Milujem mojho uja

Príspevok v téme: Milujem mojho uja
Annonnymka

Prosím poraďte, môj otec má bratranca ktorý je najmladší z ich generácie má 20, ja mám 17. Som doňho zaľúbená už od mojích 14stich. Vždy sme si boli blízky ale potom to zašlo trochu priďaleko, začali sme sa aj potajme stretávať, chodiť po výletoch iba sami dvaja. Ja ho milujem a on mňa tiež. Vieme to, ale naša rodina je veľká prekážka, nezniesli by to a myslím že by ich porazilo keby sa to dozvedeli. Plánovali sme že spolu utečieme niekam preč keď budem dospelá. Uvedomujem si že to čo robíme je choré, zvrátené a možno aj nechutné. Už som sa veľa krát snažila naňho zabudnúť vyhýbať sa oslavám kde bol on ale nič, aj keď s nim dlho niesom stále naňho myslím. Najhoršie na tom je ža sa o tom nemám s kým porozprávať. prosím nepíšte mi že som uchýlačka a nadávky, potrebujem normálnu radu ako sa z tohto dostať lebo sa zbláznim.

Kycera

@ Ernesto, ak sa pýtaš mňa, tak ja len túto teóriu vyvraciam. Predpokladám, že mňa sa Tvoja otázka netýkala. : )

@ Bubliii, tomuto tu ja vôbec neverím tak ako tej " tzv. kočke", škoda strácať čas a nervy.

@ No, a čo sa týka uzavretia manželstva, to nemožno uzavrieť medzi predkami a potomkami, súrodencami...
Takže baba sa môže podľa zákona vydať aj za svojho vlastného bratanca!!! Až tu by bolo na mieste sa zaoberať genetickými testami. Aj keď ani tie nie sú dokonalé...

Ernesto

O akych postihnutych detoch tu pisete?

Ona ma po pradedkovi a prababke 25% genov. (po 1 rodicovi mame 50%, po jednom starom rodicovi 25%, po jednom prastarom 12,5% ale maju spolocnych prastarych rodicov, takze 12,5% × 2 = 25%)

Tych 50% je pocet chromozonov, ktore prispieva rodic do DNA dietata. Vobec to neznamena, ze ide o IDENTICKYCH 50% DNA. To by potom boli surodenci na jedno kopyto rovnaki, keby rodicia davali identicku DNA. Tu ide iba o podiel na DNA. Takze ona ma AZ 25% povodu DNA od tych prastarych rodicov.

Ten "ujo" ma 50% DNA po nich, lebo pre neho to nie su prastari rodicia, ale stari rodicia.

Ak by ti dvaja mali deti, tak by mali po svojich praprastarych rodicoch z jej strany 12,5% DNA a po prastarych rodicoch z jeho strany 25% DNA. To si fakt myslite, ze z toho by sa mohlo narodit postihnute decko??? Ved tam nema ziadny geneticky zaklad pre nejake poruchy.

Tie percenta su PODIEL na DNA od predka. Neznamena, ze ide o identicke DNA, ktore by mohli spolu kolidovat. Ako skvely priklad toho, ze nejde o identicku DNA si spomente na svojich surodencov, ktori su sice od rovnakych rodicov a teda maju 100% svojej DNA od rovnakych ludi ako vy a predsa su castokrat uplne rozdielni /vyzorovo i charakterovo/. Ano, medzi surodencami by to bol problem, medzi bratrancom a sesternicou tak trochu tiez, ale medzi nou a tym jej "ujom" ani nahodou.

Jediny kto by s tym mohol mat problem je jej vlastny otec. Ja byt na jeho mieste, tak by ma asi netesila predstava, ze moj vlastny bratranec mi obraba moju dceru. Preto jej navrhujem, aby sa odpalili niekam do zahranicia a anonymne si tam stastne zili. Bohuzial.

Kycera

@ Bubliii, to máš takto - normálne! Tak ako Teba priťahoval Tvoj partner (predpokladám, že ho máš!) a Ty jeho, tak ako študentku priťahuje učiteľ, spolužiačku spolužiak....
Toto je VZDIALENÁ rodina! Pochádzam z rozvetvenej rodiny a žiadných otcových ani maminých bratancov nepoznám.

@ Sobáš nik NESCHVAĽUJE!!! Uzavrieť manželstvo môžu aj zajtra, za predpokladu, že dievča bude mať povolenie zo súdu alebo na druhý deň po dovŕšení jej plnoletosti! A postihnuté deti vôbec nemusia mať. Tie sa mimochodom rodia aj ľuďom, medzi kt. žiaden, ani ten zdanlivý najvzdialenejší príbuzenský vzťah nie je!!!

yxcvbnm

Bubliii, ja si to tiež neviem na sebe predstaviť, že by ma priťahovala rodina, ale ber do úvahy, že niekto zo súrodencov jej otca alebo niekto zo súrodencov jej dedka, babky, či tak nejako, mohol byť splodený aj tak, že babičku znásilnil nejaký vojak za čias druhej svetovej alebo niekto iný, keď mala muža vo vojne, ktorý ju nemohol doma ubrániť a hanbila sa povedať, a takto splodený potomok potom mal ďalšieho potomka, ktorý splodil daného bratranca, takže nikdy nevieš... nevieš, čo sa dialo za vojny:) Alebo niektorá zo žien v rodine mala tajného milenca a z neho potom vyšla tá vetva, do ktorej patrí daný ujo zakladateľky témy, kto vie? Preto vlastne aj na niečom takomto by mohla byť založená tá príťažlivosť, že nie sú celkom rodina, ale len taká akoby polo rodina :) možno, že nakoniec aj zdravé deti budú mať:) ale keď sú tak veľmi zaľúbení a tak veľmi sa priťahujú, tak potom majú byť spolu a niečo také tam asi bolo. Mňa v puberte balil chlapec, ktorý vyzeral presne ako môj otec, keď bol mladý a ešte bol aj z tej dediny ako on. Vôbec ma nepriťahoval a odmietla som ho a ešte ma aj odpudzoval, hoci bol inak na mňa milý. Tak ma napadlo, že či to nie je môj brat a či sa otcovi nepritrafilo niečo na zábave, keď si v mladosti trošku vypil, lebo v tej dedine všetci pili:) aj žena keď si vypije, už ako keby to vôbec nebola ona a je aj povoľná. Aj muži sú žiadostiví, keď si vypijú. Človek nikdy nevie, lebo ľahké je opilý sexovať kade-tade a ťažšie je priznať si chybu a odhodlať sa poniesť za ňu následky, však ale tak to už v živote chodí :)

yxcvbnm

Vôbec si netrúfnem odsudzovať, lebo na to nemá právo nikto. Vyzerá to, že vaša láska je veľmi silná a prežije aj to, čo vás ohľadom budúcnosti čaká, čiže nepochopenie zo strany rodiny, papierovačky, byrokracia, vybavovačky, aby vám vôbec schválili sobáš a potom sa musíte reálne zamyslieť nad tým, či ste ochotní prijať postihnuté deti, pokiaľ by ste chceli vlastné alebo vziať si zdravé dieťatko z detského domova, kvôli tomu ďalšie papierovačky, byrokracia, čakanie. Ale asi to tak má byť a asi je to váš osud, že máte byť spolu, lebo máte tú silu toto všetko prekonať a vychovávať adoptované deti.

Bubliii

Dobre, niežeby som tu chcela rozpútať vášne, ale teraz naozaj - vie mi tu niekto ľudsky vysvetliť, ako vás môže priťahovať vlastná rodina? Sme totiž geneticky naprogramovaní tak, aby sme pri členoch rodiny neuvažovali v sexuálnom smere, ja osobne, keď si to čo i len predstavím, cítim doslova silný odpor. A to mám tiež širokú rodinu, niektorých vidím napr. raz za rok, ale proste stále je to rodina, nie je to cudzí človek..

Ernesto

Ak je to bratranec tvojho otca, tak to znamena, ze oni dvaja maju spolocnych starych rodicov. Ty s nim nemas nic spolocne, si uz dostatocne vzdialena rodina. Ja napr som z velkej rodiny a aj tak ziadneho maminho alebo otcovho bratranca/sesternicu nepoznam.

Ak ste spolu stastni, tak by som to neriesil a odstahoval sa do zahranicia a zil si tam spokojne s niekym, s kym mas spolocneho pradedka a prababku (rozhodne to nie je ziadny tvoj ujo).

Biela Kobra

Tvoj milý nie je tvoj ujo, ale len druhostupňový ujo. Naša legislatíva nezakazuje vzťah dvoch ľudí a dokonca ani sobáš medzi príbuznými, pokiaľ to nie sú blízki pokrvní príbuzní (napr. brat a sestra). Takže ak sa máte radi, nič vám nebráni v tom pokračovať a nie je na tom nič zlé. Iba ak by to raz dospelo do takého štádia, že by ste chceli mať deti, odporúča sa v podobných prípadoch dať si vopred urobiť genetické testy, aby sa vo vašich génoch náhodou nestretli dva recesívne gény, ktoré nesú predpoklad nejakej poruchy (čo je u príbuzných pravdepodobnejšie ako u cudzích ľudí). Ale myslím, že na deti máte ešte dosť času.

Annonnymka

Vyspali sme sa spolu keď som bola u nich na prázdninách, to je vlastne jediná moja sexuálna skúsenosť, možno aj preto sa od neho neviem "odpútať".. A priezviská nemáme rovnaké, rozmýšlala som aj nad tým že by som začala chodiť k psychologičke ale neviem čo by som povedala mame. Pretože nemám žiadne problémy s učením ani so správaním a určite by jej to bolo divné že chcem chodiť ku psychologičke.
A pár krát som mala aj "frajera" ale to bolo o ničom, vždy ten vťah vydržal maximálne mesiac pretože s nikým som si nerozumela tak ako s ním.