Zlyhala som ako matka, alebo čo sa stalo?

Príspevok v téme: Zlyhala som ako matka, alebo čo sa stalo?
Mamina1

Dobrý deň,
riešim problém, ktorý vlastne ani nebol doteraz problémom, ale dozvedela som sa to náhodne od známych.
Splatili sme hypotéku na nový rodinný dom, ktorý som chcela prepísať na dcéru, takisto chatu a aj auto, nakoľko s manželom síce žijeme v spoločnej domácnosti, ale nežijeme dobre. Dcéra sa tejto téme vyhýbala, vykrútila sa vždy na prácu, čas. Dnes som vravela jednému známemu o mojom úmysle a ten mi povedal, že on o tom vie a dcéra z domu vôbec nič nechce. Toto ma veľmi prekvapilo, lebo žili sme normálne aj keď občas boli medzi nami hádky. Má priateľa, ktorý majetkom stoja ešte slabšie ako my, ale pomoc hľadá vždy u nich. Toto som sa dozvedela náhodou, že jej pomáhajú. Z tohto mi zišlo, že zrejme dcéra má v nich väčšie útočisko a dôveru ako v nás. Opýtala som sa jej, povedala, že je to pravda o majetok z domu nestojí, ale dôvod nepovedala. Kde nastala chyba a ako situáciu riešiť?

zita 05

Mamina1, ťažko Ti poradia ľudia, ktorí o Vás nič nevedia. Mne príde ale zvláštne, že chceš prepísať dom na svoju dcéru. Prečo sa chceš vzdať strechy nad hlavou? Neriešiš tým náhodou vzťah medzi Tebou a Tvojím manželom? Možno preto sa dcéra k Vášmu majetku stavia odmietavo.

kafe

atmosféra, ktorá panuje v priateľovej rodine sa s tou vašou asi nedá porovnávať. Majú to, čomu sa hovorí teplo domova. To môže byť to, čo tam dcéru ťahá, to môže byť to, čo dcéra chce a žiadne majetky niečo také vytvoriť nedokážu.
Ja to vôbec nevidím ako zlyhanie matky. Skôr upozornenie, aby si si uvedomila ako si doteraz žila a čo bolo pre teba dôležité. Stále máš šancu niečo zmeniť. Majetky si nechaj a pracuj na peknom vzťahu s dcérou. Rozprávaj sa s ňou, ak sa rozprávať nechce, vyhľadaj psychológa. Ten ti to môže vysvetliť tiež a navigovať ťa ako zlepšiť vzťahy v rodine.

Kycera

Mamina,
pozri, stratili ste sa navzájom, ale cestu späť k sebe môžete nájsť. Tak sa s ňou porozprávaj, ale rešpektuj jej rozhodnutia. Je dospelá, musíš ju nechať ísť a dúfať, že si ju pripravila na život dobre. Nesmieš na nej visieť, musíš ju, aj keď Ti to bude trhať srdce, nechať kráčať vlastnou cestou. Nezaťahovať ju do svojich problémov. Sú to Tvoje problémy, tak si ich rieš!
Využi čas, aby si si dala do poriadku svoj vlastný vzťah, aby si dosiahla pohodovú atmosféru doma, potom aj ona bude s vami tráviť viac času. Ak je u priateľa viac ako doma, potom sa tam cíti lepšie, vládnu tam lepšie vzťahy, a to je pre ňu dôležitejšie ako majetky.
A tie "určité veci" si musíte vyriešiť vy dvaja! Tak nech sa Ti to podarí!

Mamina1

Áno, máme len ju. Naozaj by som bola rada, keby bola doma viac a keby nám pomohla v určitých veciach, ale priateľova rodina je pre ňu zrejme dôležitejšia. O náboženstvo tam nejde.

Kycera

Matka,
prečo si položila takto otázku? Prečo by si mala "zlyhať ako matka", povedz? Veď máte štandartné vzťahy. To, že dcéra odmieta Tvoju časť majetku, je v poriadku. Nerob z toho aféru, buď rada, že nie je zaťažená na prachy a rešpektuj jej rozhodnutie.
Príčin môže byť veľa, mala by Ti to povedať sama. Ale nejaké sa dajú aj vytušiť... Máš len toto dieťa? Mám taký silný pocit, že si ju tým chceš zaviazať a ona to odmieta. Odmieta byť bútľavou vŕbou vo vzťahu matka, otec. Ja sa jej vôbec nedivím!!! Čo keby si najskôr vyriešila svoj vzťah s manželom a dcéru nechala žiť jej vlastný život? Ak jej to jediné vaše dieťa, tak aj tak raz všetko zdedí. Jedine vtedy nie, ak by sa situácia vyvinula inak.
Odporúčam Ti, aby si momentálne neriešila majetky, ale snažila sa nájsť cestu k dcére a riešila svoj vzťah.

0vecka

Messje moze byt mna skor prve co napadlo je ze su to Taki ti nabozni ludia ktori odmietaju to co si nezarobili vlastnymi rukami a do toho nabulikali aj tu dceru... inak to riesenie prepisanie na dceru aby nemal manzel mi nepride az take realne lebo ten ju tiez moze ovplyvnovat.

Messje

Mne to skor pride z vychcanosti.Nezijeme dobre,tak pre istotu napisem majetok na dceru,aby som nemusela v pripade rozvodu muza vyplacat.Lebo nic nemam.Ma dcera.Od nej si pýtať nebude.
Dcera podla vsetkeho pochopila o co tu ide a radsej nechce mat s vasimi majetkami problemy.Nezvladli ste vlastne manzelstvo tak si to rieste sami.Ja radsej od vas nic nechcem a budem mat svaty pokoj.Rozumne dievca.
Takze tak