Návšteva psychológa / psychiatra

Príspevok v téme: Návšteva psychológa / psychiatra
Mynameissecret

Zdravím. Chcem sa poradiť, nakoľko už dlhšie uvažujem nad návštevou psychológa / psychiatra a neviem ako to chodí.
Akosi som sa nedávno dostala v svojom živote do stavu, ktorý mi absolútne neprospieva. Celkovo sa mi darilo. Študujem, mala som dobré výsledky, pracovala som, mala som priateľa. Všetko bolo u mňa v poriadku. Avšak asi pred pol rokom sa mi mnoho vecí zrútilo. Stratila som prácu, priateľ zdupkal, nemám akosi kamarátov a vo veku 24 rokov som akosi stratená a neviem si rady.
Spočiatku som si nepripúšťala, že môžem mať depresiu, ale niekoľko mesiacov nepretržite v zlej nálade už nie je celkom ok.
Aktuálne som v štádiu, že ráno pre mňa nie je ani motivácia vstať. Vstanem okolo obeda, aj tak unavená, potom ponocujem ako teraz, nemám chuť žiť. Tie rady ako chod medzi ľudí, chod von...to všetko poznám ale...Ja nemám chuť, stratila som zmysel spoznať nových ludi, budovať si priateľstva, prijala som zopár pozvaní na rande...avšak každého porovnavam s byvalym a nepreskoci iskra. Cítim sa nezaclenena v tejto spoločnosti, nakoľko rovesníci majú prácu, zakladajú pomaly rodiny, žijú svoje životy.
Prácu momentálne nemam, dokončujem výšku, tak sa bojím že by som to teraz nezvládla, v case keď je pre mňa úspech vyliezť z postele.
Už aj rodina a spolužiačka mi dali najavo, že niečo so mnou nie je v poriadku, Ja večne veselá, usmiata, komunikativna osoba som sa zmenila na nevrleho, nespolocenskeho pesimistu, začala som byt neprajna, závistliva....neviem čo sa stalo ale priznávam, že som zišla z cesty. Občas sa nejako správam a o chvilu mi to príde vysinute, nadavam a vzápätí to ľutujem...cítim sa jednoducho hrozne.
Myslíte že je tu na mieste psychológ alebo psychiater? Treba k nemu dáke odporucenie? Nerada by som toto riešila s obvodnou...žijem v dedine a nepotrebujem to mať rozmazane všade.
Ďakujem za rady.

ANGEL-DEMON

liii to nemyslíš vážne...
po prvé ak ti vypisoval recept tak to bol psychiater! a nie psycholog...

po druhe... ked sa na teba pozrel a uz ti vypisoval recept!
to nie je profík!! ze ta preskenoval očami a vedel co potrebujes...
ale to je BIZNISMAN !!! za psychiatrom aj keby prisiel uplne zdravy clovek a povedal mu ze ma uzkost, pritom ju nemá len by predsieral, tak by mu napísal lieky.... ide o to!!! ze oni maju u riti človeka..!
psycholog chce naozaj pomocť!
ale psychiater ma z toho ze napise lieky profit!!! nehorazne prachy sa tocia v tom biznise... takze kazdemu pisu lieky...
a pokial clovek chce aby bol z neho debil akoby bodstupil lobotomiu tak nech to zerie dobrovolne....ked chce...

ANGEL-DEMON

nečítala som to cele stacilo mi dojst po to ze berieš AD...
a zvysok len letmo som presla...

a ja ti napisem ze kym budes to svinstvo brat v poriadku nebudes..!

na fb sme nieco riesili kamos..a jeho kamos tam pridal kometar, ktory som si dovoila mu ukradnut a hodim ti to sem....
..psychológ a meditácie absolútne pomohli psychiatrička do mňa išľa pchať lieky a trvala na ich pravidelnom užívaní keď som jej povedal že psychológ mi pomohol tak povedala že psychológ nieje doktor ale skorej šaman po navštevovaní psychiatričky asi jeden rok sa mi situácia zhoršila a už som mal brať vyššie dávky potom som poslúchol psychológa vysadiť tie lieky pár návštev asi tak 6 návštev a som už cez 3 roky v absolútnej pohode. Samozrejme psichiatrčku som poslal kade ľahšie
ludia miesto toho aby isli za psychologom, a chpodili na psychoterapie, zmenili stravu, zivotosprávu....
ako prve idu k psychiatrovi a to je BIZNIS!!! ako hrom...!!! lebo za tie lieky co predpisuju nehorazne prachy ..! a Dr. ma od poistovne.. a chodi si dovolenkach a rekreaciach daktore mu platia priamo poistovne ako "benefit".....

takze vysad tu chemiu... a chod ku psychologovi....

Iiiii

Ja si nepamätám, že by som potreboval odporúčanie ku psychológovi. Normálne som prišiel, len pozrel na mňa a už vypisoval recept. A to sme sa o chorobe ani nerozprávali. Profík je profík.

zewa

Ak chces terapiu zadarmo, potrebujes odporucaci listok od obvodaka alebo gynekologa alebo psychiatra. Takze nemusis to riesit len s obvodnou. Osobne si myslim, ze by si potrebovala paychoterapeuta, nie psychiatra. Psychiater nema cas sa s tebou rozpravat. A tvoj stav, podla mna, nevyzaduje farmaceuticku liecbu.
Drz sa a vela stastia v hladani ;)

ANGEL-DEMON

takto... zavolaj nejakemu psychologovi ze chces termin ajtak ti ho nedá hned zajtra, budes cakat mozno 2tyzdne mozno mesiac a opytaj sa ho ci ti treba odporucanie... čo ti povie...

ANGEL-DEMON

takto .. ja som bola u psychologicky... moj obvodák neriesi nič, ani to čo treba... len som mu povedala ze chcem ist nech mi da odporucanie, ako Dg. mi napisal uzkosť pritom ju nemám... ale to je fuk co tam je napisane... no a bola som u nej asi 4-5x .... potom dlho nič a chcela som ist... zavolala som aby som sa objednala povedala mi ze je to uz dlhsie ako polroka a preto mam doniest nove odporucanie! od lekára aby som to mala platene poistovnou!

takze ja to mam z prvej ruky!

srdieckova

nepotrebujes odporucanie. ja som pred niekolkymi rokmi sla len tak, vzali ma hned, rovno pichli injekciu.. bola som uplakana a vytrasena, niezeby som nieco tam vystrajala :D ale nedokazala som ani rozpravat pre to ako sa mi triasol hlas a slo mi do placu :) no moja ked si myslis ze to potrebujes tak chod, niekedy ma clovek pocit ze uz nepomoze skutocne nic len nejaka terapia a lieky... ja som to potom vzdala, prestala brat lieky uplne, sama som ich vysadila a snazila som sa sama nakopnut nejak.. bol to tazky boj a len posledne mesiace som uz celkom ok. mozno vtedy pomohli aj tak lieky, no predsa, je to chemia a radsej som zacala pit cajiky a mysliet inac, inac vnimat svet a samu seba. pochopila som ze som plne zodpovedna za vsetko co sa mi deje v zivote.. a aj ked mozno s tym mnohi nesuhlasia, ja som o tom presvedcena. a zije sa mi teraz jednoduchsie. pomohla mi aj pohybova aktvita a to ze stale nieco robim, tvorim, nasla si novu pracu a ano aj ked som medzi ludmi tak vzdy som rada ze pridem domov a mam svoj klud.. naucila som sa byt sama so sebou stastna. nepotrebujem na to niekoho aby ma urobil stastnou. vela stastia prajem

Iiiii

Ja si myslím, že to má zmysel a ten lístok nepotrebuješ. Treba tam dlhšie čakať, ale dozvedieť sa napr. zakaždým, keď niekto vyjde z ordinácie, že ordinuje nejaký iný lekár, je trochu divné. Asi sa len báli, aby som tú informáciu nezneužil.

zita 05

Mynameissecret, zle si pochopila. Nepotrebuješ výmenný lístok tak isto ako k zubárovi alebo gynekológovi a poisťovňa Ti to preplatí. Ty platiť nebudeš, iba ak by Tvoj psychológ nemal zmluvu s Tvojou poisťovňou. Nešpekuluj a bez problémov zaklop na dvere psychológa. On Ťa už dá ďalšie inštrukcie.