Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lymfatické uzliny na krku

Príspevok v téme: Lymfatické uzliny na krku
Hadid

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať či mal niekto taký problém alebo ako by ste to riešili.Už asi 9 rokov mám zvačšené lym. uzliny na krku, chodila som po rôznych vyšetreniach krv,usg uzlín, bolo mi povedané že je všetko ok asi pred rokom som začala mať bolesti hlavy mala som robenú MR všetko ok, že vraj to bude z chrbtice + asi rok do zadu sa mi na krku približne pri klučnej kosti spravila taká spuchlina nieje to veľké ale vidno to bola som 3x na usg u toho istého lekára on povedal že to môze byt tuk, bola som u iného lekára na usg ten zasa povedal že tam nič nevidí.Mám divné pocity z lekárov teraz neviem či oni hovno vedia alebo či ja preháňam :( Neviem na koho sa mam obrátiť :( Mali ste podobný problém?

Janka Kristinka

Jatt

Ja som si nahmatala hrcku na lavej strane krku. Isla som na chirurgiu a tam mi povedali, ze je to 8 mm uzlina.

Vydesilo ma to.

Pytali sa ma ci nemam zapal usi. Ja neviem ci mam alebo nemam zapal.

Ale posielaju ma na ORL vysetrenie.

Mam velky strach.

Rastu mi zuby mudrosti. A moze to byt s toho.

A sem tam ma pichlo aj v uchu a citila som miernu bolest a preslo to.
A boli ma hlava. A boli ma trochu pali v nose.

Vobec nemam horucky a ani zvysene teploty moja teplota je 36,5.
A noci sa vobec nepotim. V noci mi byva chladno.
Jem pravidelne ale v malom mnozstve. Mavam casto nechutenstvo a to kvoli mentruacnom cykle.
Mam rovnaku vahu. A sem tam schudnem aj 5 ci 6 kg a drzi sa to do jesene a priberiem do 62 kg.

A mam HIT - histaminovu intoleranciu. Aj to je povodca zapalov. Ale ja nejem zapalove alkalicke potraviny. Nerobilo mi to dobre na zaludok a zvysovalo to histamin.
Aj stres moze zvysit histamin a ten urobi zapal.

Som s toho nestastna a zijem v neistote.

Velmi moc sa bojim

Janka Kristinka

Ja mam zvacsenu jednu uzlinu ktora ma 8 mm na lavej strane krku. Nie pod bradou ani sankou.

A na zadu mi rastu zuby mudrosti a vsetko ma boli pali ma v nose a boli ma hlava.Aj ma par krat pichalo v uchu. Prislo to a odislo to. Kde sa vytvara zapal? A vytvara sa vobec zapal? Co mi je? Mam strach az strasidelny des z toho. Citala som o tejto teme az prisla na mna tazoba na dusu. A vydesila som sa. Len aby som s toho nemala psychozu :-(.
Lebo moje myslienky su len pri tomto. A nemam pokoj na dusi a psychike. Nicomu nerozumiem. Som vydesena a hlavne budem vydesene na sone.
Aby nenasli nic podozrile. Nech to dopadne dobre a budem velmi rada :-)

Inak nemam ani horucky a ani zvysenu teplotu. A ani nie som chora.

A co stane ak mi urobia krvni obraz - napríklad na imunitu biele krvinky, aj hematologicke testy? Aj pecenove testy aj zapalove testy? A co sa stane ak vsetko bude v norme? A poslu ma na sono? A ked aj sono dopadne OK.
V com bude problem? Ale to sa pytam hypoteticky. Lebo norma je do 1 cm. Ak narastie tak to nie je normalne.

Alegologicka mi robila krvni obraz, pecenove testy a imunita boli v norme. Len sa nasla alergia na prach a plostice. A histaminunovu intoleraciu

Z chirurgie ma posielaju na ORL vysetrenie.
A budu mi robit aj sono uzlin? Pane boze velmi moc sa bojim. Uzlina ma 8 mm a nezvacsila sa a nie su tam ziadne ine zluky uzlin. Uzlina nie je tvrda ma normalnu konzistenciu normalne uzliny len je zvacsena.

Pane boze velmi moc sa bojim aby to nebolo nic vazne.
Ja som sa docitala, ze uzliny mozu rast ale nemusi to byt rakovina uzlin.
Ale mozu signalizovat aj rakovinu uzlin ale to zavisi od konzistencie a zlukovanie uzlin.

A ani neviem kde mam zapal. A ked mam HIT. HIT moze niekde vyvolat nejaky zapal. A ja vobec neviem kde mam nejaky zapal - lebo ja vobec nejem zapalove jedla pri HIT su zakazane.

Citim sa unavena a bolia na svaly a toci sa mi hlava.
A preto lebo mam HIT a nejem kaloricke jedla a vyrobky pre energiu.
Napr. chlieb, maso........ a tak toto nejem.
V lete schudnem aj 5 kg.

A v jeseni priberiem 5 kg.

Zufalstvo mi ide cez zdravy rozum.

Ludia, opatrujte sa.

Hadid

Ewelyn je ti neviem k tomu nič povedať lebo sama mam s tým problém a chodím po vyšetreniach už dlho, dokonca chodím aj za lekárkou na onkogematologiu a ona tiež mi iba krv vezme prehmata uzliny a povie že všetko ok ked som jej ukázala ten opuch na krku povedala že to môže byt tukové :D ale nejako tomu veľmi neverím. Ja mam uzliny iba na krku je ich tam viac do veľkosti 1,5 cm.

Ewelyn 2828

Jatt:
Ja som bola aj na sone, sú to vraj reaktívne uzliny do 1,7 cm a nemajú patologický charakter. Bola som aj na hematológií, tak tam mi doktorka hneď po prehmataní povedala, že v prípade rakoviny sú tie uzliny v slabinách oveľa väčšie, že buď musím mať nejaký urologický alebo gynekologický problém. U urológa bolo všetko OK, gynekológ mi našiel cystu, ale pred rokom ani dvoma som ju nemala a už vtedy som mala zväčšené uzliny, takže súvis to spolu mať nebude. Urológ mi povedal, že v prípade slabinových uzlín som musela mať vraj nejaký uraz na nohe. Moja obvodná mi zas povedala, že to môže mať kludne súvis s holením v oblasti bikín, ale chce ma pre istotu poslať na gastro a kolonoskopiu. No ja to odmietam, nemám problém ani s trávením, ani s vyprázdňovaním. Ale napríklad všimla som si, že pravidelne sa mi tvorí nechtová pleseň na nohách, môžu byť tie uzliny od toho? Na jednej strane ma to trápi, na druhej strane sú tie uzliny na pohmat rovnaké už minimálne dva roky....

Hadid

Ono to nieje ten opuch pri klučnej kosti ale tak na lavej strane krku ale trošku nižšie, a nechápem ako že usg tam nič nevidí.

Jatt

V prípade, že Vaše požiadavky nie sú i napriek Vášmu naliehaniu akceptované, odporúčam viac "zatláčiť" na tých-ktorých príslušných lekárov, v nevyhnutnom prípade týchto lekárov obmeniť.

Jatt

Najvarovnejším signálom vo vzťahu k rakovine - nie len lymfómu - sú zväčšené lymfatické uzliny nad kľúčnou kosťou. Samozrejme, pravdepodobnosť tohto ochorenia nie je ani v tomto prípade stopercentná.

Hadid

Jatt no ja som vravela lekárke ze by som si dala odobrať uzlinu, ale ona povedala že to moze byť ešte horšie ja mam uzliny do 1,5 cm a tie mam už dlhodobo.Lenže teraz sa vyskytol iný problém ako som písala na krku sa mi objavil taký ako opuch zasa nieje extra velky ale vidno ho bola som na ug a lekár tam nevidel nič ani uzlinu ani nič tak ma poslal domov.Preto sa pýtam ako to mam riešiť ? Proste na pohlad je to vidno ale na usg nie

Jatt

V prípade dlhodobo zväčšených uzlín by sa mohlo jednať aj o karcinóm lymfatických uzlín, tzv. lymgóm. Vzhľadom na dĺžku trvania zväčšenia uzlín bez závažnejších príznakov by sa mohlo jednať o indolentný lymfóm, ktorého postup je veľmi pomaly a v niektorých prípadoch ho dlhodobo stačí len pozorovať bez liečby. Odhalenie tohto typu onkologického ochorenia je pomerne obtiažne, a tak by som trval na odobratí jednej z LU, aby sa spomenuté ochorenie vylúčilo, prípadne potvrdilo.