Ahojte, potrebujem surne poradit. Pred par dnami som na internete narazila na jedneho pana, potrebovala som od neho nieco, za co si vypytal poplatok (nie vysoky, ale predsalen su to peniaze). Az po zaplateni som zistila, ze jeho aktivity nie su legalne a pravdepodobne ide o nejakeho podvodnika. Ano, je to moja chyba, bola som naivna a nechala som sa nachytat. Zacala som mu pisat, ze si ziadam peniaze naspat, pretoze mi neposkytol maximum informacii. Na zaciatku ma informoval, ze v pripade akychkolvek nejasnosti mi bude poplatok vrateny. Spociatku mi na to odpisal, ze mi poplatok vrati a teraz mi pise, ze ho vrati osobne. Ked sa ho pytam, preco mi ho nechce poslat cez ucet, jeho odpoved je stale rovnaka - lebo ich chce vratit osobne. Pisala som mu nech mi povie aky ma problem a ze sa mozme dohodnut na inej forme, ale on vzdy svoje. Ja sa s takym clovekom ale stretavat osobne urcite nebudem a zacinam sa bat, ze ide o nejakeho psychopata. Co mam robit? Ako mam dosiahnut, aby mi tie peniaze vratil?
Problem s podvodnikom
Ako dost ma to sokovalo... ocakavala som, ze nebude reagovat na moje spravy, ocakavala som taktiez, ze sa bude mozno z toho nejako vykrucat, ale ze mi na drzovku niekolko krat napise, ze pride ku mne domov mi vratit peniaze (pritom pan byva podla vsetkeho z BA, ja som z vychodu) a neodpoveda mi vobec na otazku, aky ma dovod, ze peniaze nechce poslat cez ucet. Jeho odpoved je jednoducho "ja Vam ich vratim osobne" a to je vsetko z jeho strany. Este som sa snazila byt aj ustretova a pisala som mu, ze ak ma nejaky problem mi peniaze poslat na ucet, som ochotna sa dohodnut na nejakej inej forme (postou napr.), no nereaguje na to. Neviem co si mam o tom mysliet. Skusala som mu uz aj pohrozit policiou, lebo som dufala, ze sa umudri a ze mu tych 15 eur nestoji za problemy. Ale bezvysledne. Ludia su rozni, tak je pochopitelne, ze som sa trochu zlakla, ze sa tu nahodou fakt zjavi a este mi urobi nejaku skodu na majetku alebo hocico, proste napriek tomu, ze mu opakujem, ze si neprajem aby chodil za mnou domov, tak aj tak mi surovo pise, ze pride za mnou a vrati mi ich osobne. Neviem, pripada mi to uz ako zasahovanie do sukromia. Uz som rozmyslala aj nad tym, ze sa na to pravdepodobne vykaslem, nech si tie peniaze necha, urobila som chybu a za chyby sa plati, ale stve ma, ze on bude aj nadalej proste sirit po internete tie svoje sprostosti a odrbavat ludi.
** prečo sa dajú ľudia na takéto veci
akoze nechcem prorokovat ale tito sraci maju niekedy taktiku ze ti povedia ftedy a ftedy tam a tam ti to pridu vratit a nepridu.. potom zmenia Termin atd .. ma tam ist o to ze sa clovek casom unavi a vykasle sa na to..
Svedok Ti už predsa dal rozumnú radu.
tazko povedat netusim skus nejaku bezplatnu pravnu poradnu... Problem je v Tom ze ak by si to dala na sud tka on povie ze peniaze xcel vratit.
Kazdopadne mozes skusit povedat ze sa zdrzujes na inej adrese a mozes ho nechat tie peniaze vratit nejakemu tvojmu znamemu
Ja viem, nemala som, ale uz to nevratim. Potrebujem to nejako vyriesit. V dnesnej dobe ludia bezne poskytuju kontakt a adresy na seba druhym ludom (napr. na bazaroch a podobne), tak mi ani vo sne nenapadlo, ze by niekto mohol byt takto prepnuty. Dalsia z moznosti je, ze sa ma snazi zastrasit,aby som sa na to vykaslala a nechala mu tie peniaze. Tak neviem co robit. Dala som mu 15 eur.
Tak teda toho Exekútora.....som sa pomýlila
Na tvojom mieste by som mu nedala žiadne informácie o sebe. Keď sa tak už stalo, rýchlo informuj políciu....
0vecka, pretože mám podozrenie, že nie je úplne normálny... a nechce sa so mnou stretnúť niekde, ale pise ze pride ku mne domov. Dotycny totizto ma moje kontaktne udaje, ktore som mu poskytla pre formalne ucely... ma na nieco take pravo, ked si to ja neprajem aby chodil na moju adresu?
policia nevymaha.. vyaha Exekutor ...
preco sa s nim nechces stretnut?? saq si nechaj peniaze vratit osobne.