Dobrý deň. Pomôžte prosím hanblivej babe so sociálnou fóbiou.
Chodím na strednú školu. Môj problém je, že sa v našej triede skoro s nikým nerozprávam. Je tu však jedna spolužiačka, s ktorou sa sem-tam porozprávam, nakrátko. Avšak, väčšinou sa nemáme o čom rozprávať. Väčšinou je ticho. Dnes keď sme šli zo školy, dala si jedno slúchadlo do ucha a povedala, že bude počúvať pesničky, lebo sa so mnou nemá o čom rozprávať. Mňa to hlboko zasiahlo, pretože ja... Ani neviem ako to povedať... Proste sa pri nej cítim dobre a dá sa povedať, že jej dôverujem. Je to super baba, nie je falošná, ale je zase pravý opak mňa - ukecaná, veselá, usmievavá a má veľa kamarátok. Chodí von, ja nie. Vyzeralo to, akoby ani o mňa nemala záujem. Ani sa nečudujem, veď ani ja by som sama o seba nemala záujem. Väčšinou sa baví so spolužiačkami, než so mnou, lebo s nimi chodila aj na ZŠ. Nemáme spoločné témy na to, aby sme spolu normálne rozprávali a vychádzali. Mne je to veľmi ľúto, že to nejde. Neviem či sa mám vôbec pokúšať o kamarátstvo alebo byť zbabelá a nechať to tak. Ak nechce, tak sa jej nebudem vtierať. Nikdy som v takejto situácii nebola, že by som ten prvý krok urobila ja. Proste neviem nadviazať komunikáciu s človekom, s ktorým nemáme spoločné témy/záujmy. A býva v inom meste.
Prosím vás poraďte mi, čo mám robiť ? Čím začať ? Môže fungovať kamarátstvo medzi tak rozdielnymi ľuďmi. Má to vôbec zmysel, vzhľadom na to, čo mi povedala ?
Neviem čo mám urobiť...Pomôžte prosím hanblivej babe so sociálnou fóbiou
" Je tu však jedna spolužiačka, s ktorou sa sem-tam porozprávam, nakrátko. Avšak, väčšinou sa nemáme o čom rozprávať. Väčšinou je ticho" - mne nie je celkom jasne, preco sa urazas na nu za to, ze povedala to, co si vlastne myslis aj ty - ze sa nemate o com rozpravat.
najdi si inu kamosku.. a nevtieraj sa jej... nepotrebujes ju k zivotu...
ja som sa nebavila so spoluziakmi ani na zakladnej ani na strednej.. rozumiem si so starsimi... mam kolegov v práci nemám s nimi absolutne ziaden problem, hned od zaciatku som zapadla do kolektivu, som oblubena...
takze co ti bráni sa usmievať... počuvaj aj ty hudbu v sluchatkach ja som tak tiez chodila... nejaku pozitivnu co ta rozveseli... atd...
Nea - Nie. Ja by som si nedovolila uraziť ju. Sem-tam si do nej trošku ''podrypnem'', ale len zo srandy a viem, že jej to nevadí. Viem to rozoznať.
Ja som viac-menej konfliktný typ. Keď ma niekto urazí, tak mu poviem svoj názor o tom, čo spravil. Som dosť citlivá a toto bolo pre mňa trochu moc.
Na úpor neni lieku. Na protivných ,tvrdohlavých, fanatických, neustupčivých ľudí s ktorými sa nedá dohodnúť.
je to tak, ja tiez prekusavam vsetko mozne, ked sa nechcem hadat. druhi si asi neuvedomuju, ako nam ublizuju.
Ak niečo také povedala prvý krát možno len nemala svoj deň. Alebo naopak rozmýšlala si nad tým, že ty si ju niečim urazila a dotkla sa jej? Ja osobne som mala kamarata, velmi dobreho dalo sa s nim o vsetkom porozpravat ale casto sme s a nezhodli a povedzme ze bol vychovavany ako kral kedze bol jedinacik (tym nenarazam ze vsetci jedinacikovia su rozmaznany) a ja naopak s 3 sestrami. Nepochopil ani srandu a vsetko si bral vazne zatial co ja som pretrpela vsetky jeho nadavky zo srandy do kur..a pi.. ald vzdy to bol dobry kamarat. Obcas musis odpustit a ist dalej..
johanes, co je to upor?
takto si si to s nou "vybavila" v duchu, to celkom staci niekedy. snad ta to zajtra prejde, lebo zas nie je dobre mat taketo nezhody. potrebujes v tej skole nejako fungovat, prezit, nedala by som jej najavo, ze sa ma to dotklo. iba keby to bola vyborna kamoska, vtedy by to slo.
Treba sa naučiť žiť ,nič od druhého nečakať, potom ťa nebude trápiť spolužiačka s jej rozmarmi. Ži si svoj život buď spravodlivá, spravodlivo milá ku všetkým, na nikoho sa nehnevaj , veď čo s nevychovanými osobami.Preč od nich.Na úpor neni lieku, hovori môj otec.
syndrom - Ja sa skôr prikláňam k tomu prvému. A keby sa ma pýtala, prečo ju si ju nevšímam ? Som si na 100% istá, že jej to príde čudné a spýta sa ma to. Ona sa ma niekedy pýta, či ju nepočkám, ale po dnešku mám už len chuť povedať: ''Na čo ? Daj si sluchátka do uší a choď sama. Mňa nepotrebuješ.''