Kamarat halucinuje

Príspevok v téme: Kamarat halucinuje
zufalakamaratka

Ahojte. Pisem sem, lebo si neviem poradit s kamaratom. Par tyzdnov dozadu sa mi zdoveril so svojimi problemami a tie doteraz pretrvavaju. V skratke, vraj stale pocuje hlasy, ktore ho kritizuju, nadavaju mu...dokonca aj ked sme boli vonku, tak mi vravel, ze pocuje ludi, ktori sa o nom bavia a smeju sa mu, kritizuju ho. Ale nemal sancu pocut tych konkretnych ludi, o ktorych mi vravel. Boli na druhej strane miestnosti a vsade bol hluk a hrala hudba. Sedel vedla mna a musel zvysovat hlas, aby som pocula, co vravi. Zacal mat agresivne reci, ze im pojde rozbit hlavy, ze mu idu na nervy. A pritom tych ludi ani nepoznal. Dalej je paranoidny a mysli si, ze ho niekto sleduje dokonca aj doma. Je mu neprijemne umyvat sa, ci ist na wc. Tazko sa mu spi, lebo ma pocit, ze na neho niekto hladi. Ked som o tychto hlasoch predtym nevedela, stale mi vravel, ze stretava kamaratov jednej baby, ktora sa mu paci a vraj ho ohovaraju. On sa s nou ani poriadne nepozna, len jej dal najavo, ze sa mu paci ale ona nemala zaujem. Hovoril, ze dokonca vedla v byte sa stretavali, lebo tam jeden z nich byva a pocul ich cez stenu. Potom som sa dozvedela zvysok a myslim, ze este aj toto si povymyslal. Miesa sa mu realita s niecim vymyslenym. O nejakej profesionalnej pomoci nechce ani pocut. Ze keby je blazon, tak o tom vie...
Prosim vas, da sa tu nejako pomoct?

netreba

Poznám z okolia prípad, kde schizofrenik žil úplne normálny život, nikto okrem rodiny o tom nevedel. Mal dobre nastavenú liečbu, takže to nebolo na ňom poznať. Naskytla sa mu príležitosť pracovať v zahraničí, takže po čase si nemal, kde predpisovať lieky. Po príchode domov sa to samozrejme už zatajiť nedalo, po pár týždňoch spáchal samovraždu, no jeho malé dievčatko bude vyrastať bez ocka, úplne zbytočne.

Lilipop

Tak teraz citaj poriadne...ma zacinajucu ,ale ja si myslim ze uz postupujucu schyzofreniu...mame jedneho v rodine ..vsetko pocul ako opisujes napokon chcel.zabit mamu a prisli mu na tuto chorobu, a teraz si jeden znami vzal.zivot a tiez pocul hlasy a prenasledovali ho...su to bludy ,je to choroba musi sa dat liecit moze ublizidruhym ci sebe!!!'!!

celebrita FB

A nehúli trávu náhodou? Lebo aj z toho môže mať halucinácie. Lepšie je prestať. V opačnom prípade sa stane obeťou psychiatrov, ktorí mu diagnostikujú schízu a budú ho nútiť brať ťažké lieky celý život. Aj invalidný mu síce s radosťou pomôžu vybaviť, hlavne, že farmaceutické firmy platia a poisťovne tiež a hlavne, že čo najviac ľudí sa stalo na tých liekoch závislých. Nech si radšej dá pozor. Každá sranda sa raz skončí :) Nemyslím to v zlom.

Iiiii

Nie, nemusí mať nutne schzIzofréniu. Ja som v kontakte s celým svetom. A ty máš čo, keď napíšeš slovo schizofrénia s tvrdým Y???

Alessandra999

Keď má človek psychické problémy takéhoto rázu, tak on sám si to neprizná...neprizná si že je " blázon" ako uviedol tvoj kamoš...

Treba ho čo najskôr odviesť na psychiatrické oddelenie, pretoze v jeho stave si fakt môže ublížiť aj sa zabit, napr. Že bude počuť hlasy: vyskoc z 8. poschodia a atď.

Určite kontaktuj jeho rodinu, ľudí s ktorými žije, veď aj oni musia na ňom badat zmeny.
Spoločnými silami to zvládnete.

jv

Má schyzofreniu. To isté má aj kamarátová sestra. Berie lieky a vychováva syna v pohode. Pri schyze musí brať lieky lebo sa v mozgu nevytvára určitá látka. Čím skôr tým lepšie.Pre neho aj pre okolie.

zufalakamaratka

Buki, citala som, ze vela takych ludi si neskor moze chciet ublizit. Tak myslim, ze to skor pomoze jemu ako okoliu, ked sa o tom s niekym aspon porozprava.
On vlastne aj spominal samovrazdu. Najskor strasne zastaval nazor, ze je to zbabely utek a dalsi raz mal zase iny nazor. Ale spomenula som si na to az teraz, ked som si o tom nieco nacitala. Este sa s nim porozpravam a poviem to jeho bratovi, nech ho skusi presvedcit.