Nevladzem uz zit..

Príspevok v téme: Nevladzem uz zit..
BezDuse_0

Ludia... Neviem sama sebe pomoct tak pisem ja toto forum, kde mozno by ste mi vedeli poradit, pomoct.
Som na pokraji zrutenia, niekolko rokov beriem ad, raz bolo fajn raz nie ale stale som mala nejake emocie, chut zit aj pri depresiach atd... Nevzdavala som to, bojovala z celych sil. Teraz posledne obdobie odkedy nemam ani pozitivne ani negativne emocie myslim denne na to ze skoncujem s mojim zivotom, je mi uz v podstate vsetko jedno, prezivam zo dna na den. Nedokazem sa uz ani pred ludmi pretvarovat preto som sa zacala izolovat doma. Nemam nikoho kto by ma drzal v tazkych chvilach, kamaratkam som dobra len ked sok nadopovana benzodiazepinmi a je somnou vtedy sranda.....
Nevidim vychodisko z tejto situacie, nechcem uz fakt zit. Naco zit zivot plny depresii, kritiky voci mne od rodiny aka som neschopna a leniva.
Som zijuca mrtvola, ziadna vec ma nebavi a nenaplna, cele dni prelezim a niesom schopna nicoho. Len fajcim fajcim a nic....cele fora, stranky som presla - rady typu zdr.strava, cvicenie mi nepomohlo...
Reci typu ako su iny ja tom zle si nechajte pre seba, velmi dobre to viem a uvedomujem si ze iny by dali vsetko za plnohodnotny zivot l, byt zdravy.
Ale co ja mam z takeho zivota ??? Ked tej skur....j depresie sa nedokazem zbavit.

Je mi zo mna na grc....bola som vesela zena plna planov cielov do buducna. Teraz jedine co chcem je vykupenie z tohto pekla.

neznamy1986

For BezDuse_0: Neviem či dobre poradím, ale pokúsim sa... Tak trochu chápem tomu čo pišeš - aj ja som mal isté dni kedy som nebol celkom ok... Riešil som to, že som si našiel novú brigádu, začal venovať istej záľube a podobne....

Všetky problémy síce uplne nezmyzli, ale keď už nič iné tak mam niečo čím sa zaoberám a nemyslím na ine veci... Tak skús ak sa da isť na to nejakým takým spôsobom... Poprípade skus napisať na moj mail kai99@azet.sk ak by si sa chcela porozpravať a tak

noname000

Z tvojho prispevku som vydedukoval niekolko veci, ale najprv ti poviem nieco ja o sebe. Mam 23 a uz v 15 sa u mna zacala objavovat socialna fobia a s nou spojene depresie. Oficialne nemam nic diagnostikovane, takze co sa tyka liekov, zavysloti na mysel ovplyvnujucich latkach som si nevypestoval. Uz 8 rokov to je ako na hojdacke, raz sa depresie prejavuju viac raz menej, s tym ze asi 2 roky to prerastlo do apatie, nieco podobne popisujes aj ty. Nemam kamaratov, resp. som ich nikdy vlastne ani nemal, som samotar. Z mojich skusenosti ti mozem napisat, ze ked si nepomozes sama, nikto ini ti nepomoze. Moze sa to zdat ako neuskutocnitelna vec, ale ak s tym nic neurobis, bude sa to len zhorsovat. To posledne obdobie, v ktorom sa to zhorsilo co spominas, stalo sa nieco velke v tvojom zivote? Skus nad tym pouvazovat, moze sa jednat aj o udalost, ktorej si nepripisovala vyznam, ale vryla sa do tvojho podvedomia. Pises, ze necitis negativne ani pozitivne emocie, no ja ti neverim ani kusok. Uz len ta tvoja snaha o samovrazdu vypoveda o niecom inom. To su tie negativne emocie ci uz vedome alebo podvedome, ktore ta nutia takto mysliet, hladas unik zo svojho trapenia. To ze ta irituje ako sa k tebe rodina sprava, v tebe vyvolava hnev co je dalsia negativna emocia. Je to sice obojsecna zbran, ale bud za tie emocie rada aj ked su negativne, lebo prave tie ta mozu neskor nakopnut ku zmene. Ak hladas jednoduchu odpoved ako vyriesit svoj problem, tak hladas zbytocne, lebo ziadna neexistuje. Zdrava strava, prezeranie for, cvicenie a podovne veci ti nepomozu a dokonca ani psychologovia, ak nebudes chciet aby ti pomohli. Necakaj na zazrak ale ries sa. Mozno ti to bude trvat len chvilu, mozno roky a mozno sa ti to nepodari nikdy.

Kedze ta nepoznam, lepsie ti pomoct nedokazem.

PS :George-cigan je bot :)

BezDuse_0

Odborna pomoc mi je prd platna.....
Nepomohli mi k nicomu - ci psycholog psychiater... Same omacky a k nicomu to nevedie

George-cigan

ahoj, v prvom rade musis prestat brat to svinstvo ktore ta nici! pozri si tento dokument a potom radikalne zmenis postoj voci antidepresivam. Musis si najst zmysel preco zit nieco co ta bavi. viem si predstavit ako sa citis este pred par dnami som bol taktiez na pokraji zrutenia mal som silne depresie a uzkost trvalo to 3 tyzdne mozno mesiac tomu predchdazalo skoro 10 mesacne smutenie a trapenia sa po rozchode viem ze to extrem vela ale kto miloval celym srdcom a bol sklamany tak asi vie o com hovorim a preslo to!Pijem caj z lubovnika bodkovaneho a chystam si kupit doplnik z lubovnika a taktiez 5-HTP (5-hydroxytryptofan) a som zvedavy co to urobi plus niake mineraly. Ale uz teraz sa citimn minimalne o 100% percent lepsie!