Nemôžem vychovávať svojho vnuka

Príspevok v téme: Nemôžem vychovávať svojho vnuka
stara mama111

Dobrý deň,
mám 2 ročného vnúčika, ktorý je neskutočne rozmaznaný a môže si dovoliť všetko. Rozpráva neskutočne škaredými slovami, môže si dovoliť poslať dospelých kade ľahšie, môže udrieť dospelých. Žijú v zahraničí, po slovensky malý nevie, maximálne odkomentuje slovenčinu a Slovensko. Teraz sú doma na sviatky a už včera som sa veľmi pochytila so synom, lebo mi povedal, že si neželá, aby som komentovala výchovu malého a nebodaj ho vychovávala a ak sa mi nepáči, tak môžu odísť. Nemám ho ani napomínať a po slovensky ho nemám učiť.
Myslela som si, že nevesta ma pochopí a nakoniec mi povedala, že ani ju nenapomínali doma a neželá si, aby som sa miešala do jej výchovy. Čo robiť? Hanbím sa s ním ísť hocikam, ale zase by som ho strašne chcela mať a užiť si ho. Na druhej strane malý nevie pochopiť, že ja mu nedokážem kúpiť každý deň jednu novú hračku a všetko po čom túži aj keď sú to blbosti. Syn mi povedal, že ak nemám, tak ho nemám nosiť do obchodu a on ho obmedzovať nebude.
Nežijú ďaleko, ale domov chodia sporadicky, žijú iný život ako my.

moneymoney

Myslím že Vychova89 to vystihla úplne presne... Rodičia ho tak vychovávajú zámerne lebo z neho nechcú mať nesmelého nevýrazného chlapca ktorý v dnešnej dobe sa bude len trápiť, pretože nebude dobre zarábať, nebude mať veľa priateľov, žien a kontaktov, nebude sa vedieť odviazať, proste nechcú z neho mať len priemer ktorý musí makať za pár korún, ale chcú mať z neho individualitu, celebritu, manažéra, alebo politika, ktorý bude vedieť rozkazovať, ktorý bude dominantný a sebavedomý a využívať ostatných a veľa zarábať. Takže z tohto uhla pohľadu ho bohužial vychovávajú správne, v súlade s tým čo si žiada trh.

Moireal

Klasicky priklad zlej vychovy. Poznam toto velmi dobre. Je to smutne, lebo stari rodicia by sa pre tie vnucence aj rozdali a oni su drze a este by ich snad aj kopali.
Da sa vychovavat dieta zdravo a podporovat mu zdravo sebavedomie ale toto nieje spravne, co robia tito mladi rodicia. Ludia este niesu tak daleko, aby vedeli spravne vychovavat. A uplne najlepsie je ked si myslia, ze im dieta patri a to je 99% rodicov, preto su taki citlivucki na ich dieta. Dieta beru ako samych seba, ked boli mali, tak sa do nich samozrejme nikto nesmie obuvat.
Nepoviem nic, ak by slo o cudzich ludi ale stari rodicia? Ja som teda mala v starych rodicoch autoritu rovnako ako v rodicoch. Proste boli dospeli.
Sice je to smutne, ale v zaujme vlastneho psychickeho zdravia by som dalej nepokracovala v bravani si maleho.

a_dr1a

Viete pani. Dnes uz kazdy magor moze mat decko. Sorry. Vy ste vo vychove syna tiez niekde zlyhali. Vas maly vnuk raz narazi. Urcite. Na starsie ci silnejsie decko ktore mu vylepi alebo ho inak uzemni, prip.dospely clovek. A to iste plati aj o neveste a synovi. Vam s muzom by som odporucala sa dako od nich odputat. S debilmi je tazko vychadzat. A neraz cudzi ludia ci decka by boli k vam uctivejsi slusnejsi lepsi, davali vam viac lasky ucty pozornosti, nez "vlastna" krv.

Pekne sviatky majte a vsetko dobre

Vychova89

Dnesna doba si vyzaduje dravych, priebojnych, sebavedomych, suverennych az agresivnych a vulgarnych ludi ktori nie su tichi tutkovia ale si jasne a tvrdo povedia co chcu, neboja sa druhych vyuzivat aj zosmiesnovat a ponizovat aby sami vynikli, nehanbia sa splhat po chrbtoch inych. A toto si rodicia maleho zrejme tiez uvedomuju a podla toho ho v podstate vychovavaju spravne - ucia ho ze moze mat vsetko co chce, ze dolezity je on a nie druhy, ze zalezi len na nom, ze sa nemusi bat ci hanbit naplno prejavovat ani byt hruby k druhym. Ucia ho len tomu co clovek v tejto dobe potrebuje, aby bol uspesny, zabezpeceny a stastny. Opakom k tomu je komunisticka vychova deti spred roku 89, kedy deti boli casto napominane a ucene skromnosti, co malo neskor za nasledok nepriebojnost, nizke sebavedomie a neuspesnost.

katuska_1

môj brat s jeho manželkou blbou ako tágo s prepáčením tiež majú syna ktorý môže všetko. Nikto mu nesmie nič povedať nikto sa ho nesmie ani dotknúť malý sa chová otrasne má 3 roky robí si čo chce a je drzý... čo ti nato poviem...ako napísala denisaf musia zažiť situáciu že si uvedomia ako sprosto svoje dieta vychovávajú... ono to určite príde...kašli na nich

zita 05

Moniiikaaa, myslím si, že stará mama 111 nechce zasahovať do výchovy, iba chce, aby sa jej vnuk k nej správal - samozrejme primerane veku - slušne a aby sa za neho nemusela hanbiť pred inými. To je všetko. Je to tak veľa?

zita 05

stara mama111,
je mi naozaj ľúto, čo zažívaš. Oporu vo svojom synovi nemáš a tam to asi končí. Tvoj syn si vybral životnú partnerku a prispôsobil sa. Je to jeho voľba a ak je on spokojný, aj Ty musíš byť. S tým nič nenarobíš.
Ak ale nevesta vo svojom dome nechce nikoho obchádzať, prečo lezie na krk Vám. To jej nevadí, že tam ju obchádza niekto, koho si navyše ani neváži?
Viem, že pre Teba je teraz dôležité, aby ste vôbec boli spolu. Možno sa mýlim, ale vždy, keď sú preč, sa Ti zdá, že to nie je až také zlé, keď však prídu, je Ti z toho veľmi smutno. Je to tak?
Je to nepríjemné, ale isto poznáš to staré známe: "Dočkaj času ako hus klasu". aj Tvoj vnuk raz vyrastie a nikdy nevieš, možno mu budeš raz bližšia ako jeho rodičia. Vieš, teraz sa správa tak, ako mu to rodičia dovolia, ale raz bude mať svoju hlavu...

Moniiikaaa

My si tiež vychovávame dcéru sami a tiež by som si neželala, aby do mojej výchovy zasahovali rodičia, alebo svokrovci. Starý rodičia nie sú o tom, aby vychovávali vnúčatá a napomínali ich. Užite si malého, takého aký je a ak to nedokážete, tak im povedzte, aby vám malého nenechávali.

stara mama111

Oni ma nepozývajú. Moja nevesta povedala, že ona nikoho v dome obchádzať nebude. Nechodia k nim ani nevestini rodičia. Pomoc od nich nečakám, vyžijeme skromnejšie z toho, čo máme a aj tak by nepomohli.
Mne vadí, že malý bije každé iné dieťa vo svojom okolí, lebo on sa cíti o niečo viac. Dospelých pouráža, je drzý a to má iba cez 2 roky. Ja som ho iba napomenula a už ma syn uzemnil, že si neželá, aby som ho napomínala, lebo nato sú tam oni a nie ja s manželom.

Najčítanejšie články