Uspesni ludia

Príspevok v téme: Uspesni ludia
Miiiichela_1974

Ahojte. chcem sa spytat, ci poznate vo svojom nejakych "uspesnejsich ludi" (myslim tym pracovne, napr. riaditelov spolocnosti, prip. veduci oddeleni vo vasej firme a pod.) ktori su single. Totiz ja mam pocit, ze vo svojom okoli poznam taketo "karieristky" co su single len zeny. Muzi pokial maju nejaku karieru, tak maju aj zenu, prip. priatelku. Z toho mi teda vychadza, ze my zeny dokazeme tolerovat partnerom pokial byvaju dlhsie v praci, kdezto opacne to akosi nefunguje. Ja som veduca v nasej firme, byvam niekedy v robote dlhsie a kvoli tomu som prisla uz o druhy vztah... Je toto normalne, aby zeny dokazali tolerovat muzom ich pracu a muzi zenam nie??? Dakujem, Michaela.

a_dr1a

Ono vsetko ide ked sa chce) Treba si len vediet vsetko OK zariadit zmanazovat zorganizovat. Kedze sa ti to stalo uz 2x, co sa vztahov tyka, byt tebou, zamyslim sa, kde mozes robit chybu. Mozno si to ani neuvedomujes, ale podvedome nevedome mozes opakovat stale tie iste chyby dokola. A potom je jedno kolko vztahov budes mat, vzdy to moze koncit stejne. A nie vzdy cas rozhoduje. Ale co zo seba do vztahu a pre svojho partnera investujes davas vkladas (intenzita hlbka kvalita zaujem aktivita laska city, pozornost, ake prejavy uctu respekt ai mu a vasmu ztahu venujes davas). Mozno v praci neraz mrhas cas na somariny a podstata gro ti unikaju. A potom to ponocovanim v praci, nosenim si roboty domov chces zachranit. Skus sa pozriet, ci mas OK zorganizovany cas ludi ulohy zadania ai. A ako ho mas zas zorganizovany doma. Staci par uprav na poli pracovnom a sukromnom a mozno by si sa cudovala, ako vsetko ide slape funguje. Ci kariera ci vztah ai. Treba si len urcit priority a vsetko si OK zorganizovat

Kycera

Reagujem len na Tvoj príspevok. Čo je to úspech? Pre každého jedného má toto slovo iný význam. Úspechom je určiť si priority, stanoviť ciele, dosiahnuť ich splnenie, všetko zosúladiť a v zdraví a pohode to prežiť.
Áno, poznám. Mnohých úspešných, z rôznych oblastí.
Sú medzi nimi aj slobodní mladí inteligentní muži. A vieš čo? Nedivím sa im, lebo na vzťah nemajú čas, keď si budujú firmu, kariéru a pri výbere partnerky sú nároční. : )
Pozor, to čo vidíš Ty, ešte nemusí zodpovedať skutočnosti. Nie každý muž alebo manželka takéhoto úspešného muža majú ideálny vzťah.
Sú muži s nízkym sebavedomím, kt. majú problém s tým, ak žena má VŠ a on nie, ak má vyššie postavenie ako on, ak lepšie zarába ako on... Aj na tomto fóre takých nájdeš!
To, že si prišla už o druhý vzťah, znamená, že niekde robíš chybu. Skús ju pohľadať. : )

denisaf

fantasiy uplna pravda s tym ze clovek sa nema pre nikoho obetovat totalny suhlas ze si to nebude vazit... uplna pravda

Fantasyi

Je to asi tym, ze o niektorych muzov sa treba starat, ako o male deticky, ako ich mamicka, ktora si ich tak vychovala. Byt im vzdy k dispozicii, ako kucharka, upratovacka, milenka a ked to nahradis pracou, karierou, dokonca i spolocnym deckom, uz sa im nevenujes.

Nikdy sa pre nikoho neobetuj, nikdy si to nebude vazit, bude to len sprosto zneuzivat.

Treba si najst naozajstneho chlapa, nie decko v muzskom tele.

yxcvbnm

Ja som single, ale nie úspešná, lebo chodím po psychiatroch, lebo som urobila rodičom dlhy a som z toho nešťastná, tak chvíľu vysadím lieky a zmiznem do zahraničia si zarobiť a potom ... potom zase príde nespavosť a pocity šibnutosti a tak ďalej. Nedávno sa mi zjavila na pracovisku najsvätejšia Panna Mária, a chcela ma pobozkať a ja som sa odtiahla, lebo som sa hanbila, že ma niekto uvidí a ešte niečo odo mňa chcela. Keby som tam bola s ňou sama, tak by som to pre ňu urobila. Ešte chcela aby som prestala hrešiť proti šiestemu prikázaniu sama so sebou, tak to jediné som dodržala a aj som sa z toho vyspovedala a zatiaľ sa držím. Potom ma vyhodili z roboty, teraz som doma s depresiou, asi pojdem na psychiatriu sa dať liečiť... lebo som duchom neprítomná stále, no ani len na modlitbu sa neviem sústrediť. Mamička dala pánovi farárovi za mňa na niekoľko omší, tak aspoň do toho kostola s ňou idem a sľúbila som jej, že už budem chodiť, zatiaľ sa držím.

Ernesto

Michaela, zle ti to vychadza, konrektne toto:

,,Z toho mi teda vychadza, ze my zeny dokazeme tolerovat partnerom pokial byvaju dlhsie v praci, kdezto opacne to akosi nefunguje."

Ono uspech nerovna sa ako dlho si v praci. Co som ja postrehol, tak uspesni manazeri - muzi, dokazu rovnake kvantum prace zvladnut za menej casu a s mensim stresom ako rovnako uspesne manazerky - zeny. Manazerky sa dokazu dotiahnut na uroven manazerov, ale za cenu vacsich nervov a vacsieho mnozstva casu. Preto im vztahy stroskotavaju a muzom nie.

Este by som chcel podotknut, ze uspech sa tak isto nerovna ani kvantum prace. Uspech rovna sa prinos pre spolocnost. Dobry manazer dokaze castokrat jednym golfom a dobrym vyjednavanim urobit pre firmu vacsi prinos za jeden den ako manazerka, ktora sa uhana v robote do vecera a este v noci / cez vikend si ventiluje stres na priatelovi/manzelovi.

Biela Kobra

A este je druha moznost. Nelov vo svojich vodach. Najdi si jednoducheho cloveka - kuchara, sofera, udrzbara. Nebudes sa mat s nim sice vela o com rozpravat, ale bude mu lichotit ze dostal taku zenu, bude ta obdivovat, postara sa ti o vela veci v dome, mozno aj o deti, a urcite bude viac chlapom ako ti unaveni a samolubi manazeri, ktorych denne stretavas v praci.

Biela Kobra

Moja blizka rodina je uspesna manazerka na vysokom poste velkej firmy. Ano, nosi si pracu domov, chodi na sluzobne cesty a firemne akcie, a pritom ma stastne manzelstvo a tri deti. Fakt je, ze s takouto intenzivnou karierou zacala, az ked deti odrastli, manzelstvo bolo zabehane a chod domacnosti tiez. Manzel proti tomu nic nema, ma vlastne aktivity,,ktorym sa venuje, ked manzelka nema cas, a vedia si uzit cas, ked ani jeden nema povinnosti - par vecerov v tyzdni, nedele a dovolenky, ked su spolu a venuju sa jeden druhemu. Identicky pripad mam aj z mojej prace. Manzelka sa tam tiez zacala cenovat vlastnej kariere az potom, ako manzel dosiahol najvysi post, aky sa dalo, a deti sa osamostatnili. A pozri sa na Clintonovu... Zena to ma vzdy tazsie a musi sa rozhodovat medzi rodinou a karierou, kym za muzom - karieristom velmi casto stoji nejaka zena, ktora obetovala svoju vlastnu sebarealizaciu v prospech manzela a rodiny. Poradit ti neviem, urcit si priority je len na tebe. Za seba by som ti poradila - miluj sa a rod deti, kym si mlada. Kariera ti neutecie.

digestor

Čím si ako úspešnejšia ? Si vedúca vo firme ? prepáč, musím sa zasmiať. Chceš si tu pohladiť ego ? Si obyčajná karieristka, ktorá sa čuduje prečo to u ženy nemôže byť akceptované do neúnosnej miery. Nik Ti nebráni sa kariérne realizovať, ale odtiaľ potiaľ. Postavila si kariéru na piedestál a teraz sa náramne čuduješ. Tí partneri boli na akej pozícii ? Tiež šéfovali, alebo bežní zamestnanci ?
V korporácii sme mali takú šéfku čo lietala každý týždeň za svojim milým do Bruselu. V Piatok nič nerozhodla, neparafovala, neposvatila. Lebo cez deň bol dôležitejší kaderník, príprava na víkend s milým. Vždy začala "úradovať" o siedmej večer keď čakala na letisku. Vtedy dokázala postaviť do pozoru celú divíziu cca 80 ľudí. Bolo to neznesiteľné tak sme jeden po druhom začali vypínať telefóny, nečítali maily a dospelo to k záveru, že bola predstavenstvom odídená. U nej bolo bežné o 22 hod riešiť kontingenčné tabuľky a keď jej kolega povedal, že mu plače v izbe polročné dieťa tak smelo odvetila, že ono počká.
Keď sa žena rozhodne budovať kariéru, nech potom nečaká, že bude "úspešná" aj na poli rodinnom, vzťahovom. Sama si si vybrala tak nevyplakávaj a nehádž vinu na chlapov. Všetko sa dá skĺbiť keď sa chce len záleží ako si človek nastaví priority.