Čo so vzťahom? Školou? Prácou?

Príspevok v téme: Čo so vzťahom? Školou? Prácou?
Andy9394

Ahojte, potrebujem poradiť. Som momentálne v poslednom ročníku na nadstavbe a chcem odtiaľ odísť. Mám už po krk celej organizácie, tých ľudí, školy všetkého. No je tu jeden problém. Nie som z toho mesta ako môj priateľ s ktorým som už dva roky (je to môj spolužiak, čiže on tento rok končí tiež). Síce si hľadám prácu v tom meste, kde momentálne obaja študujeme, ale nie je tu toľko práce ako napr. v Bratislave. Ja by som šla do BA, ale priateľ nechce. Školu chce dokončiť a potom tu musí ešte byť dva roky. Vzdialenosť by bola veľká, ja v BA on na východe. Čo robiť? Ja mám 22 on 23. Ľúbime sa, plánujeme spoločnú budúcnosť, už sme sa obaja tešili na spoločné bývanie, ale teraz neviem. V škole zostať nechcem, to je trápenie. Bol už niekto z vás v podobnej situácii? Ďakujem za rady.

Andy9394

Ja som nad tým už rozmýšľala dlho a čakala som či sa niečo nezmení - ale prednedávnom sa stala vec, ktorá moja rozhodnutie odísť urýchlila, resp. som sa len utvrdila v tom, že chcem ísť preč. Ono nájsť si prácu by nebol problém, ale tých pozícií v oblasti, kde sa hlásim ja je v tomto meste málo, v BA je ich viac ako dosť. Neviem, či mám ísť robiť hocičo, nejako tie dva roky vydržať a potom ísť spoločne preč alebo zatiaľ chodiť do školy a čakať že možno budem mať šťastie a nájdem si to čo chcem tu. Z tej školy mi je ale zle. Každý deň tam chodím s kŕčmi v bruchu, nedele vždy plačem. Už ma to nebaví. :/

Kycera

Andy, Tvoj život, Tvoje rozhodnutie! Prehovárať Ťa nebudem, len si to nechaj ešte prejsť hlavou. Nikdy nerob unáhlené rozhodnutia. Občas pomôže, ak človek nič neurobí a ostane stáť na svojom mieste. Ak máš iný názor, tak hľadajte spolu riešenie. Ak je váš vzťah pevný, vydrží tie dva - tri roky. Všetko je len vo vašich rukách... Tak nech sa Ti, vám obom darí a nech váš vzťah odolá všetkým nástrahám života. Maj sa! : )

Andy9394

Ďakujem za radu, ale zo školy chcem odísť na 100%. To som už rozhodnutá, len nechcem prísť o vzťah. To by ma mrzelo. S priateľom som sa o tom rozprávala a povedal mi, že po tých dvoch rokoch pôjde so mnou kamkoľvek, len čo dovtedy... :/

Kycera

Odporúčam Ti, aby si to nejako vydržala a školu dokončila. Vzhľadom na to, že je to POSLEDNÝ ročník. Počas roka sa situácia bude meniť a dá ti odpovede aj na Tvoje ďalšie otázky.