspoň do jari trochu intenzívnejšia opatera.
Dúfam, že Vám na šteniatku záleží a chcete, aby sa dožilo toho, že raz z neho bude veľký zdravý pes, váš strážca, pomocník a člen rodiny. Veľa šťastia.