Ahojte, potrebujem surne poradit. Pred par dnami som na internete narazila na jedneho pana, potrebovala som od neho nieco, za co si vypytal poplatok (nie vysoky, ale predsalen su to peniaze). Az po zaplateni som zistila, ze jeho aktivity nie su legalne a pravdepodobne ide o nejakeho podvodnika. Ano, je to moja chyba, bola som naivna a nechala som sa nachytat. Zacala som mu pisat, ze si ziadam peniaze naspat, pretoze mi neposkytol maximum informacii. Na zaciatku ma informoval, ze v pripade akychkolvek nejasnosti mi bude poplatok vrateny. Spociatku mi na to odpisal, ze mi poplatok vrati a teraz mi pise, ze ho vrati osobne. Ked sa ho pytam, preco mi ho nechce poslat cez ucet, jeho odpoved je stale rovnaka - lebo ich chce vratit osobne. Pisala som mu nech mi povie aky ma problem a ze sa mozme dohodnut na inej forme, ale on vzdy svoje. Ja sa s takym clovekom ale stretavat osobne urcite nebudem a zacinam sa bat, ze ide o nejakeho psychopata. Co mam robit? Ako mam dosiahnut, aby mi tie peniaze vratil?
Problem s podvodnikom
A čo to presne znamená, že to nebola veľká suma? Koľko si mu poslala?
A co stretnutie na ktorom bude partia kamaratov/svedkov ?
Ak máš naňho akýkoľvek kontakt, podľa mňa daj tieto informácie polícií a nech to oni riešia a výmáhajú od neho aby Ti tie peniaze vrátil. Ak aj nevieš meno, oni ho zistia...