Ahojte, budem úprimná so sebou aj s vami. Pred troma rokmi mi nasadili ad- sertralin 50 mg plus mirzaten 30 mg. Brala som ich zhruba 2 alebo 1 a pol roka. Počas brania ad som mala pocit že mi je lepšie, plus ľudia okolo mňa do mňa neustále hustili aký je to humus, nech to neberiem, veď "ja to predsa nepotrebujem", iní sú na tom horšie ako ty atď. Samozrejme, pocitovala som aj tú takú zvláštnu prazdnotu alebo necitlivost (numbness), čo zažíva väčšina ad poberateľov. Ns základe tohto som sa rozhodla ad vysadiť. Povedala som to svojmu psychiatrovi, lenže on mi povedal že v takom štádiu určite nie som. V podstate odmietol niečo, čo som ja chcela. Bola som hlúpa a myslela som si, že sa isto boji o pacienta, príde o peniaze atď (áno ja viem, ale som strašne podozrievava, neverím ľuďom a neviem veriť ani svojmu lekárovi). Lenže moja hlava už bola rozhodnutá lieky vysadiť - takže som to spravila bez dohľadu psychiatra a sama! Postupne som znizovala dávky, boh vie či správnym spôsobom.. Chodím k nemu doteraz a o ničom netuší, stále tlačí recepty na lieky ktoré už rok neberiem..
No. Teraz si uvedomujem, aký veľký pruser som si narobila. Už je rok po tom, mám tie také vnútorné depresie, ten najhorší druh ktorý číha z vnútra.. A pociťujem stále tu prazdnotu, neodislo to, to bola hlavná vec čo mi vadilo na brani liekov- necítila som absolútne nič, chcela som niečo cítiť.
Problém je v tom, že som teraz úplne prázdna. Ak zazijem niečo, čo mi spôsobí vykyv hormónov (orgazmus napr.) tak sa naozaj veľmi rozplacem a boli to, lebo som celý čas na tom tak na hovno, že keď zazijem niečo takéto telo sa s tým nevie vysporiadať. Radšej ani nehovorím o mojich neexistujucich vzťahoch s chlapmi.. Vždy sa to niečo vo mne naviaze a ja potom fakt moc trpím..
No dobre, ak ste sa dostali až sem ďakujem, moja otázka znie - mohlo mi tento stav spôsobiť svojvoľne vysadenie ad? Ako sa toho zbaviť? Bojím sa znova nasadiť ad po roku, nech sa ešte viac neposerem ako som. Povedať psych po roku že som ho celý rok klamala a už dlho lieky neberiem na to asi nemám.
Čo mám robiť?
Svojvoľné vysadenie AD - som hlúpa koza, čo teraz?
Píšeš že pri AD si necítila nič. Po pozvoľnom vysadení už cítiš pocity a alebo stále len prázdno?
Ja myslím že ak si vydržala bez AD rok tak vydržíš aj nadalej. Ale neviem akú diagnozu si presne mala. CHodíš do práce. Snaž sa stále niečo robiť zamestnávať myseľ, to čo robíš rada alebo aj nerada tie pocity by sa mali dostaviť. Hlavne nemyslieť či cítim niečo nepozrovať sa. Rob veci spontánne. Nepozoruj sa či niečo cítiš či nie.
a čo sa tyka toho plaču pri orgazme... vygoogli si.... absolutne to nemusi byt sposobene AD.... su zeny ktore to normalne maju tak..
a radšej sa niečomu venuj,.. práci, alebo zmen prácu ak ta nebaví... hlavne rob IBA! to čo ta baví.... venuj sa sportu, chodievaj pravidelne behávať,... zdravá strava... každy den zjedz 1 banán! banany obsahuju latky ako AD,... vygoogli si...
všetko je o strave... vela ovocia , zeleniny jedz...
nech sa páči tu je link pre teba....
www.vitalne.sk
neber to! vidíš že žiješ aj bez nich.... !
a zmen lekára.... psychiater do teba chce len ládovať lieky lebo má za to nehorázne prachy od poistovní a dovolenky mu platia!
chod ku psychologovi a chodievaj na psychoterapie... to ti pomoze viac...