Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa zbaviť toho komplexu ?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť toho komplexu ?
janeviemuz96

Ahojte, ja som tu nedávno písal o tom, že mám strašný komplex zo svojej výšky. Mám už dávno po 20ke a môj rast sa mi zastavil na 168 cm a viac už nevyrastiem, lebo takto už to mám niekoľko rokov.

Trochu ma ukľudnili vaše odpovede, ale stále mám taký pocit, že všetko sú to len také reči na ukľudnenie aby sa človek necítil až tak zle a že realita je úplne iná...

napríklad ten čo mi napísal, že je rovnako "vysoký" ako ja a má manželku. To je síce pekné, ale to bude asi jeden prípad z milióna.

Proste je mi zle z toho. Mám taký pocit, že nikdy si žiadnu kvôli tomu nenájdem...nie kvôli komplexom. Pretože v spoločnosti sa správam celkom sebavedomo, viem to veľmi dobre zakrývať a nikto by to do mňa nepovedal, ale napriek tomu ma "to" akosi stále obchádza, takže to bude asi kvôli tomu.

Štve ma, že ženy sú prirodzene priťahované k vysokým junákom so širokými ramenami a že ak budem chcieť niečo ja tak sa budem musieť snažiť 10 x tak viac aby som sa im vyrovnal.

Mám z toho strašné nervy, pretože je to nespravodlivé, aby úspešnosť v človeka ovplyvňovalo niečo, čo nemôže zmeniť :(

To je ako keby ste súdili jablko za to, že nevyzerá ako hruška. Ono za to proste nemôže, tak to má zapísané v génoch a to sa nedá zmeniť :/

sasdq

noooo, keď každý centimeter tvojej výšky bude vykompenzovaný 1 miliónom, tak tento mierny handikep celkom ujde viď napr. Michael J. Fox a jeho 163 cm.

br

on je tou myslienkou posadnuty, akoby mal v hlave len jednu jedinu myslienku.
neviem, co s tym robia psychologovia, ale snad nieco hej.

ANGEL-DEMON

br.... ja neviem... mal by zájsť za psychologom jednoztnačne..
lebo zene sa páči aj chlapmeter 60... z ktoreho vyzaruje sebavedomie, dbá o svoj vzhlad, chodí vkusne oblecený, čistý, vonavý.... a vie sa správať k ženám...

ale nejaky ubožiak aj ked ma 190cm proste nezaujme, ked sa na neho zena pozrie a on vyzerá akoby na seba zobral vsetko utrpenie sveta...

0vecka

janeviemuz96 ja som vysoky junak so sirokymi ramenami a nepovedal by som ze som na to lepsie ako jeden znamy co ma asi meter 60 a stale sa okolo neho motaju pekne baby... imho mala vyska je maly hendikep ale zdaleka to nieje nieco fatalne. Ty to tu podavas ako keby si bol na voziku alebo ti chybala ruka

menoo

janeviemuz96

na zaciatok: tvoja vyska je len nastrojom niecoho, co chces ziskat .. prave to, ze nieco nenavidis a chces to dokazat je to co ta oddeluje od radosti

ber to takto: ak je to zle, treba to polozit a venovat sa tomu dobremu :)

cim viac sa budes orientovat na to co mas, co vies, co poskytujes .. tym viac toho bude.

vysvetlim prakticky:
to co sa snazis ziskat sa da aj inak - vytvorenim.

napríklad chcel by si vyssiu vysku, aby si sa pacil dievcatam. dievcatam sa zapacis aj tak, ze im pomozes s niecim, co ti ide.
je dolezite byt aktivny optimista

ked budes mat vysoku vysku, ako to bude tebe / druhym pomocne? pomoz tak teraz!

(pozor, musis si to vyskusat, kuzla funguju len ked sa kuzli ... musis niekomu pomoct aby sa ti vratilo dobro :)

snaz sa vidiet seba v aktivite / resp. za danym cieľom - aktivne - ked budem vysoky, budem robit XYZ ... rob XYZ teraz :)

tvojim cieľom je v skutčnosti byť šťastný. prejavuj šťastie teraz a uvidíš, keď sa ľudia okolo teba budú cítiť tiež šťastní. pôjde všetko očosi ľahšie :) :)

(to je dolezite, byt stastny ... ci rano, poobede, vecer, ci kreslit, ci oddychovat, ci pracovat, ci v afrike i na severnom pole - vzdy vsetko s radostou :)

(znies mudro, preto ukazem: ked si precitas svoj príspevok uvidis tam vela nepriatelskych, nespokojných viet - je to zvyk mozgu, su to myslienky ktore sa opakuju .... z mozgu sa da vist jedine srdcom a radostou :) negativne myslienky sa rozplynu a na povrch pridu pozitivne, vesele myslienky (ako pred pivom .. je to vsetko nanic, kazda situacia je zla .. a sekundu po pive? vsetko na svete je super, clovek zrazu miluje zivot, zrazu je vdacny a stastny aj za neprijemne skusenosti v zivote - toto je prirodzeny stav bytia a zitia :) radosť :)

ANGEL-DEMON

a to tu teraz budes ako debil zakladat kazdy den temy o tom??
chod za psychologom..alebo vynimocne odporučim psychiatra...!

ja som v tej teme nieco napisala... vyjadrila som sa...

ale niekto bude furt len svoje točiť..ako fakt retardovaný!"

tvoj problem nie je výška!
tak ako to bol niekto napísal...

ty si chudák, ubožiak...! a to je tvoj problem... aj keby si mal 190cm nepomohlo by ti to,.. lebo pre zmenu by si riesil nieco ine.. napriklad ako debilko v inej teme ma depky z toho ze nema strnisko...

výška z teba chlapa neurobí!!!!

hehe1

vacsina zien je nizsia, ako ty.... nerob si z toho nic, tak si nenarastol, ak mas spravne nastavene hodnoty, si snazivy, tak si ta zeny najdu....
mam znameho, co ma asi tolko ako ty a o zeny nudzu nema.....

br

si predstav, ze by si bol vozickar, ako by si asi zil. takto mozes behat, lietat, si slobodny, stastny a napriek tomu si to vsetko sam kazis. naozaj je to len v tvojej hlave. daj sa pekne do poriadku, pekne sa nahod, vystri, cvic, nech si vzdy vystrety a nezabudni na usmev. si ako kazdy iny, nemas ziadny problem, tak si to uzivaj.

tiret

nechapem co riesis.. kazdy nieco ma, nad cim moze vyplakavat... na svete su miliony malych muzov, tak ako aj miliony malych zien... niekto je nizky, niekto prilis vysoky, niekto tucny, niekto chudy, niekto plesaty, niekto hrbaty, nosaty, niekto ma akne, niekto je chory, a pod.... keby mal kazdy nad niecim vyplakavat... tak by sa vsetci zblaznili.. komplex je v prvom rade v tvojej hlave, a ked premyslas nad tym ako nikdy nebudes mat frajerku tak ju mat nebudes, zatial co iny, od teba mensi ich bude mat stovky, vsetko je v hlave tak sa uvedom a nevyplakavaj na fore, su 1000 x horsie problemy