Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problem s podvodnikom

Príspevok v téme: Problem s podvodnikom
klokanjack

Ahojte, potrebujem surne poradit. Pred par dnami som na internete narazila na jedneho pana, potrebovala som od neho nieco, za co si vypytal poplatok (nie vysoky, ale predsalen su to peniaze). Az po zaplateni som zistila, ze jeho aktivity nie su legalne a pravdepodobne ide o nejakeho podvodnika. Ano, je to moja chyba, bola som naivna a nechala som sa nachytat. Zacala som mu pisat, ze si ziadam peniaze naspat, pretoze mi neposkytol maximum informacii. Na zaciatku ma informoval, ze v pripade akychkolvek nejasnosti mi bude poplatok vrateny. Spociatku mi na to odpisal, ze mi poplatok vrati a teraz mi pise, ze ho vrati osobne. Ked sa ho pytam, preco mi ho nechce poslat cez ucet, jeho odpoved je stale rovnaka - lebo ich chce vratit osobne. Pisala som mu nech mi povie aky ma problem a ze sa mozme dohodnut na inej forme, ale on vzdy svoje. Ja sa s takym clovekom ale stretavat osobne urcite nebudem a zacinam sa bat, ze ide o nejakeho psychopata. Co mam robit? Ako mam dosiahnut, aby mi tie peniaze vratil?

okky

Tak sa s ním stretni ale aj s nejakým tvojím dobrým kamošom ktorý vyzerá ako killer. Možno navalí prachy a dá ti pokoj.

Jaja15

No nepomôže ti ani polícia - ide o sumu 15,- Eur - aj keby išlo o podvod, dala si mu ich dobrovoľne a trestný čin na bezdôvodnené obohatenie sa je od určitej výšky ...moja rada je, vykašli sa na tých 15 eur....V žiadnom prípade by som takého pochybného človeka neťahala ku mne domov.....môžeš mu povedať že ak ti ich nepošle späť, zverejníš jeho údaje(je otázne či sú pravé)....na tvojom mieste by som to nechala tak a hlavne by som sa z toho poučila....

0vecka

Niesompodvodnik dat niekoho na sud kvoli 15 EURam?? ty si to predstavujes asi tak ze zavola na sud a povie ze dajte ho na sud??

vies kolko to stoji? najat si pravnika a aj ked velku cast penazi dostane od neho naspak ak vyhra tak stale bude v brutalnom minuse...

velke firmy davaju na sud male ciastky nie kvoli tej jednej dlzobe ale z prinipu aby vsetci vedeli ze sa im neoplati odrbavat

neviem111111

podla mna uplne najhorsie co moze spravit je zverejnovat jeho udaje niekde inde ako na policii, kedze ten clovek ma jej osobne udaje vratane adresy a nemuselo by to pekne skoncit. kvolim blbym 15 euram sa tahat. nijako ich od neho nevymozes, pretoze si mu ich odoslala dobrovolne. nemate ziadnu zmluvu, nic, on nie je povinny zo ziadneho zakona ich vratit. mas cenne poucenie za cenu 15 eur, tak si to vaz.

kafe

nuž, úplne najhoršie čo môžeš urobiť je byť tichučko a nechať 15,- evríkov plavať.
Ja by som zverejnila na blogu, tu na fóre jeho meno (iniciály alebo nie úplné meno), nick, mail, telefonický kontakt, číslo účtu a stručne popísala čo sa ti stalo. Nech si to ľudia môžu vygoogliť a vedieť o tvojej skúsenosti.

Hlavne sa prosím ťa POUČ a nerob už takéto blbosti "nelegálne aktivity". Svoj problém si tým nevyriešila, naopak, máš o jeden problémik viac.

0vecka

klokanjack zverejni meno... ak sa bojis ze ta zazaluje tak to napis tak aby sme pochoopili ale aby to nebolo jasne... napr

"Tusim sa volan pan xy, ale vlastne nie volal sa inak."

inak je dost mozne ze prave o toto mu IDE aby si sa nahno vykaslala