Prečo žiť

Príspevok v téme: Prečo žiť
bezradosti

Ahojte,

len by ma zaujímalo čo vás v živote napĺňa, čo je vašim zmyslom života?
Ide mi o to, že od skončenia školy mám defacto pocit, že nemám prečo ani pre koho žiť. Priateľku som nemal, nemám a už som sa zmieril s tým, že pravdepodobne ostanem navždy sám. Vždy som túžil po aute, ale keď sa mi aspoň ten sen podarilo splniť, tešil som sa tak dva dni a koniec. Robota ma nejako nenapĺňa, resp. tam chodím s odporom, ale žiť z niečoho treba. Kamaráti si postupne zakladajú rodinky a ja už ostávam bokom.
Posledné dni sa navyše zobúdzam i zaspávam s myšlienkami o smrti a tak rozmýšľam, či by to fakt nebolo lepšie zabaliť.
Ako nájsť zmysel (dôvod) žitia?

Alone forever

Ako keby mat chalana/babu bolo vsetko :) nemusi to byt zrovna dievca pre koho budes zit. Ja zijem pre svojho psa a macku. Milujem ked sa o nich staram a ich laska tu bude do smrti. Potom tych par kamaratov. Samota je strasne tazky boj. Som sama uz od strednej kde som bola odstrkovana a bolo to peklo. Postupom casu som sa naucila ze ak chce byt clovek silny musi sa naucit bojovat sám. :) sice tych kamaratov mam len cez net ale vzdy lepsie ako nič.

Kycera

AnonyM,
som rada, že som sa v Tebe nezmýlila, že Ti aj napriek ťažkej životnej situácii bije v hrudi srdce, že si a aký si!!!!! Zostaň takým aj naďalej. : )
Dnes sa mi moje želanie splnilo, stretla som ČLOVEKA... : )
Mladý muž, ďakujem Ti krásne. : ) Drž sa!

97_AnonyM

Ďakujem Kycera, nech sa ti taktiež splní všetko po čom túžiš a nech prežiješ tieto sviatky v pokoji :)

qweqweqwe

Vies, co je tvoj problem? Ze ty tak zatato trvas na tom, ze musis mat babu a vztah a nic ine ta nezaujima. Dobre ti tu radia a ty ich odpalkujes "to su len take reci". Vies, kazdy ma to, co si zasluzi. A ty ked si myslis, ze zivot ma cenu iba ak v nom mas presne to, co ty si si zaumienil ako jeho jediny zmysel, tak potom mi ta nie je luto. Zivot nikto nema podla predstav. Vsetci si ho musime vytvarat sami, improvizovat. A ze ty si nevidis dalej od nosa, je iba tvoja chyba. Vsak ked nemas A, tak rob B. Ale ty si myslis, ze sme tu na to, aby nam nase splnene sny a tuzby padali do narucia, inak zivot nema zmysel. To je ale blbost. Otvor oci, zivotu davame zmysel tym, co robime, nie tym, co mame.

Kycera

AnonyM,
prajem Ti láskyplné Vianoce, plné pohody! Nech sa Ti splnia všetky Tvoje priania a želania, podľa Tvojich predstáv a v takom poradí, ako si želáš! Veľa šťastia a síl!!!!! : )

97_AnonyM

Niekto chce žiť a nemôže pretože je napríklad smrteľne chorý a niekto je zdravý a žiť nechce :-\ ...
Ja si myslím, že mám opačný problém že budem mať málo času nato čo ma baví, málo času na splnenie sna, na rodinu a podobne ... mám síce zatiaľ len 19 alebo už? :-D ... ale mám cieľ a idem si tvrdo za tým a verím že aj keď možno neskôr, ale verím že to v živote ešte stihnem.
Taktiež nemám priateľku a ani som ešte žiadnu nemal, nehovorím že mi nechýba, ale tak čo narobim možno časom sa niečo pošťastí :-)
Buď rád už len zato že žiješ a si zdravý pretože to je v živote asi to najdôležitejšie.

tarapaca

bezradosti tak ked si az mrtvola, tak zbehni za psychologom, objednaj sa hned zajtra a chod zajtra aj do kina. :)

Najčítanejšie články