Ahojte, prosím čo by som mohla zjesť pred odbermi krvi kvôli preventívnej? Viem, že by sa nemalo nič, ale mne je potom zle a ešte keď mi berú krv hneď odpadávam. Veľmi sa za to hanbím .. Ževraj v druhých štátoch sa môžu ľudia normálne najesť predtým, tak neviem ..čo zvoliť aby mi to nezmenilo krvný obraz alebo iné vyšetrenie?
Čo jesť pred odberom krvi
Ak by si pred odberom niečo ľahké zjedla, povedz o tom doktorke, pri preventívke by to nemal byť problém....Sú ale odbery keď sa nesmie pred odberom jesť, ale pokiaľ ide len o preventívku tam by to nemal byť problém - hlavne ak ide o niečo ľahké(napr.ten kúsok rožka s maslom)..
Na odber by si mala ísť na lačno, ale ak ti býva zle, daj si hodinu pred odberom kúsok chleba alebo rožka s maslom a čaj....nejedáva sa preto, že to môže skresliť trochu výsledky - hlavne glukózu...preto sa jedáva len niečo ľahké....Sestričke povedz že ti býva pri odbere zle a nepozeraj sa.....Mňa keď zbadá moja doktorka a má mi brať krv, tak si musím ľahnúť a tak mi robí odber(mne síce zle nebýva ale mávam nízky tlak)...
ak ti robia kompletny krvny obraz tak sa tomu asi nevyhnes... inak v akych krajinach sa moze predtym jest? ja v nemecku vzdy na lacno aj ked robia len zopar hodnot...
na tvojom mieste si o Tom podebatujem s lekarom ktori ta na odber poslal