Nevladzem uz zit..

Príspevok v téme: Nevladzem uz zit..
BezDuse_0

Ludia... Neviem sama sebe pomoct tak pisem ja toto forum, kde mozno by ste mi vedeli poradit, pomoct.
Som na pokraji zrutenia, niekolko rokov beriem ad, raz bolo fajn raz nie ale stale som mala nejake emocie, chut zit aj pri depresiach atd... Nevzdavala som to, bojovala z celych sil. Teraz posledne obdobie odkedy nemam ani pozitivne ani negativne emocie myslim denne na to ze skoncujem s mojim zivotom, je mi uz v podstate vsetko jedno, prezivam zo dna na den. Nedokazem sa uz ani pred ludmi pretvarovat preto som sa zacala izolovat doma. Nemam nikoho kto by ma drzal v tazkych chvilach, kamaratkam som dobra len ked sok nadopovana benzodiazepinmi a je somnou vtedy sranda.....
Nevidim vychodisko z tejto situacie, nechcem uz fakt zit. Naco zit zivot plny depresii, kritiky voci mne od rodiny aka som neschopna a leniva.
Som zijuca mrtvola, ziadna vec ma nebavi a nenaplna, cele dni prelezim a niesom schopna nicoho. Len fajcim fajcim a nic....cele fora, stranky som presla - rady typu zdr.strava, cvicenie mi nepomohlo...
Reci typu ako su iny ja tom zle si nechajte pre seba, velmi dobre to viem a uvedomujem si ze iny by dali vsetko za plnohodnotny zivot l, byt zdravy.
Ale co ja mam z takeho zivota ??? Ked tej skur....j depresie sa nedokazem zbavit.

Je mi zo mna na grc....bola som vesela zena plna planov cielov do buducna. Teraz jedine co chcem je vykupenie z tohto pekla.

George-cigan

osol: hm, dobra otazka treba zacat zit clovek si musi najst nieco z coho ma potesenie, nieco co ho zasa nakopne moj nazor je ze najhorsia je sebalutost ked sa clovek zacne lutovat len pada hlbsie a hlbsie a lutost ho pekne postupne rozoziera, myslim si ze najlepsie je si vsugerovat: musis byt silny/silna a povzniest sa na nad sebalutovanim. Zdravy clovek sa vie len tazko vcitit do pocitov cloveka ktory ma dusevne bolesti/ depresiu pokial si uz niecim ten clovek nepresiel. V kazdom pripade si myslim ze pokec na fore a vymena informacii moze cloveku dost pomoct ci uz len z dovodu ze zisti ze nieje v tom sam alebo si mozno uvedomi ze jeho stavy su zanedbatelne oproti stavom ostanych ktori maju vacsie problemy. Fakt treba sa zamysliet a spomenut si na pekne chvile v zivote a uvedomit si ze tie chvile sa zakonenite musia opakovat a nastavit sa tak aby som si tie chvile niako pritiahol opat. Klucom celeho je dostat do mozgu nove pozitivne emocie ktore ktore nas urobia statnymi. Napr. ja sa tesim ze sa mozem ist lyzovat cez vikend robi mi to velku radost uz od minuleho vikendu sa neviem dockat kedy vybehnem na svah. keby sa niekto chcel pripojit tak budem rad znacka: tatry :).
Dalsia vec ktora na mna posobi velmi pozitivne a edukativne ked vidim alebo rozpravam z ludmi ktori maju dobru naladu je to zaroven pre mna inspiraciou ako vystupovat ako sirit taktiez pozitivnu energiu. Raz som cital clanok o usmievani Vraj ked sa clovek usmeje hoc aj nasilu tak dobra nalada je zarucena a a neverili by ste ale u mna to funguje zaskerim sa hoc aj nasilu ani to nemusi nikto vidiet a zrazu, to ide hned lahsie.bye

Lenkkka

bože ......celý članok ....skoro úplne rovnaké vety som si dnes rano povedala .....na čo žiť takýto život .... len pre pár úsmevných zábleskov a z toho 99% trápenie ..... strašne rada by som si s tebou popísala .....

osol

george cigan, dik za ten link, dobre je to video o tom psychiatrickom priemysle, pozrela som zatial len tu 8. cast, ale zrejme vsetky budu dobre
tak potom ako si ti ludia maju pomoct, len sami bojovat, ze

Pesktorynehryzie

Cau skus si kupit psa do byt/domu mne to celkom pomaha ...striham mu nechty,kupem ho,umyam mu zuby ,ucim ho cikat kam chcem ja a hram sa snim....Tvoje myslienky sa presmeruju na psa:)..mam Jack Russel fenku.....nechcela by si sa somnou zoznamit ?:D:) mam 25:)

Iiiii

A tak sa na to pivo celé popoludnie tešil:-(
Mne lekár navyše povedal, že na ten jednorázový zákrok týkajúci sa liečby mojich depresií už ísť nemôžem, lebo už vraj vstúpil do platnosti zákon, ktorý zakazuje liečbu depresií tzv. dekapitáciou. Nechápem prečo? Však stačilo na to ísť len raz a vraj mal človek do smrti od depresií svätý pokoj:-(
A dokonca garantovali aj vrátenie peňazí, nakoľko tento zákrok zdravotná poisťovňa preplácala len čiastočne.

Iiiii

Ja som bol posledne na tom ešte horšie ako Ty. Počas jedného dňa som to vyskúšal ukončiť viacerými spôsobmi, ale nič mi do kelu nevyšlo. Ráno sa zlomil konár, na ktorom som sa chcel o.esiť, na obed neišiel vlak, ktorý chodí každý deň presne v ten istý čas, tak som si splašil o.ravu a zavolal som kamoša na pivo, že si to doň dám, ešte trochu pokecám a dovi, dopo. Už keď som si všetko v krčme pekne nachystal, tak som ešte musel odbehnúť na wecko, prídem naspäť a ten kamarát tam ležal vystretý, lebo sa nemohol dočkať, kedy mu načapujú to pivo, tak vypil to moje. Ale ja sa tomu už ani nečudujem. On, keď vyšiel vonku, tak akurát vtedy začalo trebárs silno pršať alebo keď si chcel pripáliť cigu, tak dobre že nezačal fúkať huragán. Jemu sa nedalo pomôcť:-)

George-cigan

sorry tu je ten odkaz www.youtube.com na dokument o antidepresivam odporucam pozret kazdemu! ( moj pripspevok mozno trochu vyznel ako reklama na na doplnky stravy ale podotykam ze niesom ziadny predajca )

noname000: rozosmiala si ma ze vraj bot :D som normalny obcasny prispievatel ako kazdy iny a pisem preto lebo niecim som si uz presiel a chcem pomoct, len tolko,bye

Lara122

ahoj viem čo cítiš, som na tom veľmi podobne, rodina mi tiež nepomáha, je to len a len horšie, myšlienky na samovraždu sú intenzívnejšie ale neznamy1986 má pravdu, pred niekoľkými mesiacmi som si robila vodičák a vôbec som nad takýmito vecami nerozmýšľala a mala som kopec plánov, čomu sa budem venovať ďalej, musíš si nájsť niečo čím sa zamestnať a nenechávať myšlienkam voľný priebeh, viem, že si povieš, že mi to prd pomôže, ale naozaj ak porovnám obdobie v čase robenia vodičáku a teraz tak je to naozaj zmena