Ahojte, potrebujem poradiť. Som momentálne v poslednom ročníku na nadstavbe a chcem odtiaľ odísť. Mám už po krk celej organizácie, tých ľudí, školy všetkého. No je tu jeden problém. Nie som z toho mesta ako môj priateľ s ktorým som už dva roky (je to môj spolužiak, čiže on tento rok končí tiež). Síce si hľadám prácu v tom meste, kde momentálne obaja študujeme, ale nie je tu toľko práce ako napr. v Bratislave. Ja by som šla do BA, ale priateľ nechce. Školu chce dokončiť a potom tu musí ešte byť dva roky. Vzdialenosť by bola veľká, ja v BA on na východe. Čo robiť? Ja mám 22 on 23. Ľúbime sa, plánujeme spoločnú budúcnosť, už sme sa obaja tešili na spoločné bývanie, ale teraz neviem. V škole zostať nechcem, to je trápenie. Bol už niekto z vás v podobnej situácii? Ďakujem za rady.
Čo so vzťahom? Školou? Prácou?
Ja som nad tým už rozmýšľala dlho a čakala som či sa niečo nezmení - ale prednedávnom sa stala vec, ktorá moja rozhodnutie odísť urýchlila, resp. som sa len utvrdila v tom, že chcem ísť preč. Ono nájsť si prácu by nebol problém, ale tých pozícií v oblasti, kde sa hlásim ja je v tomto meste málo, v BA je ich viac ako dosť. Neviem, či mám ísť robiť hocičo, nejako tie dva roky vydržať a potom ísť spoločne preč alebo zatiaľ chodiť do školy a čakať že možno budem mať šťastie a nájdem si to čo chcem tu. Z tej školy mi je ale zle. Každý deň tam chodím s kŕčmi v bruchu, nedele vždy plačem. Už ma to nebaví. :/
ved si najdi robotu šetri a jeho nechaj nech si dokončí školu...nič zložité....
Andy, Tvoj život, Tvoje rozhodnutie! Prehovárať Ťa nebudem, len si to nechaj ešte prejsť hlavou. Nikdy nerob unáhlené rozhodnutia. Občas pomôže, ak človek nič neurobí a ostane stáť na svojom mieste. Ak máš iný názor, tak hľadajte spolu riešenie. Ak je váš vzťah pevný, vydrží tie dva - tri roky. Všetko je len vo vašich rukách... Tak nech sa Ti, vám obom darí a nech váš vzťah odolá všetkým nástrahám života. Maj sa! : )
Ďakujem za radu, ale zo školy chcem odísť na 100%. To som už rozhodnutá, len nechcem prísť o vzťah. To by ma mrzelo. S priateľom som sa o tom rozprávala a povedal mi, že po tých dvoch rokoch pôjde so mnou kamkoľvek, len čo dovtedy... :/
Odporúčam Ti, aby si to nejako vydržala a školu dokončila. Vzhľadom na to, že je to POSLEDNÝ ročník. Počas roka sa situácia bude meniť a dá ti odpovede aj na Tvoje ďalšie otázky.