zdravé sladkosti pre deti

Príspevok v téme: zdravé sladkosti pre deti
elka_g

ahojte mamičky :)))) čo dávate svojím deťom papať? ja sa velmi snažím o zdarvú stravu a najmä o kvalitnejšie výrobky, bez umelých farbív a podobne. aké su vaše overené značky pre deti?
ja objednávam overené zatial iba toto - www.nordicfoodie.sk
a plus užasna slovenská firma :)))) žiadny cukor žiadne ečka :) na palacinky, do kolačikov a tak :) ( maju v ponuke aj ghee maslo - 100% bez lakzory a kazeinu keby mal niekto probém) - powerlogy.com

aké teda vaše overené tipy??? ďakujeeem

ANGEL-DEMON

ella.... zaujímavé... ja napríklad to čo som ako decko nemala...nemám potrebu to dobiehať... a mať... a teraz nemyslím konkretne jedlo..
ako som písala je to o jazyku,.. 13 ročnemu to nevysvetlím..
možno o 10 rokov ... ked jazyk nepozná niečoho chut, tak na o chut nemá... a preto si aj niekto zeny posadnute postavou davaju operovat jazyky, ci im na ne daco našivaju uz nevime...bola som o tom čítala,..
naštuduj si o tom niečo... na jazyku maš receptory na rozoznavanie chutí: ked si chorá, prechladnuta, necítiš chute.. a ja osobne vtedy ani chut na sladké nemám... ani na nič na "mlsanie" lebo neviem ako to chutí...
mám tiež kamaráta ktorý je vegetarian aj s jeho rodinou... a on tiež sladke neje... a tiez mi povedal že to mám za to že mam jazyk naučeny na sladku chut... je to ako droga... teraz uz potrebujem stále sladkosti...

ella811

Angel demon-asi necitas poriadne, ja som nepísala, aby do nich tlačila fastfoody. Podľa mňa je dobré že ich vedie k zdravému životnemu štýlu. Ale písala som, že nech nepreháňa, lebo osobne poznam veľa prípadov, ked od malička deťom zakazovali ono a hento,nepi toto nejedzte toto a teraz?teraz keď už ich rodičia nemôžu strážiť na každom kroku tak so všetkým prehánaju, lebo majú akúsi tuzbu všetko čo nemohli ako mali si chcú teraz vynahradiť.
Zdravý životný štýl to áno, ale všetko s mierou.

ANGEL-DEMON

ella... je blbosť čo píšeš....
práveže je dobré pokial ich učí od mala...
ide o jazyk!
pokial deti ešte nevedia rozpravat ani a už do nich tlačia fastfoody!! otras...! a čokolády, keksy...
ja som mala bývalú kolegynu ktorá vobec!!! ale že vôôbez nejedla sladké: čokolády, keksy, koláče...
a ked som sa jej opýtala? tak mi povedala, že to preto, lebo ju na to rodičia nenaučili... a ked som sa jej opýtala či jej nechýba ta sladka chut, čokolada..atd.. jej odpoved "nie nechýba..."
..asi tak!
Takže velmi dobre robí zakladatelka temy ze tak učí svoje deti..
ALE !
nech to rešpektuju aj starí rodičia a netlačia do detí sladkosti...
ale miesto keksu nech radsej jablko...
Kedysi tolko sladkostí nebolo ako dnes.. a ludia žili a dokonca predstav si že boli zdravší....

ella811

Koľko majú tvoje deti rokov? Ja mám 13 a snažím sa stravovať zdravo, ale tak, aby to nechutilo otrasne, je to čisto moje rozhodnutie, lebo som presvedčená, že sme to čo jeme. :) Jasné, niekedy si dovolím, ale ja tak všetko s mierou, namiesto cukríkov si dám výživu, alebo ovocie(najlepšie normálne, ale aj mrazené(maliny), to zaženie chuť, aj keď vitamíny tam nie sú, ale lepšie ako cukor), namiesto cukru do čaju si keď tak dávam med, ale môj problém je to, že čistá voda mi nešmakuje vôbec. Napína ma z nej, ale snažím sa ju piť. Dávam si čaj bez cukru...Normálne jedlo jem(veľa zeleniny, šunku veľmi nejem, mlieko nemôžem, ale syry a takto jogurty jem), lebo keď budeš svoje deti obmedzovať, tak možno budú zdravé, teraz(keď sú malé, nwm koľko majú rokov) ale keď budú staršie, tak ich nezdravé veci budú lákať o to viac a už im to nezakážeš, lebo nebudeš s nimi do smrti, tak ich radšej veď k zdravej životospráve, športu...ale nepreháňaj a kľudne im daj okoštovať zo všetkého ,,zakázaného,,(samozrejme keď nie sú veľmi malé)aby neskôr s ničím nepreháňali. Ale sladké vody a takéto sračky by som vylúčila úplne. :)
A chlieb peč keď tak a nepreháňaj s tými bio vecami, lebo skončíš na mizine a zistíš, že tie veci ani také BIO nie sú ako si si myslela. Niet nad domácu výrobu. :) Vtedy aj vieš na 100% čo ješ. :)
Veľa šťastia.