Vedel by mi niekto, kto vie po anglicky, toto vysvetlit?

Nechapava

No a ja som sa ucila gramatiku casto z pesniciek.. ved to sa ani nemusime ucit anglinu normalne budeme hovorit We doesn't like, she play, they plays a bude to ok..

Kycera

Moireal,
som rada, že si pochopila moje slová! : )
Vieš, moje oči vidia, aj ypsilonky, ale prsty nepíšu, lebo... Lebo niečo také sa môže pritrafiť aj mne. A pritrafilo, neraz. Niekedy chybu spravím naschvál a niekedy ju prehliadnem. V poslednom čase mám vo svojich textoch veľa chýb - vynechané slová, nesprávne ohýbanie... Ak text po sebe čítam, chybu zbadám a opravím. Stáva sa mi, že ho odošlem aj bez kontroly a chybu zbadám až vtedy, keď je neskoro. Tak ako tento. Nuž, nie som dokonalá. : )

Ale som rada, že sa Messje ozvala. Mala PRAVDU, bolo to VTIPNÉ a bola PRVÁ, kt. ma na chybu upozornila! : )

Sejla

Suhlasim, Moireal, ze cernosi sa prehnane urazaju, tym nepopieram, ze rasizmus existuje, praveze ano, ale tym, ze sa urazaju aj za to, co s rasiznom nema nic spolocne, ho podla mna este umocnuju v konecnom dosledku, namiesto toho, aby nieco vyriesili.

Sejla

Ja si tiez nemyslim, ze treba nejak striktne dodrziavat gramaticke pravidla, ale porusovat iba z relevantnych dovodov, alebo ak s nimi zasadne nesuhlasim a mam lepsie riesenie, ci v zaujme humoru, alebo zrozumitelnosti. ALE podla mna zamienat you're s your a affect s effect podla mna uz davno prestalo byt vtipne, ak vobec niekedy bolo a mam podozrenie, ze sa nejedna o slovne hry, ale pravu negramotnost. A uz nehovorim o kapucniakoch, ktorych slang si nezasluzi byt respektovany, ako ani ich kultura.

Moireal

Inymi slovami: "Vsetko co dnes robi, ci povie beloch ci beloska, je rastisticke." :-)))

Dalsi priklad butthurtu ludi tmavej pleti.
Ak sa nam na ulici zdvihne zaludok z rmorbidne obeznej zeny bielej pleti, nikto sa necuduje. Ak je ale aj tmavej pleti, uz je to rasizmus.

Zatial co suhlasim, ze opravovat drobnu chybicku v inak bezchybnom texte, nema zmysel, pokial nejde vyslovene o gramatiku ale texty a take tu na fore vidime casto, vdaka moru chyb postradaju aj celkovu myslienku, su potrebne opravit. Celkovo mi je ale z tohto upadku smutno, lebo aj u inak velmi inteligentnych ludi som si vsimla take chyby, ze krutim hlavou.

Ludia tmavej pleti maju niekolkogeneracne komplexy a dokonca stari rodicia rozduchavaju nenavist svojich vnukov a vnuciek k ludom bielej pleti, hoci otroctvo sa skoncilo. (Nehovorim o pracach, kde su ludia a male deti stale a za maly peniaz).

Ked niekto prehodi v anglictine pismenko, vsetci vieme, ze to moze uplne zmenit vyznam alebo to nebude mat ziadny. Opravit sa da s citom, tak ako vsetko sa povedat s citom. Ludia sa ale vysmievaju z druhych, aby sa citili lepsie. Mne sa z toho skor chce plakat.

Najčítanejšie články