Ahojte, potrebujem poradiť. Som momentálne v poslednom ročníku na nadstavbe a chcem odtiaľ odísť. Mám už po krk celej organizácie, tých ľudí, školy všetkého. No je tu jeden problém. Nie som z toho mesta ako môj priateľ s ktorým som už dva roky (je to môj spolužiak, čiže on tento rok končí tiež). Síce si hľadám prácu v tom meste, kde momentálne obaja študujeme, ale nie je tu toľko práce ako napr. v Bratislave. Ja by som šla do BA, ale priateľ nechce. Školu chce dokončiť a potom tu musí ešte byť dva roky. Vzdialenosť by bola veľká, ja v BA on na východe. Čo robiť? Ja mám 22 on 23. Ľúbime sa, plánujeme spoločnú budúcnosť, už sme sa obaja tešili na spoločné bývanie, ale teraz neviem. V škole zostať nechcem, to je trápenie. Bol už niekto z vás v podobnej situácii? Ďakujem za rady.
Čo so vzťahom? Školou? Prácou?
No ak tam mas ostat dva roky, oni s tebou tiez mozu rozviazat zmluvu ak s tebou nebudu spokojni. Ak nevies anglicky a oni to pozaduju tak ta mozno ani nevezmu alebo ta nebudu drzat dlho. Treba ist potom za sefom a skusit sa s nim dohodnut ze to robit nechces, ked to on podpise, tak ta pustia a ziadna pokuta ani nic ti nehrozi.
Odporucam ti ukoncit skolu, bola by skoda to nechat kedze si v poslednom rocniku. Aj ked ta nebavi, aj ked ta tam mozno niekto stve (to v zivote este stretnes a je dobre si na to zvykat). Proste niekedy treba zatnut zuby a ist dalej aj cez prekazky. V zivote ti to pomoze ze budes mat lepsie vzdelanie.
:-)
Ďakujem. :)
Andy mas odbor ktory by ti otvoril v mnohom dvere aj v BA. Drzim palce v rozhodnuti i ked ti radim nevzdaj to.
Sú to informačné technológie, ale nechcem sa tomu venovať. A to odpracovanie platí. To čo píšeš má zmysel, ale mne sa už nechce premáhať. To robím už tri roky. Som z toho unavená. Do jazykovky už chodím, baví ma to, ale to chce čas. Za týždeň sa jazyk nenaučím. Mám pocit, že v tej BA by som si prácu našla, ale odísť nechcem, keď je priateľ tu, hlavne keď sme si už všetko plánovali. Aj dnes som si poslala CV do firiem tu v meste, tak snáď niečo vyjde. Ja vlastne asi nepotrebujem rady, len som to potrebovala napísať.
Andy ak sa ta mozem opytat aky odbor studujes a kde sa mozes potom s tym uplatniť ?
Tak sa este poinformuj ci naozaj musis potom este 2 roky odpracovat.
Ak ano tak si aspon nieco zarobis aby si potom mohla ist do Blavy. Hladaj vo vsetkom aspon nieco preco to ma vyznam. A kym tam budes tie 2 roky pracovat tak to vyuzi a prihlas sa na jazykovku na anglictinu.
Drzim ti palce, nevzdaj to. :-)
Ja viem, tiež si to hovorím, ale nejde len o školu. Totižto po škole by som musela zostať pracovať v jednej firme, ktorá spolupracuje s našou školou a aj napriek tomu, že je tam vyhlásená kopa voľných pozícií, ja si neviem predstaviť, že by som tam niečo robila. Nemám pocit, že na to mám (chýba mi angličtina) a ani by ma to nebavilo. Ak by tam neboli tie dva roky, ktoré tam musím odrobiť, nejako by som to doklepala, ale takto...
Nenechavaj skolu. Vydrz to, premoz sa. Neskor ti to pomoze v zivote ze si zvladla to vsetko prekonat. Vydrz to ved o chvilu bude uz polrok. Nevzdavaj to. Dokonci skolu a potom sa rozhodnes co dalej. Ziskas cas a nadhlad. :-)