Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

riešiť to alebo sa na to vykašľať?

Príspevok v téme: riešiť to alebo sa na to vykašľať?
mato81

Ahojte rád by som počul názor niekoho iného na vec týkajúcu sa mojej expriateľky s ktorou už vyše roka a pol nie som. Rozišli sme sa kvôli tomu, že začala chodiť na výšku a ako vypadla od rodičov tak sa strašne zmenila (presťahovala sa na privát ku kamarátkam do mesta v ktorom bývam aj ja), začala chodiť pomaly každý večer na diskotéky (z čoho som ja už vyrástol a prestalo ma to ponocovanie a žúrovanie baviť mám 25 ona 22) a aby toho nebolo málo začala fajčiť trávu, sem tam sa mi priznala že si dala extázu a podobný bordel s čím som ja nesúhlasil (športujem, hrám americký futbal a popri externej výške pracujem takže také veci u mňa absolútne nie) a tak celkovo začala byť strašne nezodpovedná odkedy nebýva doma u rodičov preto sme sa aj rozišli a od rozchodu som sa s ňou nevidel (len čo mi jedna naša spoločná kamarátka vravela že pomaly každé 2 mesiace má iného "frajera") No a stretol som ju asi pred týždňom, šiel som s kamarátmi po dlhej dobe na pivo a stretol som ju v bare kde bola s nejakým chalanom, ktorý ju neskôr keď sme odchádzali na parkovisku pred barom vyfackal a kričal na ňu jasné že som sa jej šiel hneď zastať a odprevadil som ju domov, celú cestu plakala... vraj toho chalana videla v ten večer prvý raz a keby sa nestalo to čo sa stalo už by si ho isto aj domov dovliekla.... A mne z toho celého ostalo nechutne ale bolo mi jej aj hrozne ľúto čo sa to z nej po tom rozchode stalo pretože nebývala takáto a neviem či to nejak ďalej riešiť alebo sa na to celé vykašľať a ísť si po svojom, nikdy predtým som v takejto situácií nebol čo si vy myslíte?

Kycera

Maťo, vidím, že Ťa to trápi. Buď to spravíš podľa Kafé ( nie som si istá, či to ustojíš), alebo upozorníš rodičov devy na jej správanie. Akým spôsobom to spravíš a či to budeš práve Ty, už nechám na Tebe. Skús to riešiť tak, aby si z toho vyšiel s čistým štítom. Držím palce!

mato81

Zas ono to nesmiete tak dramatizovať, nemám v pláne sa k nej vracať ani sa s ňou dávať dokopy. Vezmite si to ale tak, že s niekym ste strávili 2 roky fajn vzťahu až kým ju študentský život nezačal ťahať dole vodou a po roku a pol od rozchodu ju stretnete v takejto nie moc peknej situácií mne sa docela darí a mrzí ma že jej asi veľmi nie ale asi máte pravdu asi sa až moc zamýšlam nad vecami ktoré sa ovplyvniť nedajú, nebudem to teda dalej riešiť.

dianna25

Mne je zasa ľúto že fajn chalan ako ty čo študuje pracuje a je normalny má v hlavne trafenú študentku čo spáva s kadekým skúša drogy a ešte sa jej zastávaš... pretoto si normálna baba dnes nemože ani nájsť normálneho chalana...lebo vy si vždy vyberiete takú čo nerobí čo ju treba živiť, čo robí problémy a nostop ospravedlnujete jej chyby..Sú ľudia čo sú na tom horšie ako ona a nemajú takú neúctu k životu makajú bojujú každý deň....

kafe

maťo, ale ona takáto bola už pred rozchodom - žúrky, tráva, nezodpovednosť. Akonáhla ju prestali držať skrátka rodičia, spustila sa. To s rozchodom s tebou nesúvisí. Slobodne si vybrala takýto spôsob trávenia času a ľudí, ktorí sú akí sú. Nemá ti jej byť prečo ľúto. Aj keď ano, chcel by si jej pomôcť. Ale chce ONA žiť inak? Tipujem, že nie. Buď mala ako dieťa prísnu výchovu a nemohla vôbec prejaviť svoje ja, svoje názory (a teraz "vypúšťa paru", je odtrhnutá z reťaze. Možno ju to časom prejde samé od seba a ukľudní sa), alebo je nejak inak zranená, nešťastná, zakomplexovaná.. Takto sa spokojní, vyrovnaní ľudia nesprávajú. Snaží sa uniknúť pred niečim, čo ju trápi.

Pozri, môžeš sa s ňou kľudne RAZ stretnúť, pokecať o živote, ako sa jej darí v škole, či brigáduje, má nejaké vyhliadky na dobrú prácu a či je spokojná s tým ako žije. Či nechce pomôcť a žiť trochu inak, lebo to čo si videl je des. Len pozor!! Žiadne také že jej budeš pomáhať TY a ona sa zavesí na teba ako pijavica, aby si ju "ťahal" hore. To musí zvládnuť ONA SAMA a v prvom rade to musí CHCIEŤ. Nech si nájde psychoterapeuta, zmení partiu, venuje sa škole, športu.. môžeš ju v zmene podporovať, stretnúť sa raz za mesiac, dva ale žiadne city ani vzťah do toho neťahaj.
Pomôcť áno, ak chce, ale tiež len odtiaľ potiaľ, ako vzdialený pozorovateľ a podpora.

Demon 777

Mato, chapem, ze ta to stve a strasne rad by si jej pomohol, ale zmier sa stym, ze ty jej nemozes pomoct.
Nato musi prist ona sama, ze to co robi je chore. Ona sa musi zmenit a dospiet. Keby si ju odtial vytiahol nasilim, tak urcite sa po nejakom case vrati spat.
Verim, ti, ze je ti z toho smutno, lebo ju mas este rad. Ale to je normalna reakcia normálneho cloveka. Ale musis sa odosobnit a neriesit to. A je len na nej, ci si uvedomi chybu a zmeni sa, alebo nie.
Drzim jej palce rovnako ako ty.
Ty si zi svoj zivot a napreduj. Hlavne sa neobzeraj, lebo ti moze uniknut stastie.

a_dr1a

Mato. Ono sa hovori, ked chces poznat skutocne niekoho, daj mu nieco prenho "vzacne cenne". Bud su to moc peniaze slava post volnost sloboda ai ai. Nie kazdy to ustoji. Ta tvoja sa prejavila (zurky chlast drogy sex striedanie partnerov). Ty si zrejme niekde inde. Ona tiez. Vase cesty sa rozisli uz davno. Mal si ju rad a miloval si ju. V minulosti bola tvojou sucastou. Preto je pochopitelne, ze si sa jej zastal, pomohol zalezi ti na nej, ai. Ale vstupovat 2x do tej istej onee?) tak neviem. Mozes sa riadne popalit. Ona sa este zrejme "nevyburila")
A zas nie kazdy sa takto sprava. Ma mat rozum. Nie ako diva bara pustena z retaze) Zalezi od cloveka a od spustacov. u nej sa to spustilo. No nemuselo. Je to vsak jej zivot jej rozhodnutia skutky ai. Takze aj dosledky sa musi naucit vediet znasat

Ernesto

Viem ze to musel byt silny moment, kedy si bol jej ochranca, ona v tebe videla svojho hrdinu a ty v nej krehku kvetinku, ktoru musis ochranovat. Ale bol to len jeden moment, ktory sa rychlo vypari a rozplynie, ked sa s nou zacnes opat tahat. Nesiel by som do toho.