rodičia máte taketo dieťa? Je stále smutný, samotár a nič ho nebav

Príspevok v téme: rodičia máte taketo dieťa? Je stále smutný, samotár a nič ho nebav
katarak

Ahojte som otcooom 17 ročného syna. Vychovávam ho sám. Lenže moj syn sa mi nepozdáva. Je stále smutný, samotár a nič ho nebaví. Ja chodím do práce musíme zniečoho žiť on do školy. Lenže mimule sme sa bavili že prečo konečne nesiahne po šťastí, po frajerke alebo nejakej práci. Lenže mi povedal že on frajerku mať nebude, a že práca počká. Veľakrát som ho vyhánal von, na disco, ako jeho rovesníci ale nejde. Ja som bol na disco v jeho rokoch rád ale on nie. Zobral som ho aj do posilky, povedal že ho nebaví zdvíhať náradia, je chudý možno by to aj potreboval, aj kolegom som povedal nech ho rozveselia, som trener a poradca. Kolegovia mi na futbale povedali že v živote nevideli takeho 17 ročneho chalana. Len doma a nič. Ja neviem možno mu chýba matka, možno niečo ine ale ja neviem ako sa mám snim rozpravať. zhoršil sa v učení 3,4, občas 5 toto snim ide dole vodou. aj mne je s neho smutno... a chcem mu poradiť ako?

ANGEL-DEMON

a ked ma 17 chlapec a píšeš ze ho vychovávas sám.. naskytuje sa otázka.. "kde si bol doteraz?" ked vyrastal...?
musel mat nejake zaluby, hocičo, ci futbal s kamosmi ked mal napr. 15, alebo sa mu pacia bojove umenia... alebo rad kreslil... alebo neviem... lebo toto je take ako keby si dostal do opatery 17 rocneho a nevieš čo s nim,...tak mi to pripada... ked ho absolutne nepoznas...

Marika45

ahoj bud rad ze tvoj syn je radsej sam akoby mal mat nejaku zlu partiu aby bol na idealny obraz dnesnej spolocnosti. Moj syn mal problemy s drogami narobil neskutocne vela zleho.... Radsej keby bol byval s nami alebo pri tom pocitaci a nemuseli sa mu stat veci ake sa stali... cas uz nevratim ale vaz si svoje dieta. Marika

Katarak

Snazil som sa rozpravat aj sme si sadli, pokecali ako chlap s chlapom, a nieco povedal ze preco nemam nejaku zenu ja? Asi mu chyba zenska ruka, ale on si moze najst frajerku a nato mi neodpovedal... ale povedal ze bude so mnou chodit plavvat, ze aby sme spolu isli aby sme spolu neboli len doma... inak on nevie plavat hihi, ale naucim ho.

introvertka

ahoj ja som tiez takato samotarka ale som stastna :) nikto ma nevie pochopit ale ja som ovela spokojnejsia ako keby mam okolo seba krdel ,,priatelov,, ktory chodia pit robit zle a podobne, Ja si radsej vezmem knihu alebo sa venujem svojim zalubam. Proste to ber tak ze kazdy sme nejaky a nikto nikdy nebude podla idealneho obrazu spolocnosti.... A tym ze do neho vrtas nic nevyriesis len to ze ho nahnevas..

peterssonne

skus mu kupit knihu Ticho od Susan Cainovej, je o introvertoch, ja som sa v nej uplne nasiel kedze som bol na tom podobne ako opisujes syna..

Ked je takto v depresiach a osamely uzavrety do seba nedonutis ho do nicoho musi to chciet sam. Potrebuje nieco aby mu to otvorilo oci, nejaky stimul .. mne takto pomohli velmi knihy

Az ked na to pride sam ze zivot je len jeden a v buducnosti bude lutovat co neurobil a nie co urobil tak ma sancu zo sebou nieco robit..
Aspon k tomu cviceniu by si ho mohol viest.. zaciatky budu urcite tazke a bude nadavat ze nevladze nechce sa mu no ked tym prejde zoceli sa mu aj psychika a zdvihne sa mu sebavedomie za to rucim. Skus sa s nim stavit alebo mu dat vyzvu nech vydrzi mesiac cvicit.. je dokazane ze k vytvoreniu si navyku stacia 3 tyzdne..

Tiez som introvert a prechadzal som si kadecim ale tak mne pomohlo cvicenie, knihy

Katarak

Ale ja ho nenutim, a nebavi ho nič ja sa snazim, venujem sa mu ako sa len da.. a ucit sa mu nechce.. nie je stastny a to ma boli...ze mu neviem pomoct