Aké proteiny po cviceni

Príspevok v téme: Aké proteiny po cviceni
elisaaa

Ahojte. Potrebujem poradit s proteinmy/bcaa ci spalovacmi ked cvicim. Zacala som chodit do fitka dali mi tam par rad, nieco som si precitala na nete ale nemam nikoho vo svojom okoli co by tak realne poradil. Mala som 97kg a momentálne mám 91,5kg chodim cvicit do posilky rano. Mam odporucane brat bcaa pred treningom a ponom + potreningovy protein a vecerny kazeinovy. Zaroven som sa rozhodla ze budem cvicit este aj doma mam aplikovat to iste? Alebo je t zbytocne? Nato, že tam driem a stravujem sa pomerne dobre sa mi zda ze vaha aj cm teraz posledne idu moooc pomaly dole a teda u mna maju z coho este :). Citala som ze ak nemam dostatocny vydaj tak z tych proteinov mozem aj pribrat. Je to pravda? Moze byt tam dovod stagnacie?

Ďakujem za všetky rady ...

0vecka

elisaaa ono v podstate neni rozdiel medzi proteinom a jedlom .. na baleni mas kaloricku hodnotu... a ano mozes teda pribrat aj z proteinu... to ze z proteinu sa pribrat neda je mytus. kazdopadne ak to die dole tak by som nic nemenil... ked budes stagnovat potom pohutaj..

pišta00

Kazeín ti niekto poradil či ho berieš z vlastnej iniciatívy? Neviem či to je nevyhnutné v noci má trávenie odpočívať a kazeín je druh proteínu ktorý sa veľmi dlho počas spánku trávi čiže trávenie pracuje aj vtedy keď má odpočívať... Po tréningu stačí úplne proteín a bcaa iba pred tréningom a stačí ti len fitko ak máš kvalitný tréning tak to stačí len sa netreba nikam náhliť, v tomto smere nesmieš očakávať nejaké dramatické zmeny po mesiaci... ono to ani tak nie je stagnácia.. tie začiatky idú vždy rýchlo pretože tvoj organizmus na to nebol zvyknutý bolo to preň niečo nové no postupne si na to zvyká, riešenie prestaň sa vážiť a cvič preto, že ti to robí radosť..

všetko je fajn pokračuj v tom, držím ti palce akurát tomu kazeínu nerozumiem prečo a osobne by som ho od tiaľ dal preč