nema to byt len na mesiac, aky vyznam by malo ist pracovat do zahranicia na mesiac? pred mesiacom jej zomrel otec a mama ju nechce pustit, co mi pride ako logicke, ze v tazjych chvilach potrebuje pri sebe oporu. podla mna je to docasne, ze ju nechce pustit. priatel jej na to, ze s odchodom do zahranicia vaha, povedal, ze keby vedel, aka je, tak si s nou nezacne. dievca nenapisalo v tejto teme celu pravdu tak, ako to je. z toho, co z obidvoch tem vidim, je mi jasne, ze priatel nepovazuje za dolezite, co sa deje v jej zivote alebo ake sny ma ona sama. pise aj tu aj v minulej teme, ze o zahranicie nikdy nestala a robi to v podstate iba preto, aby si priatela udrzala. ako uz jej bolo poradene aj v minulej teme, nema skakat tak, ako jej priatel piska, ma pouzivat vlastnu hlavu a ma sa rozhodovat podla toho, co ona sama chce a nakolko je pre nu rodina dolezita. pre jej priatela je ocividne nepodstatne vsetko to, co by malo byt dolezite pre nu (jej sny, jej rodina cize mam co prave asi preziva velky smutok zo smrti jej otca). ale tym, ze dievca zalozi novu temu, sa nic na tom nemeni. ty sa stale bojis, ze ho stratis, ked neurobis to, co on si zaumienil. a ja ti stale hovorim, ze prenho vela neznamenas, takto laska nevyzera aze ta vymeni, ked uz ta bude mat dostatocne plne zuby, lebo ten cas pride, to mi ver. vymeni ta a akby nasiel vhodnejsiu babu na zivot v zahranici, tak odide s nou a nie s tebou. nie je prenho dolezite, co chces ty, to si uvedomujes dost jasne, vsak? tak preco sa bas zase pytas, ci ta miluje alebo nie. novymi
zalozenymi temami sa na realite nic nezmeni a ty dobre vies, aka realita je. vies, ze toto nie je o tom, ze ta miluje, ale je to o tom, ze na nom visis akoby od neho zavisel tvoj zivot. a on to vie, zameta s tebou podla toho a po case mu uz budes tak liezt na nervy a tak stratis akukolvek hodnotu, ze si v zahranici najde inu, ktora do zahranicia chcela odist a je tam stastna, a teba posle domov. a ty si potom mozes opakovat, aka hlupa si bola. lenze ty nie si hlupa, tebe je jasne, o co tu ide, ty sa len bojis poslat ho do p.... tu nie je hlavny problem tvoja mama, tak to v kazdej teme nevytahuj ako hlavny dovod, preco pises. tvoj hlavny problem je tvoj nestastny vztah s priatelom, na ktorom tak zufalo visis, aj ked on s tebou vytiera zem.