Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nemôžem vychovávať svojho vnuka

Príspevok v téme: Nemôžem vychovávať svojho vnuka
stara mama111

Dobrý deň,
mám 2 ročného vnúčika, ktorý je neskutočne rozmaznaný a môže si dovoliť všetko. Rozpráva neskutočne škaredými slovami, môže si dovoliť poslať dospelých kade ľahšie, môže udrieť dospelých. Žijú v zahraničí, po slovensky malý nevie, maximálne odkomentuje slovenčinu a Slovensko. Teraz sú doma na sviatky a už včera som sa veľmi pochytila so synom, lebo mi povedal, že si neželá, aby som komentovala výchovu malého a nebodaj ho vychovávala a ak sa mi nepáči, tak môžu odísť. Nemám ho ani napomínať a po slovensky ho nemám učiť.
Myslela som si, že nevesta ma pochopí a nakoniec mi povedala, že ani ju nenapomínali doma a neželá si, aby som sa miešala do jej výchovy. Čo robiť? Hanbím sa s ním ísť hocikam, ale zase by som ho strašne chcela mať a užiť si ho. Na druhej strane malý nevie pochopiť, že ja mu nedokážem kúpiť každý deň jednu novú hračku a všetko po čom túži aj keď sú to blbosti. Syn mi povedal, že ak nemám, tak ho nemám nosiť do obchodu a on ho obmedzovať nebude.
Nežijú ďaleko, ale domov chodia sporadicky, žijú iný život ako my.

zita 05

Chápem Ťa. Každá starká či babka by chcela byť so svojimi vnúčatami čo najčastejšie, chcela by im prejavovať lásku a aj sa s nimi popýšiť pred známymi. Toto je ale prípad, kedy si asi treba povedať, že nemôžeme mať všetko, čo by sme chceli. Ak Tvojim mladým tak veľmi prekáža Slovensko a slovenčina, potom nechápem, načo Ti lezú na krk a nepozvú Ťa radšej do tej skvelej cudziny, kde žijú. Nech sa postarajú oni o Teba, Ty si sa už nastarala dosť! A Tvoj vnúčik je vychovaný alebo skôr nevychovaný tak, ako si to prajú jeho rodičia. Predovšetkým ich čaká doživotný vzťah s ním. Až potom pochopia, čo vychovali, teraz ešte nie - darmo im budeš dohovárať - iba tým naštrbíš vzťahy.

denisaf

vykašli sa do nich im bude ich decko robiť hambu nie tebe. Ked si myslia že ho vychovávajú dobre musia sa sami opláchnuť. Ved život ich naučí čo robia zle. Možno bolestne ale tak aby to aj oni konečne pochopili.