Ahojte.
Som po rozchode pár týždňov.. samozrejme,občas boli hádky aj kvôli nám dvom a tak ďalej. Ale pre mňa bol hlavný problém v jeho rodine. Stále mu vyvolávali, starali sa doňho,ako keby mal 5 rokov. Pritom má zachvíľu 25. Keď niečo potrebovali,vždy volali jemu, pritom v ich rodine sú ďalší 4 chlapi. Jemu sa to asi páčilo,alebo neviem, lebo vždy si ich zastával. Keď som sa raz nezhodli v niečom s jeho rodinou,začali po mne húkať a ja som sa naštvala. On si ich zastaval,že to mysleli v dobrom..keď prišiel do miestnosti on,prestali.Starala sa do mňa vo veľkom jeho švagriná.Keď mi nedajbože niečo kúpil,celá dedina musela vedieť,že načo mne kupuje také drahé veci,keď spolu len chodíme. Vedeli o mne tí ľudia fakt všetko, vďaka nej. Nenávidela som ju za to,že sa do mňa tak stará a raz som jej to pekne povedala do očí, veľmi sme sa pohádali a odvtedy sme spolu vôbec nekomunikovali,ani sa nezdravili. Ani na rodinných oslavách. Ak to niekto zažil pochopí,ako som sa cítila.
Vyvolávali priateľovi stále,vydierali ho,źe ak nepríde domov,že si má pobaliť veci a ísť bývať ku mne. Už je síce po rozchode,ale ja mám stále na nich ťažké srdce. Viním ich za to,že sme sa tak hádali a expriateľ stal vždy na ich strane. Poraďte mi,ako sa vzdať toho boľavého kameňa? Veľmi ma to ťaží na srdci a trápi. Nedokážem im to proste odpustiť. Ďakujem za každý komentár a za Váš čas.
Nedokážem odpustiť.
Presne tak, nerieš ľudí, čo ti robia zle a radšej sa im vyhni. Tvoj priateľ sa spamätá, keď ty budeš mať v 30tke bábo s iným/s normálnym a on čo bude mať? Mamičku a sestričky, ktoré ho citovo vydierajú. A čo bude mať v 40tke? To isté. Lebo nebojuje, nevie sa proti nim vzoprieť. Jeho chyba.
Laskonka, presne tak, ničím iba samú seba a oni sú spokojní, že ho majú doma. Vydierajú ho tak, že sa s ním nebavia, nahnevajú sa. Aj môj ex sa o nich stará, vyváža ich, kde potrebujú. Ležia mi v žalúdku a ja to proste neviem zmeniť, lebo vždy keď si na to spomeniem, tak sa iba vytočím. Inak taká story, čo mi teraz behá hlavou. Keď sme u nich všetci pozerali telku a jeho sestra vo vedľajšej izbe otvorila okno, potom si sadala naspäť do kuchyne, kde sme sedeli aj my. A po niekoľkých minutach už iba na bývaleho: ,,Prosím ťa chod zatvoriť to okno." Ako keby ho nemohla zatvoriť aj sama, keď to mala maximálne 10 sekúnd tam, zatvoriť a ísť späť.
Sranda, ako keby sme mali podobné životy s nimi, haha. Ďakujem veľmi pekne za radu.
bosche, to mi pripomína zúfalo moju situáciu,ale my sme sa ešte nerozišli, no smerujeme asi k tomu. Tiež rodinka úžasných mi leží v žalúdku,a tiež ich neznášam,ako ty jeho rodinu. Stále vyvolávanie, ale oni, nie že by s ao neho starali, ale on sa stará o nich, a rieši ich problémy, robí nákupy, zaváža kade tade, len on jestvuje.Chápem ťa,ale pamätaj si- môžeš mať nanich ťažké srdce zatrpknuté, a neodpustiť, ani sa ti nedivím, lebo vám rozbili vzťah pekný,ale aj tak ničíš len samu seba, v jednej knihe sa píše, že keď v sebe živíš nenávisť voči nim, tak nič neurobíš, len sebe škodíš,a kľudne z toho môžeš ty ochorieť, ich sa to nijako nebude týkať, pamätaj, škodíš iba sebe, nemysli na nich všetkých vôbec-nijako.toť moja rada.nerieš ich, viem,že sa to dobre povie,ale skús to. škodíš iba sebe,ked živíš nenávisť v sebe
Nerieš, ale pamätaj si!
Nerieš, lebo to už nestojí za to. Rozišli ste sa, deti našťastie nemáte tak to hoď za hlavu.
Ale
Pamätaj si čo si zažila a v ďalšom vzťahu nerob tie isté chyby. Ano, myslím si že aj ty si robila chyby hoci v tom najlepšom úmysle. Ťažko ti niekedy bude švagriná ako tvoja sestra. Do určitej miery si pre ňu konkurencia. Čas a energiu, ktorú kedysi jej brat venoval svojim rodičom a súrodencom teraz patria tebe - jeho priateľke. A to sa tak ľahko "neodpúšťa". Ver mi, viem o čom hovorím.
Ale pôvodná rodina si ku chlapovi vždy dovolí iba toľko, koľko jej on sám dovolí.
Tak ked je stale v zahranici tak 300e pre neho nebude nic, jedine ze by makal niekde za pasom, alebo na stavbe. Aj ked aj na tej stavbe to vie byt uz tuto dobu celkom ok platene.
300 eur ako sa to vezme, vzhladom k comu. ked ma dobry prijem, tak preco nie.
Ďakujem Vám dvom veľmi pekne za komentáre.
A netuším, ako sa cíti. Keď som mu aj niečo o tom napísala, respektívne vyčítala, tak mi povedal, že mám svoju pravdu. Ja som tam vlastne v poslednej dobe vôbec nechodila, keď o mne nič nevedeli, bol kľud. Lenže stále ma trápilo to predtým, s tou švagrinou a celkovo. A stále ma to trápi, ako som už písala. Ja som si vždy predstavovala, že to bude moja druhá rodina, môj druhý domov. Nikdy som nemala sestru. On má dve sestry, tak som si myslela, že budú tiež ako moje sestry. Zjavne asi ma viac sklamalo to, že v realite to tak nefunguje...
A čo sa týka toho prvého komentára, tak je doma iba pár dní v mesiaci, nakoľko je skoro stále v zahraničí. Takže túto možnosť riešenia vylúčil. A aj môj sedlácky rozum mi hovorí, že dať 300€ mesačne za 3 dni bývania je trochu moc.
Hovorí sa, že človek si neberie len partnera, ale aj jeho rodinu (viem, že ste neboli manželia, ale platí to aj na dlhodobejší vzťah).
Mali by ste tam stále konflikty, keby že ostanete spolu, časom by si s nimi preťala niť kontaktu (s rodinou)- čo je podľa mňa najlepšie v takých situáciach, lebo druhej strane nikdy nevysvetliš, že nestaraj sa do mňa, milá švagrina, ži si svoj život.
Podľa mňa bol tvoj priateľ ako medzi dvomi mlynskými kolami.
Teba to trápi a mrzí - ale ako je na tom on teraz? Vieš, čo prežíva?
Poradím ti , neviem či ti to pomôže no ta nenávisť ubližuje iba tebe nie im , báli sa že sa bude mať dobre s tebou preto ho stále vydierali a robili mu zle no nehlaď naň v zlom chlapcovi záležalo aj na rodičoch a v takom strese sa rozhodol zle no neber mu to za zle. Vždy keď ich uvidíš prepadne ťa ten pocit ako ti ublížili no povznes sa nad to lebo oni sú menejcenný ako ty , sami mali zlý a zatrpkli život tak chcú zhodiť teba lebo sa máš lepšie to je len závisť neubližuj si a odpusť im lebo ich tak vychovali rodičia a ich rodičov ich rodičia , je to zamotaný kruh nenávisti a skameneného srdca. Predstav si ako pred tebou stojí a prosí o odpustenie odpusť jej , predstav si seba ako ju prosíš o odpustenie a ona ti odpustí , nebuď tvrdohlavá a pozri sa nie na to čím je teraz ale prečo je taká lebo jej bolo ublížene a ak jej neodpustíš budeš ako ona. Toť moja rada Drž sa.
posun sa dalej nechaj to tak