Zápal močových ciest

Príspevok v téme: Zápal močových ciest
ketrin92

Dobrý deň, chcela by som od vás radu, pokiaľ sa niekomu stalo niečo podobné ako mne. pred dvoma dňami som sa v noci zobudila na to, že mám horúčku a ráno som sa už celkovo cítila chorá(malátnosť,bolesti hlavy...). K tomu som začala pociťovať príznaky zápalu močových ciest (už ich ľahko rozoznám, mávam ho 3 krát do roka :-( ). Išla som okamžite k lekárke ale tá mi zápal na 100% nepotvrdila ale aj napriek tomu mi dala antibiotika. Tie som však nezačala užívať, lebo mi začali bolesti pri močení ustupovať (z ničoho nič!). Doma som mala ešte tabletky na prirodnej báze Uroval manoza, tak som jednu užila namiesto tých antibiotík. Ani ich nechcem začať užívať, keďže žiadne príznaky už zrazu nemám. Mohla som si chorobu len nahovoriť? neviem si to nijak vysvetlit. Pochybujem žeby mi zápal zmizol len tak v priebehu dvanastich hodín...Na druhý deň dokonca zmizla aj horúčka aj celková únava tela. Zrazu mi vôbec nič nie je. Niežeby som sa sťažovala, len mi to príde hrozne divné a neviem či teda mám tie ATB užívať aj tak pre istotu, či nie, Stalo sa niekedy niečo podobné niekomu z vás? ďakujem za každú odpoveď.

lexxa

Bora s týmto problémom sa podľa mňa v živote stretne každý človek, ktorý nerieši nejako prevenciu voči týmto problémom spôsobom, že by si podporoval imunitu alebo niečo podobné. Prevencia je pri takýchto zápaloch dôležitá viac ako si mnohí čo i len myslíme ;)

Bora88

Presne ako píšeš @vierocka514. Ja som wobenzym užívala dlhodobo. Nie je to len tak, že sa zápal vylieči ale treba zabezpećiť, aby sa aj nevracal opakovane, ako som mala problém ja a určite aj veľa ďalších

lexxa

Ahojte :) mala som problém so zápalom močových ciest, narazila som tu na enzýmy. Po pravde nevedela som vôbec čo si pod enzýmami mám predstaviť. Čo by také enzýmy mohli pri tomto probléme pomôcť, ale zaujalo ma to tak som začala pátrať, že čo bude vhodné užívať a keď sa chcem zápalu nadobro zbaviť. A v lekárni mi odporučili liek, o ktorom aj Bora písala, ten som začala užívať a za mesiac som sa už cítila ako iná žena. Bez problémov. To bol dobrý pocit :) snáď mi dlho vydrží a zápal sa už nevráti

vierocka514

Bora a práve to je vec, ktorá mnohým ľuďom nedochádza. Že zbaviť sa zápalu nie je len tak. Že sa to nedá zo dňa na deň, ale je potrebné pravidelne brať lieky, ktoré majú protizápalový účinok a hlavne nebrať ich len týždeň, mesiac. Ale dlhšiu dobu ;)

Bora88

súhlasím s @vierocka514. Určite je potrebné nechat enzymy posobit. Mne velmi pomohli pri opakovaných zapaloch mocovych ciest. Uzivala som wobenzym dlhodobo

vierocka514

len ono si to treba uvedomiť - že nič nie je len tak, že aj tie enzýmy potrebujú čas aby sa dostavili tam kam majú, aby aj to telo ich začalo vnímať a reagovať na ne ;)

Bionetla

lexxa myslim ze vierocka ti to napisala celkom zrozumitelne, ze jej bude rozumiet ako to myslela :) ono vsetko ma zmysel - aj davkovanie enzymov, aj pravidelnost uzivania aj vsetky taketo veci. Keby nebolo spravne davkovanie a nebola by dodrzana pravidelnost tak zapalu sa clovek nezbavi ;)

vierocka514

Vlastne áno - na to som zabudla, tak enzýmy musia byť v tabletách správne spracované aby mali správny účinok to je jedna vec a druhá vec že živočíšne enzýmy sú dôležité ;)

Bora88

Ja mám veľmi dobrú skusenost s enzymami, konkrtene s wobenzymom. Mala som problem s castym a opakovanym zápalom mocovych ciest. Bolo to strasne, nemohla som normalne existovat. Skusala som rozne pripravky.pila som brusnicovy caj a dzus ale nic nepomahalo, az enzymy