Čo jesť pred odberom krvi

Príspevok v téme: Čo jesť pred odberom krvi
mmonika98

Ahojte, prosím čo by som mohla zjesť pred odbermi krvi kvôli preventívnej? Viem, že by sa nemalo nič, ale mne je potom zle a ešte keď mi berú krv hneď odpadávam. Veľmi sa za to hanbím .. Ževraj v druhých štátoch sa môžu ľudia normálne najesť predtým, tak neviem ..čo zvoliť aby mi to nezmenilo krvný obraz alebo iné vyšetrenie?

0vecka

mmonika98 v podstate hej ale ak ti vyskoci cholesterol alebo cukor tak sa proste priznaj a pojdes tam znova a na lacno

mmonika98

Ďakujem za odpovede. :) No zo zákonnej preventívnej robia tieto vyšetrenia: Zápalové parametre - Sedimentácia, Krvný obraz, Cukor v krvi - Glykémia, Obličkové funkcie - Kreatinín ..tak keď je tam aj cukor, naozaj si môžem dať aspoň ten rožok s maslom a zeleninou? Myslím, že by mi to veľmi pomohlo.

netreba

Ak nechceš mať skreslené výsledky (glukóza, lipidy), tak choď nalačno. Ak by si aj niečo jedla, tak sa svet nezrúti, ale treba to povedať, aby to lekár zohľadnil pri vyhodnocovaní výsledkov. Hlavne veľa pi a nestresuj, lebo aj stres ti ovplyvní výsledky, takisto aj fyzická námaha pred odberom.

soffa

tu ide o to aby ti krv isla dobre.cize rano vypit min pol litra vody.Jest mozes podla toho na co ti beru krv,na ake testy.napr.ak neberu ohlad na cukor v krvi tak sa mozes ak slabo najest.Ja chodim darovat krv,a tiez je dobre pit den ,dva pred tym pit viac vody,dennne 2 a pol litra a je to v pohode.a tiez je dolezita psychika,skus si lahnut ked ti beru krv ,a polez si tam este 2 minutky,to tiez velmi pomaha.

ANGEL-DEMON

ked ide len na planovany odber vtedy áno, ide to rychlo...

naposledy ked mi bral dr. krv, normalne som bola najedena a vsetko som mala dobre, glukoza norma, no a cholesterol znizeny este aj ten dobrý...
to čo je najpodstatnejsie zapalove parametre, hemoglobin, glukoza je norma do 6,6 no a to neviem co by cloevk musel pojest aby tu hranicu prekrocilo...

ale tak ja neládujem sladke ranajky..
ja jem celozrnne pečivo, zemla s natierkou, alebo polku celozrannej(fit) bagety paradajka, paprika,.. a vypijem nesladenu kávu... to nemoze skresliť... a zmeraju mi TK a mam 115/70 a to mam vypitu kávu..

0vecka

ANGEL-DEMON ale ked ti chce neplanovane brat krv tak asi nepojdes nalacno. Nevim ci sa neico menilo ale normalne ked ides na odber tak ides len na odber a to tam fici fakt rychlo.

ale zase je pravda ze ak musis cestovat 2 hodky tak ej to neprijemne

ANGEL-DEMON

ovecka...

iste necakas 2 hodiny ked mas planovany odber..
a kazu ti príst na 7-7:30 ale kde je cesta k lekarovi,? ja nemam lekára "suseda" ze vyjdem z domu a som tam...
ale ked ides napr. k lekarovi ze mas nejaky problem.. alebo ani nie... ja som na vstupne lekarske prehliadky normálne cakala 1-2 hodiny.. alebo zarátaj si tam aj cestu... ja napriklad nemám obvodáka v mojom meste... takze hodinu mi trvá kym tam zajdem... polhodinu mi trva pešo na stanicu, polhodinu cestujem... a potom este kym cakam v cakarni hodinu a ked vojdem dnu a chce mi krv brat... neplánovane...

0vecka

nj co som narychlo pozrel tak to ovplyvnuje cukor a Cholesterin (mozno cholesterol) ak je to preventivka tak je dobre vediet ze nemas problemy s cukrom. takze imho ma zmysel ist na lacno ... inak nehcapem ja som v zivote na odber krvy necakal dve hodiny... co som zazil odbery tak to slo vzdy do 5min.

ANGEL-DEMON

ja som robila 6 rokov v nemocnici ako zdravotna sestra... a normalne sme bravali krv ludom najedeným...
aj sme sa o tom rozpravali s doktormi na oddelení...
a pokial človek nie je cukrovkár tak sa moze kludne najesť...
odbery nalačno sa robia IBA koli hladine cukru v krvi...
ja nikdy! nevyjdem z domu nalačno...možu sa aj posrať...
ale kym dojde človek k lekárovi, kym sa dostane na rad, prejdu 2 hodiny ..tak uz ma aj strávené....
ked sa ma moj blby obvodák opytal ci som na lačno ze mi zoberu krv...
povedala som ze hej, som na lacno... a myslis ze zistili opak???
nezistili... aj hladinu cukru som mala v norme, aj po najedení..takže..

kludne sa mozes najesť....