Štítna žľaza a jód

Iren 1

Samostatní Euthyrox, osahuje okrem iného aj Jod.
Takže ak si dobre nastavená tak už nepotrebuješ pridávať jod a zvlášť ak by si mala ochorenie š.ž. autoimunitného pôvodu, jod by ti mohol uškodiť.....ak budeš tehotná , tak väčšinou sa ti dvihne dávka Euthyroxu, vitamíny môžeš brať,sú vhodné aj na správnu funkciu š.ž.
Inak gynekolog a na endo. ti najlepšie poradia. Jod sa berie ak je ho málo v organizme a ty nevieš a tým pádom si môžeš uškodiť.

0vecka

pisal som o oboch.. ak si inak zdrava a len beries tych 25 alebo 50mg a hormony mas ok a nemas napr vybratu stitnu zlazu tak mozes brat aj s Jodom...

0vecka

Bambulienka moja stara neuziva euthyrox ale ked povedala gynekologicke ze chce otehotniet tak jej predpisala 25mg... ze normalne je to ok ale an otehotnenie je dobre trosku viac a brala to niekedy do 6. mesiaca... tak preto... inak neviem preco by mal Jod vadit ono aj kebyze zacala stitna zlaza viac pracovat tak by sa malo jednoducho znizit TSH a tym padom zacne pracovat menej...

Bambulienka

Silnejší nepotrebujem. Mám to takto nastavené a prijímam to už roky. Štítna žľaza je pekne nastavená.

Mňa ale zaujímalo či si mám kúpiť doplnok s jódom alebo bez jódu. Čo sa týka euthyroxu tu radu nepotrebujem Vďaka.

Takže ešte raz je tu niekto kto sa v tom vyzná? Ďakujem vopred

0vecka

chod ku gynekologicke je mozne ze ti predpise silnejsi euthyrox ak chces otehotniet... ten Jod by imho vadit nemal ale radsej sa spytaj