Ahojte. Potrebujem poradiť. Mám zníženù funkciu štítnej žľazy a beriem euthyrox 25 mg a 50 mg obdeň. Plánujeme bábätko a rada by som vedela keď si kúpim doplnok pre tehuľky tak s jódom alebo bez jódu? Nejak v tom nemám jasno. Viete mi v tomto poradiť? Ďakujem
Štítna žľaza a jód
Iren 1 hmm je pravda teraz pozeram ze ta molekula obsahuje aj 4 Atomy jodu zase som mudrejsi... ale zase ak berie 38µg denne tak toho jodu tam bude dost malo urcite pod 10µg... tieto kyseliny listove maju okolo 200µg
to tak mozno v 5-10g soli alebo 50g nejakej ryby takze pochybujem ze by to mohlo ublizit.
No a tak späť ku mojej otázke ku doplnku mám kúpiť s jódom alebo bez
Iren1, nemáš začo! Aj ja Ťa rada vidím!!! : )
Kýčera dík....som rada, že si späť
Vybrala som :
Pokud by Vám váš ošetřující lékař měl tendanci předepsat na základě tohoto jednoho markeru Euthyrox, Letrox nebo další medikamenty, které mj. obsahují i jód, měli byste tvrdošíjně požadovat další odběr krve na kompletní vyšetření štítné žlázy a doporučení k návštěvě endokrinologa!!!
Takže čítaj, mimo iného obsahuje aj jod a ja po 14 rokoch som sa to dozvedela až pri zmene endo, keď som sa informovala, že či môžem brať jod.
No a hľadanie na interne zo zahraničia to už viem a už mám toho o š.ž. veľa načítané a na sebe overené.
Aj ja mám tie isté informácie ako Iren1!!!
Preštuduj si toto : www.vitaminy-mineraly.sk a zistíš, že Ti radila kvalifikovane na rozdiel od Ovečky, kt. tu len bľačala a nevedela o čom točí!!! Ako obyčajne... : D
No a ja Ti poradím toto - pred otehotnením sa odporúča spoločný detox partnerov a užívanie kyseliny listovej. O tom sa však poraď so svojim gynekológom a možno Ti povie, že Ty žiadne iné doplnky stravy nepotrebuješ.
Mám to od svojej endokrinologičky a ak nájdem forum s endo. kde to tiež písala, ale áno v zložení to nenájdeš, nakoľko je to v tyroxíne zabudovaný.
6. Obsah balenia a ďalšie informácie
Čo Euthyrox obsahuje
Liečivo je levotyroxín. Každá tableta obsahuje 25 mikrogramov, 50 mikrogramov, 75 mikrogramov, 88 mikrogramov, 100 mikrogramov, 112 mikrogramov, 125 mikrogramov, 137 mikrogramov, 150 mikrogramov, alebo 200 mikrogramov sodnej soli levotyroxínu.
Ďalšie zložky sú: kukuričný škrob, sodná soľ kroskarmelózy, želatína, monohydrát laktózy, magnéziumstearát.
Iren euthyrox neobsahuje žiaden jód! Obsahuje len hormón štítnej žľazy t.z levotyroxìn
Iren 1 odkial mas info ze euthyrox obsahuje Jod? prave som si precital letak a tam sa o Tom nepise ze by obsahoval jod...