Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Eutanázia v Belgicku pre občana SR

evb

Messje,
dakujem za odpoved. Ano, jedna sa o plne vedome, pokojne uvazene a dlhodobo podporovane rozhodnutie, ktore nie je zavisle od nejakych vykyvov podla zivotnych situacii, alebo nalad.
Ti lekari musia byt zrejme nejaki priamo belgicki psychiatri ktori potvrdia tento stav a toto rozhodnutie, alebo ako tomu rozumiet? Nasledne s danym posudkom treba oslovit nejaku konkretnu kliniku, alebo podat ziadost na nejaky urad? Nie je mi jasny ten administrativny proces a nikde na internete k tomu neviem najst nejake relevantne informacie a postupy, tak ak k tomu nahodou mas nejaku vedomost, budem vdacny.

Messje

Neviem ci som sa vyjadrila dost jasne
Bude treba dokazat ze pacient je rozhodnuty pre eutanaziu pri plnom vedomi a jeho rozhodnutie nie je sposobene jeho psychickym stavom v akom sa nachadza.

Messje

Pre ludi nezijucich v Belgicku je vykonat eutanaziu velmi dlhý a zlozity proces pretoze bude treba dokazat ze vsetky sposoby vyliecenia zlyhali a pacient je mentalne na tom rovnako.Potvrdena eutanazia musi byt minimalne od dvoch doktorov ktory su specializovany na diagnozu pacienta.Pokial sa jedna o psychicky stav pacienta,je to ste horsi a tazsi proces,pretoze tam bude treba dokazat ze pacient sa nerozhodol pre eutanaziu jeho dusevnym stavom pri ktorom nedokaze normalne rozmyslat.Pacienti ktori maju psychicke problemy chcu zomriet ale je to sposobene tym psychickym stavom.To by potom bola vykonana eutanazia kazdemu. Kedze tu pacient ani nezije,bude velmi zlozite vsetko dokazat.
To nie je otazka prist,ukazat ze som psychicky chory a dajte mi injekciu.

Antieutanazia

No zbohom milujem takýchto ľudí. No keď sa už chce zabit v belgicku tak nech uspori tie peniaze a nech si skoci do dunaja ale bo zo strechy a hotovo

evb

Poprosím aby sa vyjadrili k téme len tí ktorí májú informácie o administratívnych procesoch alebo legislatívnych podmienkach k vyhoveniu žiadosti o eutanáziu v Belgicku, ďakujem za pochopenie.

Mimochodom eutanázia v Belgicku je povolená aj pre ľudí s psychickým ochorením.

Antieutanazia

Nevnevaj sa ale depresie sa daju liecit a kvoli depresii ti eutanaziu urcite neurobia. Chodte k psychologovi ci k psychiatrovi

Messje

Ako rychlo to potrebujes vediet?Mozes ti to zistit ale dnes to nebude.
Je pacient/ka plne vedomý/a svojho rozhodnutia alebo je to rozhodnutie pribuznych?To je tu podmienka