ako sa znovu postaviť na nohy?..som kopka nestastia

Príspevok v téme: ako sa znovu postaviť na nohy?..som kopka nestastia
Kikuska3131

ahojte, po prvom semestri na vyske som sa rozhodila odist. odbor ma nebavi, nenaplna, stale sa stresujem, mam depresie, nic ma uz nebavi, prestala som chodit von, a tesit sa, neviem co je smiech, radost.. ako tak som sa zmierila s tym, ze teda idem prec z tej skoly a pojdem na inu, hoc mam uz 23 rokov ( a naozaj neviem ci sa mi chce do 30tky studovat.) no idu vianoce a ja som stale nervozna, smutna, na liekoch sice len volnopredajnych, ale aj tak, utlmuju ma, malo jem, a ked nieco zjem hned ma boli brucho, prezivam zo dna na den. predtym som bola vzdy usmiate dievca ochotne pomahat a sirit radost, a teraz ? kopka nestastia, opuchnuta, vynervovana, smutna..je mi zo seba zle :(

Fantasyi

Som zena.
Angel, ale vidis, ty tiez robis to, co ta bavi. To iste jej radime my. Len netreba zabudat, ze to, co je dobre pre nas, nemusi byt aj pre druhych. Nemozu vsetci robit to, co chceme my a povazujeme za spravne.
Je jedno, aku pracu clovek robi, kolko zaraba, ci to dosiahol tak, ci onak. Najdolezitejsie je to, ci je stastny a ci ho to naplna.
Kazde povolanie v state je dolezite, kazda profesia. Preco ludia utocia jeden na druheho? Zhadzuju jeho pracu, jeho studium, sny? Nevazia si pracu, usilie(aj studium je usilie a dost velke) inych? Nechcem, aby tento stat, ale hlavne ludia v nom skoncili, ako otroci za pasom s nizkou mzdou pre ine krajiny! Toto naozaj nie je cesta. Prestali sme vyrabat, prestavame podnikat, zaciname makat na inych, nie na nas, nase deti. Produkujete veci, ktore si nemozete dovolit. A hlavne nevkladate do tejto prace vlastnu individualitu, talent, len mechanicky vytvarate. Obsluhujete stroje. To nie je dehonestacia ludi z mojej strany, ktori to robia. Je to proste dehonestacia hodnoty cloveka.

Anonym132

Vidíš a zas si tu vylievaš emócie. Nemusíš brať doslovne tú sumu 400€ ,môže to byť aj 450 aj 500 ale princíp je rovnaký ;)
A nie schyzofréniu nemám ,pretože ono ani sychzofrénia neexistuje ,ale existuje schizofrénia.
Čo si ty v živote dosiahla ? Ale áno viem. Dosiahla si to čo dosiahne 80% našej populácie - takže ti gratulujem ak ťa to uspokojuje.
Každý je strojcom svojho šťastia ,tak prečo jej radíš tie tvoje rady a urážaš ju ,keď ani nevieš čo všetko môže tá osoba zažívať?

Anonym132

Presne tak ako píše Fantasy a presne aj vystihol tuto ANGEL-DEMON vo vete ,kde písal ako si vylievajú istú frustráciu ľudia :) A napísal som na mail.

ANGEL-DEMON

anonym..
neviem čo to trepeš.. kde hundrem ze zarabam 400€ ?!
ja sa tu nikde nestazujem! tak si nevymyšlaj.. asi maš schyzofreniu!!!!
a čo som ja vo svojom živote dokázala o tom vieš ty velky kokot!
nie ja jej nezávidím, ja som mala moznost ist na vš...
každy je strojcom svojho šťastia! predstav si! a nie kazdeho mavi čumieť do kníh... a nie kazdeho baví chodit v kostyme v štekloch !
ja radsej budem automechanik za 400€ ! ako nejaka ´kancelarska krysa... za 500€! asi tak...

Fantasyi

Nic v zivote nema zmysel v com sa viac trapis, ako tesis. Ublizujes si a odnesie si to tvoje zdravie. Ano, kopec ludi na Slovensku trpi v praci, ktoru vyslovene nenavidia, aby platili ucty. Potom si ti isti ludia svoju frustraciu vylievaju na inych, bud na takychto forach, na cestach a inde. Vidiet to denne, kdekolvek, staci si vsimat. Ludia su k sebe sprosti, agresivni, vylievaju si svoju zlost a neschopnost jednoducho sa zmenit a mat odvahu robit to, co chcu a co ich bude bavit. Nezalezi kolko za to zarobis, alebo co vystudujes.
Prestan sa trapit tym, cim trpis a co ta nebavi. Najdolezitejsie je najst a zistit, co ta bude bavit a naplnat. Ci je to uz studium, praca, vlastna kreativna tvorba. Musis sa najst. Nemusis na to vyslovene studovat, existuju kurzy, samostudium, a ani praca, rozumej klasicke zamestnanie. Pokojne mozes zacat nieco vyrabat a zacat to predavat. Dnes mas kopec moznosti. Najtazsie je zistit, co skutocne chces.
Vies, praca nie je, len o plateni uctov. Na to zial vela ludi uz zabudlo. Praca je hlavne o sebarealizacii, byt uzitocny. Clovek ma totiz dva druhy motivacii. Vonkajsiu, to je ocenenie od druhych, slovne, financne, ale aj vnutorne a to je presne ta vlastna sebarealizacia. Robit to, co clovek vie a chce.

Kikuska3131

Anonym dakujem ze si sa ma zastal. Uz som tu raz radu potrebovala a tak isto ma zhodila ako teraz. Aj väčšinu co tu ziadaju o rady...
Budem rada ak mi napises na mail, dakujem velmi pekne. kikusapieckova@gmail.com

Anonym132

Kikush ak chceš daj mi tvoj mail alebo čokolvek a môžme si pokecať o tom. Lepšie dialóg medzi 2 ,ako tu ti bude radiť niekto kto v živote nič nedokázal a ešte ti bude hovoriť ,že si rozmaznaná.
Hlavne si vyber podla toho ,čo ťa baví. Nepočúvaj druhých ,rozhodni sa sama.

Anonym132

Nejde o to aby ju to bavilo ,ale uživilo ? Myslím ,že keď ju tá práca bude baviť tak dosiahne lepšie výsledky a bude sa posúvať vpred. Pretože ak ju to nebude baviť ,tak len bude hundrať ,že zarába 400 eur mesačne presne ako ty :-)

Anonym132

ANGEL-DEMON
ó tak teraz si jej absolútne pomohla. Pretože ty si expert na jej život a životnú situáciu. Skvelé ,ako si myslíte ,že presne viete ,čo je dobré a čo by mali robiť druhý ľudia. Nuž idiot si myslí ,že vie všetko. Panebože aká si ty šikovná ,že si už v 23 rokov mala odpracované 4 roky :) To dievča je absolútne rozmaznané ,že si dovolila ísť študovať vysokú školu aby sa niečo naučila a dokázala sa zamestnať v lepšej práci akú ty keby budeš mať alebo si mala odpracovanú od tých tvojich 19 rokov. Alebo jej tajne závidíš ,že má vyššie ambície a v živote dosiahne pravdepodobne viac ako ty? Neviem či by si práve od teba mala brať príklad a brať rady.

ANGEL-DEMON

nejde o to čo ta bude baviť v prvom rade ta to musí uzivit... a to je uz problem... ake mas sance s tou skolou dostat prácu...? ked vsetko to je dnes o znamostiach dobre fleky... to ze budeš vš ti uspech nezaručí.....

Najčítanejšie články