Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

pozicky bez vedomia partnera

Príspevok v téme: pozicky bez vedomia partnera
estel111

Chcela by som poprosit o skusenosti, nazory na to, ak si priatel s ktorym zijem a planujem buducnost vezme uver bez mojho vedomia v hodnote 8 tis Eur. Pritom planujeme spolocne byvanie a zatial byvame v mna,mame spolu male dietatko. Tieto peniaze priatel investoval a to velmi riskantne, teda moze o ne prist. Vopred dakujem a skusenosti a vsetky nazory.

estel111

Priateluz a stretli ste sa niekedy s tym, alebo poznate niekoho kto mal problrmy exekutorom len preto, ze partner si vzal uver bez vasho vedomia?

lentilka0607

Súhlasím taktiež mi to príde riadne nezodpovedné konanie z jeho strany a na tvojom mieste, by som spravila všetko preto, aby si s jeho dlhmi nemala nič spoločné. Ako si písala, investoval ich dosť rizikovo, čo znamená, že je tam značné riziko, že môže o ne prísť, dokonca nie len o ne, bude problém so splácaním, buď ťa uprosíka, aby si to splácala za neho ty až nemá zbytočné problémy alebo ešte horšia verzia ako spomínala aj Hanka743, príde exekútor a naozaj jeho nemusí zaujímať, či si niektoré veci kupovala ty alebo on, najmä ak to nemáš ako preukázať, že si to kupovala ty, sú síce veci, na ktoré zo zákona nemôže siahnuť ani exekútor, viac info nájdeš napríklad tu www.hyperfinancie.sk ale teda moc ich nie je a ja by som rozhodne budúcnosť s takýmto chlapom neriskovala. Ak napríklad sa teraz ti neunúval povedať o takomto niečom, bohvie aké všelijaké životné kroky, by s tebou neprebral napríklad ak by ste už aj boli manželia, alebo nedajbože spoločne financovali ten nový byt. Podľa mňa je spolužitie s takýmto niekym najkratšia cesta ako sa zrujnovať. Môj partner by si nikdy nedovolil mi o takomto niečom nepovedať (svedčí to podľa mňa aj o tom ako si ten druhý partnera váži) a to spolu ani nebývame v jednej domácnosti, ale stalo sa napríklad, že mal autonehodu rozbil auto, na nové nemal, musel ho financovať prostredníctvom úveru, tak to všetko preberal so mnou a zaujímal ho môj názor na vec, veď predsa bral ten úver na viac rokov, je to dlhodobý záväzok a ovplyvní napríklad naše plány do budúcnosti, čo sa týka spoločného bývania a hypotéky.

Lucia33

ahoj aj ja splacam za ex dlhy...uz sice len par splatok no mala som strasne tazke stavy minuly rok... rozmyslala som aj nad samovrazdou mala som tazke depresie...obrovska cast platu isla na dlhy,... a stale aj ide... do toho manzelstva som investovala vsetko... vsetky uspory,cas,energiu... Keby mam moznost vratit cas v zivote si s nim nedam znicit zivot ...

Alessandra99

Sandra456- tak to je riadna sila, že musíš splácať jeho dlhy.

nedavajte všetkých mužov do jedného vreca, našťastie stále sa nájdu aj takí, ktorí su zodpovední a starostlivi

ja1955

dnesny muzi su strasne nezodpovedny a seru sa tam naco nemaju peniaze aby sa ukazali... proste katastrofa...ja som mala 2 takych co som splacala...okamzite sa rozid je to prizivnik nic ine

0vecka

ruky prec .. ine by bolo ak by mal 8k a tie investoval ale pozicat si a to typujem ze na mastny urok je velmi nezodpovedne

Sandra456

zažila som si podobné, ale boli sme manželia, pretp doteraz splácam polovicu jeho dlhov. peniaze, z ktorých som nikdy nič nemala

Hanka743

je to nezodpovedné aj z aspektu toho, že ak by si si požiadala o výživné, nemôžeš očakávať nič moc, kedže on nezodpovedne berie úvery a otázne je, či bol vôbec schopný platiť výživné. Toto bývajú často neplatiči. Ďalší problem by mohol nastať vtedy, ak by úver nesplácal, executor má nárok zadržať veci v mieste jeho bydliska(nemusí to byť jeho byt ani tam nemusí mať trvalý pobyt). Môže zadržať veci, o ktorých sa domnieva, že sú jeho! Môžu byť teda aj Tvoje, ale ako dokážeš, že si ich kupovala Ty, ak už napr. nemáš doklady o kúpe? Nie si predsa povinná staršie doklady archivovať. Pozor takto prišli o spotrebiče, počítače, bicycle atd atd mnohé ženy!

agatakopecna

Veru, denisa, ja tú testosteronovu haveď taktiež neznášam. Myslia si, že im patrí celý svet, že všade majú aj bez pozvánia dvere otvorené. By som im tie sprosté hlavy o stenu rozpučila...