Ahojte. Potrebujem poradiť. Mám zníženù funkciu štítnej žľazy a beriem euthyrox 25 mg a 50 mg obdeň. Plánujeme bábätko a rada by som vedela keď si kúpim doplnok pre tehuľky tak s jódom alebo bez jódu? Nejak v tom nemám jasno. Viete mi v tomto poradiť? Ďakujem
Štítna žľaza a jód
Samostatní Euthyrox, osahuje okrem iného aj Jod.
Takže ak si dobre nastavená tak už nepotrebuješ pridávať jod a zvlášť ak by si mala ochorenie š.ž. autoimunitného pôvodu, jod by ti mohol uškodiť.....ak budeš tehotná , tak väčšinou sa ti dvihne dávka Euthyroxu, vitamíny môžeš brať,sú vhodné aj na správnu funkciu š.ž.
Inak gynekolog a na endo. ti najlepšie poradia. Jod sa berie ak je ho málo v organizme a ty nevieš a tým pádom si môžeš uškodiť.
pisal som o oboch.. ak si inak zdrava a len beries tych 25 alebo 50mg a hormony mas ok a nemas napr vybratu stitnu zlazu tak mozes brat aj s Jodom...
Doplnok s jódom alebo bez?
Neviem prečo ale ty si pisal o euthyroxe ja som položila v téme inú otázku
saq som ti odpovedal
Poprosím odpovede na moju otázku ďakujem
Bambulienka moja stara neuziva euthyrox ale ked povedala gynekologicke ze chce otehotniet tak jej predpisala 25mg... ze normalne je to ok ale an otehotnenie je dobre trosku viac a brala to niekedy do 6. mesiaca... tak preto... inak neviem preco by mal Jod vadit ono aj kebyze zacala stitna zlaza viac pracovat tak by sa malo jednoducho znizit TSH a tym padom zacne pracovat menej...
Silnejší nepotrebujem. Mám to takto nastavené a prijímam to už roky. Štítna žľaza je pekne nastavená.
Mňa ale zaujímalo či si mám kúpiť doplnok s jódom alebo bez jódu. Čo sa týka euthyroxu tu radu nepotrebujem Vďaka.
Takže ešte raz je tu niekto kto sa v tom vyzná? Ďakujem vopred
chod ku gynekologicke je mozne ze ti predpise silnejsi euthyrox ak chces otehotniet... ten Jod by imho vadit nemal ale radsej sa spytaj
Fakt nikto mi nevie v tomto smere poradiť?