Dobrý deň,
riešim problém, ktorý vlastne ani nebol doteraz problémom, ale dozvedela som sa to náhodne od známych.
Splatili sme hypotéku na nový rodinný dom, ktorý som chcela prepísať na dcéru, takisto chatu a aj auto, nakoľko s manželom síce žijeme v spoločnej domácnosti, ale nežijeme dobre. Dcéra sa tejto téme vyhýbala, vykrútila sa vždy na prácu, čas. Dnes som vravela jednému známemu o mojom úmysle a ten mi povedal, že on o tom vie a dcéra z domu vôbec nič nechce. Toto ma veľmi prekvapilo, lebo žili sme normálne aj keď občas boli medzi nami hádky. Má priateľa, ktorý majetkom stoja ešte slabšie ako my, ale pomoc hľadá vždy u nich. Toto som sa dozvedela náhodou, že jej pomáhajú. Z tohto mi zišlo, že zrejme dcéra má v nich väčšie útočisko a dôveru ako v nás. Opýtala som sa jej, povedala, že je to pravda o majetok z domu nestojí, ale dôvod nepovedala. Kde nastala chyba a ako situáciu riešiť?
Zlyhala som ako matka, alebo čo sa stalo?
Digestor pozri pre mna je tiez materializmus dolezity... podla mna je dolezite ze rodina sa ma nielen Rada ale je aj materialne zabezpecena.. podla mna je Problem len ten ze Vela materialistov nevie kedy ma dost. ja som si tu ciaru zu spravil a aj ked proste niesom ziaden milionar ale pokryjem si svoje potreby a potreby svojej rodiny a zu nebudujem karieru proste zu nenahanam financie aj ked su pre mna dolezite... takze to ze zakladatelka asi je majetnicka tak to imho vobec nieje tak ako sa to snazis podsuvat ze je to aj zly clovek...
milujem ludi ktori ma drbu za to ze mi ide o peniaze poprip studiu som makal a ti isti mudrlanti si odomna poziciavali :)
imho je uplne normalne ze peniaze zohravaju dolezitu ulohu v zivote. Chory je ale kazdy extrem a na to si treba davat pozor.
ovecka my dvaja tu môžeme o tom polemizovať donekonečna, lebo takpovediac na to máme. Vidíme veci v širších súvislostiach, na veci sa pozeráme komplexne. Niektorí ľudia toho schopní nie sú, lebo proste na to nemajú výbavu. Zbytočne to budem riešiť so zadávateľkou témy u nej to význam nemá, lebo to nepochopí, alebo si to nepripustí.
"Opýtala som sa jej, povedala, že je to pravda o majetok z domu nestojí, ale dôvod nepovedala." Majetok, majetok, majetok, ako budovala ten dom tak zanedbala budovanie "vzťahového domu s dcérou a s tým, s ktorým už len zdieľa domácnosť" ale hlavne, že už v novom dome.
Digestor netusis ako to tam fici... a co ze neziju dobre? je normalne ze nie vsetky vztahy su idealne... a pricin preco sa dcera stiti ich majetku moze byt viac. Napr. neni priatelova rodina nejako silne nabozna alebo take daco?
Čo téma to skvost. Takýto "preplesk" od vlastného decka musí zabolieť, aj keď vo Vašom prípade asi zaslúžene.
Pochválili ste sa čo všetko máte a keď si chcete dcéru doslova kúpiť tak ste zrazu prekvapená, že Vám na to neskočila. Spoločne ste splatili, ale nežijete dobre. Spoločne ste splatili nový dom, ale nežijete dobre. Pýtam sa prečo ste splatili ten spoločný dom, keď nežijete dobre ? Pre status ? wtf ľudia, ste tak hlúpi alebo zaslepení mamonom, že Vám uteká nielen vlastný život /žijem s niekým, ale nie dobre/ ale aj život vlastných deciek. Pani Vy chcete radu ? čo s tým ? neskoro dáma v zrelom veku, neskoro si kladiete túto otázku.
Tu máte odopoveď.
"Má priateľa, ktorý majetkom stoja ešte slabšie ako my, ale pomoc hľadá vždy u nich"