Som velmo smutna z mojej triedy. Som sieemačka na zakladnej škole. V triede mame 12 a 13 rokov. Až na mňa. Ja mam 13.2. už 14 rokov. Ja som mala odklad rok v školke . Všetci ostatni su ročnik narodenia 2004 po august, to tí najmladší a druhy najstarši je narodený 4.8.2003... a ja som narodena takmer na začiatku roku 2003 teda v jeho prvej polovici, čiže mam za nim veľky naskok :((( oni to vedia od piatej triedy a odvtedy sa mi kvoli.tomu posmievaju že som stara a že nech vypadnem o ročnik vyššie :'( stale maju naražky a vtipkuju na moju osobu. Už sa bojim datumu 13.2. keď budem mať 14. narodeniny, to sa im ešte viac pripomeniem a oni si nedaju pokoj :( bojim sa však už dátumu 9.1. keď sa vratim z prazdnin,žr tie zakerne tvare budem zas vidieť a plus počuvať ich uštipačne poznamky a posmechy. už nevladzem :(
Posmievanie sa kvoli veku
Zišlo by sa im dať po facke , ak toto naozaj nefungovalo tak najlepšie bude povolať otca , chlap to vyrieši najlepšie , ja byť tvoj otec dôjdem tam a zhúkam ich tak že budu mať trauma na celý život ku tomu by som si to krásne po riešil s ich rodičmi. Ak chceš pusti si pesničku Strapo - Pomotaná hlava , pre šikanovaných je to fakt dobrý song
Jasne že už som to riešila aj tak že som im povedala že su deti a aj ignoraciou ale ani sa z ničoho nič postavili do kruhu okolo lavice kde sedim a začali mať reči že som dôchodkyňa a že koľko dostavam dôchodok :(
Nemyslím si že je dobrý nápad to riešiť cez učiteľku alebo riaditeľku , ukážeš len slabotu že to nevieš vyriešiť sama , no zatni päsť a ukáž im silu :) máš na to.
Nevidíš že ti len závidia ? nabudúce keď ťa budu chcieť naštvať od ignoruj ich , alebo im povedz ... nezáviď :) , poviem ti keď sa nad tým usmeješ a budeš si robiť svoje a starať sa o svoje veci naštve ich to ešte viac až im prasknú nervy ;) ignorovať je top ! ukáž im že si silná a napr im povedz že sú spratkovia alebo deti , a vyhrala si. Treba len ukázať silu ak sa budeš ľutovať a sklopíš uši nič nezmeníš len to zhoršíš , si silnejšia ako si myslíš , ku tomu oni ? ved sú to deti , závidia ti že sa máš lepšie a že si celkovo lepšia tak na teba útočia bo sami sa boja ... držím palce , prvý krát to bude ťažké ale keď sa vzchopíš a nenecháš si dupať po hlave budeš kráľovná celej triedy :)
takto: rieš to s triednou učitelkou.... a ked to nepomože tak s riaditelom školy! škola je povinná!!! chrániť svojich žiakov pred šikanov...
Povedz to riaditeľke! A nech urobí poriadok! A rodičia nech sa PRIDAJÚ AKO OBHAJCOVIA SVOJEJ CÉRY!
Sophi. Nic si zo spoluziakov nerob. Vies koho zvyknu sikanovat?? Kto je proste iny a niecim sa od vacsiny odlisuje. U teba je to vek. U ineho to mozu byt - vlasy vaha IQ krasa, okuliare farba pleti, ze je chudobny ci bohaty ai ai. Cize tak. To je cesta pochopit ich preco to tie decka robia. Cize vies ze chyba nie je u teba. To ti ostatni nevedia prijat fakt skutocnost a zmierit sa s nou. Ono ta to do zivota posilni. A ver si. Ak padnes psychicky, uslapu ta. Ty si ver, ze si vyspelejsia skusenejsia mudrejsia lepsia krajsia ai nez ostatne decka v triede. Nedaj najavo ze ta to trapi. Obrat svoju nevyhodu vo svoj prospech. Ak zacnu posmechy, ty sa sebavedomo usmej a povedz im iba "ach deti deti", alebo ked budete mat moj vek pochopite a zmudriete aj vy)) maj ich na haku. Najdi si kamosky bud z inej triedy ci z vyssieho rocnika ai, maj svoje zaujmy zaluby. Ver si, vnimaj ich ako deti a ze ty si od nich starsia mudrejsia. Proste psych.si najdi nieco o co sa vzdy opries, podrzi ta to. Ak si v niecom dobra, tak na tom stavaj. Uspech zdar zvysuje tvoju atraktivitu oblubenost cenu. Nemas ziadneho spojenca v triede? Ja som bola tiez vzdy starsia lebo som novembrova, zle mi roky padali ale toto som nepoznala. Ja som bola vzdy vodcovsky typ. Ak nieco niekto mal tak rucne strucne som mu to vysvetlila a bolo)) a zas som bola oblubena, takze ma vzdy vyhladavali ini nez ja ich. Takze najdi na sebe klady pozitiva, tie zvyrazni zveladuj. S vekom nic nespravis. Prestup na inu skolu neodporucam. Tam to moze byt o tom istom, prip.si najdu ine "chyby" na tebe. Nikde to nie je ruzove. Vzdy sa nieco najde. Zdover sa s tym kludne rodicom, triednej, ci skolskej psychologicke, komu doverujes. Nedaj sa zahnat do kuta. Vytvor si svoj vlastny svet. Odkrut si skolu a po nej sa venuj co ta bavi a s kym ty chces.
Ja som bola na gympli najmladšia, keďže mi zle vychádzajú roky, mala som 13 rokov, keď som šla do prvého ročníka. Niektorí moji spolužiaci mali už 15 a ja som popri vyvinutých 15-ročných dievčatách bola úplné decko. Tiež sa mi mohli posmievať, ale neurobili to - lebo som im nedala dôvod. Šikana je o tom, ako sa k nej postavíš. Ak ty sama uznáš, že majú dôvod, prečo by ťa mali šikanovať, tak ťa šikanovať budú. Ak im dáš najavo, že tvoj vek ťa medzi nimi robí kráľovnou, tak ťa budú uctievať. Je to len v tebe.
Lenže keď ich je 27 a ja som sama proti všetkym je ťažke sa na to len tak povzniesť :((( prestupiť nemožem a navyše aj na novej škole by som zrejme bola v triede najstaršia :(( ja im aj odpoviem nech oni idu o ročnik nižšie no oni si nedaju pokoj a odpalia ma tym že nech rovno idem do domova dôchodcov :'((
Tak im povedz, že nech oni prepadnú :) Alebo niečo iné vtipné a rob si aj ty pred nimi srandu sama zo seba a hlavne sa musíš pred nimi tváriť, že ti ich posmešky vôbec nevadia. Dôležité: nesmú ťa vidieť plakať a smutne sa tváriť a keď ti je do plaču, tak si poplač doma, kde ťa nikto nevidí, ale nie pred nimi. Dnešným svetom vládne namyslenosť a drzosť. Povedzme, že ešte trošku aj humor, ale citlivosť už vôbec nie.