Ahojte.
Mám takú miernu dilemu, neviem totiž čo si mám myslieť o správaní jednej mojej spolužiačky. Ide o to, že dajme tomu že za posledného pol roka som tak trošku zmenila vzhľad, dovolím si povedať že k lepšiemu (mám 17 rokov inak) a tak nejako som získala nejaké to sebavedomie a aj si ma ľudia v škole obľúbili. Známky mám celkom slušné, nie som úplne hlúpa, len mi jednoducho nejdú také tie technické predmety ako matika, informatika a fyzika, proste ja som skôr na jazyky a dejepis. A táto spolužiačka je skôr na tieto technické predmety, páli jej to. No zato neovláda bravúrne jazyky. A teraz sa asi dostanem k podstate-veľmi mi na nej v poslednej dobe vadí, že ma takmer stále verejne osočuje, čo sa týka hlavne matematiky. Aj keď mám ísť niečo počítať na tabuľu, tak ma "podporuje" na celú triedu že "no poď ty hviezda!" a smeje sa mi keď náhodou dostanem štvorku a kričí na mňa, že čo nechápe ako môžem nechápať matematiku. Jasné, rada sa sem-tam zasmejem na nejakej známke, ale ona toto robieva v poslednej dobe pomaly každý deň,vraví že pokazím nejakú následujúci písomku, som už z toho unavená jak ma neustále podceňuje. Aj ja by som si mohla robiť srandu z jej angličtiny, ale nerobím to, lebo viem že jednoducho asi nemá predpoklady na to aby jej išla s takou ľahkosťou ako mne. A je to v poriadku. Ale toto nerobieva iba mne, toto už robieva aj mojej spolusediacej. Tej zasa biológia nejako nejde a skáče do nej že nechápe, ako mohla tú písomku tak dovrzať. Podľa mňa jej je správanie zakomplexované, čo si myslíte vy, prežívam to moc? Ja som práveže taký typ, že rada si urobím srandu aj zo seba, veď aj preto si ma spolužiaci obľúbili. A verte mi, toto nie je také to priateľske "škadlenie sa " . :D
Má komplexy?
Chcel by som ti poradiť, ale akurát som zabudol na to, že čo som ti vlastne chcel poradiť. Beriem na to aj nejaké "prášky", ale väčšinou ich zabudnem zobrať.
A čo sa týka toho ostatného. Ach, si prvý človek, ktorému dokážem reálne niečo závidieť. Závidím ti to, že študuješ fr. jazyk. To ani nie je jazyk, je to niečo ako ranný štebot škovánkov.
A čo sa týka toho ostatného, počtov a tak ďalej. Môj lekár mi povedal, že mi už zostávajú len "tri" dni života, tak som sa rozhodol, že si predĺžim život tým, že ich strávim na hodinách matematiky:-)
Ešte, aby to nedopadlo tak, že ty budeš robiť účtovníčku a ona súdneho tlmočníka - ha, ha. Mne sa to reálne stalo. Sám nechápem, ako som to porátal (najskôr asi neporátal veľmi dobre, ale šéf bol spokojný). Len si neviem spomenúť, či to jeho "dávali" v hlavných správach alebo niekoho iného, ale zdal sa mi nejaký povedomý. Len som začul čosi, že osem rokov alebo tak nejak.
ignoruj ju... nepotrebuješ ju a tak ako si napisala najlepsie je sa vyhýbať negatívnym ludom....
No tak som na francúzskom bilingválnom,takže máme tam veľa francúzštiny a aj fyzika a matika je v tomto jazyku a ešte máme angličtinu, dovolím si povedať že na dobrej úrovni. a chalana som jej isto neprebrala haha, máme úplne iný vkus :D a to by som nespravila, to je zlodejina
A neprebrala si jej chalana ? Aj kvoli tomu by mohla byť na teba napalená. Inak,spomímaš jazyky. Ake jazyky sa učite ?
Jatt, nie som na klasickom gympli, ja som robila prijímačky vo forme psychotestov, takže tipujem, že hlúpa nie som, na základke som mala VŽDY na vysvedčení jednotky zo všetkého a ano, z matiky aj infošky mám tento polrok 3 na vysvedčení, nie 4
Aj to je jeden z dôsledkov vysokého počtu gymnázií na Slovensku. Kde sú tie časy, keď sa na gymnázia zo základných škôl žiaci dostávali ako "zrnka kávy cez sitko"? Žiaľ, nenavrátne preč. Áno, tými "zrnkami kávy" som mal na mysli žiakov s výborným prospechom, t.j. s maximálnym počtom slovného hodnotenia predmetu na konci roka "chválitebný" dva. Pokiaľ gymnázium nezvládajú aj žiaci s prospechom na zakladnej škole mnou vyššie uvedeným, bolo by vhodné zamyslieť sa nad kvalitou a ďalším zotrvaním základných škôl týchto žiakov. Nie je predsa vôbec normálne, aby študent gymnázia dostával za nejaký predmet slovné hodnotenie dostatočný, resp. známku 4.
Jednou z podmienok prijatia na tento typ škôl by mala byť určená minimálna výška inteligenčného kvocientu, ktorá by sa zisťovala testom, ako súčasť prijímacích skúšok. Ďalšou podmienkou by mal byť priemer známok v deviatom a ôsmom ročníku do 1,5. V dobe, keď je školám z dôvodu financií prednejšia kvantita ako kvalita študentov, budeme, žiaľ, čoraz častejšie svedkami podobných sťažností študentov, ktorí evidentne precenili svoje schopností.
Obľúbená? fuuu, no práveže ja to mám tak, že asi 2 učiteľky majú na mňa celkom nervy (hlavne kvôli mojej dochádzke, ktorá tento polrok bola fakt biedna kvôli zdravotným problémom ach jaj, tak som odovzdala niektoré práce celkom neskoro :D ) , niektorí učitelia ma majú ma celkom radi a chvália ma, no a potom sú tu asi dve čo nevedia poriadne moje meno :DDDD
Aha... A u učiteľov/učiteliek si obľúbená ? Možno to by ti mohla (ale aj nemusela) závidieť.
chodím na gymnázium a som druháčka :) :D
Na aku strednu chodiš ? Na gympel, alebo odbornú s maturitou ? A ešte otazka, koľkatačka si ?