Dobrý deň, (pohlavie muž)
chcem sa spýtaˇna jednu vec.
Pokúšam sa schudnúť dosť vela...zo 10 kg.
Držím zdravú stravu bez cukrov a nadbytočných kalórií.Viackrát do týždňa vykonávam športovú činnosť ktorá ma časový interval cca 1hod až 1a pol hod. A v poslednom čase som začal vykonávať aj cviky na svaly (brušáky,činky,cviky na prsia). Chcem sa spýtať, či to cvičenie na svaly nie je zbytočné? Nemôže sa stať, že ja naberám svalstvo.... a diéty a športové činnosti, ktoré robím, mi uberajú to málo svalstva a tuk nechajú tak?
V celku...mám schudnúť DIÉTA+ŠPORT+CVIČENIE NA SVALY ...alebo len DIÉTA+ŠPORT ... pravdupovediac..prednejšie mi je schudnúť ale cvičím v tej nádeji, že tie cviky urýchlujú moje chudnutie.Je to tak? Alebo cviky na svaly nepomáhaju pri chudnutí? Preto prosím o objasnenie.
Ďakujem za odpoveď
Pomáha cvičenie?
záleží aká dieta, aký šport a aké cviky, málo z tých, ktorí tvrdia že sa zdravo stravujú to aj tak robia, drvivá väčšina si to len myslí a podľa toho čo čítam mám pocit že to bude aj tento prípad, ak telo a svalstvo dostatočne vyčerpávaš a držíš adekvátnu stravu k chudnutiu telo začne odbúravať tuk a váha pôjde dole.. ak ale cvičíš, športuješ a váha sa nehýbe, telesný tuk neklesá tak je jasné že príčinou je strava.